.Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Ιταλία -63 νεκροί, 150 αγνοούμενοι.....

O ισχυρός σεισμός, 6, 2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 3:36 ώρα Ιταλίας (4:36 π.μ. ώρα Ελλάδας), στην κεντρική Ιταλία, έχει αφήσει πίσω του δεκάδες νεκρούς ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τη μάχη για τον απεγκλωβισμό αγνοουμένων.Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στο χωριό Ακκούμολι στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, 90 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 4 χλμ.Ο σεισμός, ο οποίος διήρκεσε 20 δευτερόλεπτα, έγινε  αισθητός σε όλες τις κεντρικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανόμενης και της Ρώμης.Δείτε εικόνα live από την περιοχή όπου γίνεται η μάχη εντοπισμού αγνοουμένων κάτω από τα συντρίμμια.
Ο σεισμός όπως φαίνεται και από τις πρώτες εικόνες έχει προκαλέσει πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά στα χωριά Αματρίτσε και Ακκούμουλι,  ενώ υπάρχουν αναφορές και για εγκλωβισμένους. Πληροφορίες της «Corriere della Serra» και του ιταλικού πρακτορείου Ansa κάνουν λόγο για δύο νεκρούς.
Ο Σέρτζιο Πιρότσι, δήμαρχος της πόλης Αματρίτσε που χτυπήθηκε άγρια από τον ισχυρό σεισμό των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ δήλωσε σε ιταλικό ραδιόφωνο ότι «η πόλη δεν υπάρχει πια». Όπως ανέφερε, η πόλη χρειάζεται άμεση βοήθεια από τις Αρχές καθώς έχει υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές. «Έπεσαν οι αρχαίες πόρτες. Χρειαζόμαστε άμεσα βοήθεια από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας», είπε στο Radi Rai. «Προσπαθώ να επικοινωνήσω με τις Αρχές. Η πόλη δεν υπάρχει πια», πρόσθεσε και συνέχισε: «Έγινε μια κατολίσθηση και η γέφυρα μπορεί να καταρρεύσει».
Λεπτό προς λεπτό όλες οι νεότερες πληροφορίες
16:22 Νεότερη επίσημη ενημέρωση από το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 63.
16:06 Σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση ο αριθμός των νεκών έχει αυξηθεί στους 60, ενώ το RT μιλά για τουλάχιστον 62 νεκρούς
14:32 H «La Stampa» με τελευταία ενημέρωσή της ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε τουλάχιστον 50 ενώ κάνει λόγο για περισσότερους από 150 αγνοουμένους.
14:13 Οσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής
Η σεισμική δόνηση τα ξημερώματα στην Κεντρική Ιταλία, έχει αφήσει πίσω της μέχρι στιγμής 38 νεκρούς και περισσότερους από 120 αγνοουμένους. Το χωριό Ακούμολι είναι αυτό που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές αφού βρισκόταν σε απόσταση 5 χλμ από το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος είχε εστιακό βάθος μόλις 4 χλμ.
Το χωρίο Αματρίτσε όπως και το Ακούμολι έχουν «σβηστεί» από το χάρτη όπως περιγράφει ο ιταλικός Τύπος, θέλοντας να περιγράψει το μέγεθος της καταστροφής.
Οι κατολισθήσεις δυσκόλεψαν τα σωστικά συνεργεία να φτάσουν έγκαιρα αφού κατάφεραν μετά από 3 ώρες να βρεθούν στις συγκεκριμένες περιοχές, χρονική διάρκεια, η οποία ίσως να ήταν μοιραία για πολλούς που εγκλωβίστηκαν στα ερείπια.
Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται ώρα με την ώρα ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, ο αριθμός των αγνοουμένων είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό που δίνει επίσημα η ιταλική κυβέρνηση
13:30  Δεν έχουν που να μεταφέρουν τους νεκρούς!
«Ψάχνουμε ένα σημείο στο οποίο να μεταφέρουμε τους νεκρούς», δήλωσε ο δήμαρχος του Αματρίτσε, Σέρτζιο Πιρότσι. Ένα μεγάλο μέρος του νοσοκομείου του χωριού έχει καταρρεύσει και οι κύριοι δρόμοι που οδηγούν στην κατοικημένη περιοχή παραμένουν κλειστοί.
Οι πιο σημαντικές ζημιές, με δεκάδες σπίτια που έχουν καταρρεύσει, καταγράφονται στα χωριά Αματρίτσε, Αρκουάτα και Πεσκάρα Ντελ Τρόντο.
Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού πολλών τραυματιών βρίσκονται σε εξέλιξη σε τουλάχιστον πέντε χωριά της κεντρικής Ιταλίας.
13:28 Συνεχίζεται ο απεγκλωβισμός ανθρώπων κάτω από τα ερείπια στα χωριά που χτυπήθηκαν από τον Εγκέλαδο
Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Ιταλία -63 νεκροί, 150 αγνοούμενοι - Εικόνα
12:53 Μία ακόμη φωτογραφία που δείχνει το μέγεθος της καταστροφής από το φονικό σεισμό στην Ιταλία
Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Ιταλία -63 νεκροί, 150 αγνοούμενοι - Εικόνα1
12:44 Ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει διαρκώς. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 38 θάνατοι ενώ οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τους 120
12:18 Στους 23 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών σύμφωνα με την Corriere della Sera
11:47 Η Ελληνική Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας ενημερώνει ότι δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων ή των τραυματιών.
11:43 Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που μετέδωσε η RAI, επιβεβαιώνονται οι 21 νεκροί από το φονικό σεισμό. 10 νεκροί στην Ακούμολι, το πλησιέστερο χωριό στο επίκεντρο του σεισμού, έξι στην Pescara del Tronto, βόρεια του επίκεντρου και πέντε στο χωριό Αματρίτσε
11:20 Από τους 12 νεκρούς μέχρι στιγμής που αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι 12 ήταν από το χωριό Αματρίτσε και οι 6 από στην Pescara del Tronto
10:47 Οπως μεταδίδει η Corriere della Sera o αριθμός των νεκρών έφτασε τους 21 ενώ οι αγνοούμενοι είναι περισσότεροι από 100
10:37 Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τις προσπάθειες απεγκλωβισμού στο χωριό Αματρίτσε της Ιταλίας
Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Ιταλία -63 νεκροί, 150 αγνοούμενοι - Εικόνα2
09:58 Δείτε Live εικόνα από τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων στην Ιταλία
αλίευση

.Βάσεις 2016: Ανακοινώθηκαν απο το Υπουργείο Παιδείας επίσημα οι βάσεις 2016 για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ...

Βάσε 2016: Αποτελέσματα Πανελληνιων στο results.it.minedu









 - 7 στους 10 πέρασαν σε κάποια σχολή. Δείτε όλα τα αποτελέσματα στο newsit.gr, κατεβάστε τα, και δείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε. Στην σελίδα http://results.it.minedu.gov.gr οι Βάσεις 2016 για τις Πανελλήνιες.

Βάσεις 2016: Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, στην πλατφόρμα http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο). Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους και να αναρτηθούν επίσης σήμερα, Τετάρτη. Επιπλέον, στην ίδια πλατφόρμα του υπουργείου, θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των εισαγομένων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων λυκείων εκτός ΕΕ) και των αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της ΕΕ, μη ελληνικής καταγωγής.
Βάσεις 2016: Τελειώνει η αγωνία των χιλιάδων μαθητών που πήραν φέτος μέρος στις Πανελλήνιες 2016 με στόχο την εισαγωγή τους σε ένα από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, καθώς ανακοινώνονται επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας οι Βάσεις 2016. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, στην πλατφόρμα http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).
Βάσεις 2016: Που ανέβηκαν και που έπεσαν [λίστα]

Βάσεις 2016: Αυτή είναι η πρώτη της Ιατρικής Θεσσαλονίκης

Βάσεις 2016 - Πανελλήνιες: Ο υποψήφιος έγραψε ιστορία [vid]
"Το παρόν σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει εξαντλήσει τη δυναμική του", δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε ότι «χωρίς βιασύνη, αλλά και χωρίς μεγάλες αναβολές», μέσα από το διάλογο που έχει ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες θα προκύψει ένα νέο σύστημα, «που θα αναβαθμίζει το σχολείο και άρα προϋποθέτει μια αναμόρφωση του λυκείου και αφετέρου θα αποδίδει στο σχολείο την ευθύνη επιλογής για την τριτοβάθμια».
Στο http://results.it.minedu.gov.gr/ μπορείτε να δείτε σε ποιά σχολή περάσατε. Το newsit.gr σας παρουσιάζει ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ για τις Βάσεις 2016. Μπορείτε να τις κατεβάσετε εδώ:
ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ, ΕΠΑΛΒ 2014 ΠΑΝΕΛ 2016
ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ, ΕΠΑΛΒ 2015 ΠΑΝΕΛ 2016
ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2014 ΠΑΝΕΛ 2016
ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2015 ΠΑΝΕΛ 2016
ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) ΠΑΝΕΛ.2016
ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) ΠΑΝΕΛ.2016
ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΝΕΟ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΠΑΝΕΛ 2016
ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΝΕΟ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΑΝΕΛ.2016
ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ, ΕΠΑΛΒ ΠΑΛΑΙΟ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΠΑΝΕΛ 2016
ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ, ΕΠΑΛΒ ΠΑΛΑΙΟ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΑΝΕΛ 2016
ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ ΝΕΟ ΠΑΝΕΛ 2016
ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛΑ ΠΑΛΑΙΟ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΠΑΝΕΛ.2016
ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛΑ ΠΑΛΑΙΟ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΑΝΕΛ.2016
http://www.newsit.gr/ellada/Vase-2016-Apotelesmata-Panellinion-sto-results-it-minedu/644310