ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΤΕΛΟΣ; Κορυφαίοι υπουργοί έδωσαν οδηγίες να μαζευτούν διακριτικά τα πράγματά τους!

Κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν δώσει εντολή σε συνεργάτες τους να αρχίσουν “αθόρυβα” να μαζεύουν τα πράγματά τους από τα γραφεία,
να καταστρέφουν διάφορα έγγραφα και να αφήνουν μόνο τα απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του υπουργικού τους γραφείου.Κι όλα αυτά καθώς είναι διάχυτη η αίσθηση ότι βρισκόμαστε ενόψει ραγδαίων εξελίξεων. Στο μεταξύ το παζλ αρχίζει να γίνεται ακόμη πιο σύνθετο καθώς ο αρχηγός της ΝΔ δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε Οικουμενική. Ο Σταύρος Ψυχάρης στο ΒΗΜΑ κάνει λόγο για πρόωρες εκλογές ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται προβοκάτσια. Η αίσθηση ότι η κυβέρνηση μετράει μέρες αν όχι μερικά 24ωρα είναι διάχυτη.Η Καθημερινή αποκαλύπτει ότι η Λαγκάρντ στο Νταβός ζήτησε από τον Τσίπρα μειώσεις των κυρίων συντάξεων ενώ ο σημερινός πρωθυπουργός ξεκίνησε από το Πέραμα την προεκλογική του εκστρατεία.Ο Τσίπρας αναζητεί τρόπο να αποδράσει δίχως να υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκεστο βλάβη, κάτι που θα συμβεί εάν επιμείνει να περάσει από τη Βουλή το Ασφαλιστικό έκτρωμα του ανεκδιήγητου Κατρούγκαλου. Την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα προαναγγέλει και ο Economist. Ετοιμόρροπη χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το περιοδικό Economist, ένα χρόνο μετά την «σαρωτική νίκη» του Αλέξη Τσίπρα.Το δημοσίευμα σημειώνει ότι τα οικονομικά δεινά και τα σκάνδαλα απειλούν να ρίξουν την κυβέρνηση και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο πόθεν έσχες του Γιώργου Σταθάκη αλλά και τους διορισμούς φίλων και συγγενών από στελέχη του κόμματος και βουλευτές.Το περιοδικό μάλιστα σημειώνει ότι η «ξεσηκωτική» ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στη γιορτή για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης έκαναν ακόμη και τους αριστερούς να δυσανασχετήσουν με την «βαριά» προπαγάνδα.
Το δημοσίευμα σημειώνει ακόμα ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι δημοφιλείς, οι φόροι αυξάνονται, η ανεργία παραμένει στο 25% και τα capital controls είναι ακόμη σε ισχύ.Ο Economist αναφέρεται και στις κινητοποιήσεις των αγροτών λέγοντας ότι ο κ Τσίπρας είναι αντιμέτωπος με τους πρώην σύμμαχους του, ενώ συμπληρώνει ότι στο χορό των κινητοποιήσεων έχουν μπει επίσης και δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, συνταξιούχοι.«Την ίδια ώρα η χώρα πασχίζει να αντιμετωπίσει και το κύμα των προσφύγων, με τους διεθνείς οργανισμούς και τους εθελοντές να κάνουν την περισσότερη δουλειά», γράφει.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «πολλές δημοσκοπήσεις δίνουν στη ΝΔ ξεκάθαρο προβάδισμα» και αναφέρεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι «είναι ένας φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής, γνωστός για απολύσεις στο Δημόσιο όταν ήταν υπουργός. Είναι ευρέως δημοφιλής, αν και η απόφασή του να τοποθετήσει κάποιους εκκεντρικούς δεξιούς σε ρόλους-κλειδιά στο κόμμα απογοήτευσε τους κεντρώους».
Κλείνοντας το δημοσίευμα σημειώνει ότι «τον Φεβρουάριο το ελληνικό κοινοβούλιο θα κληθεί να ψηφίσει για τις περικοπές συντάξεων. Προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις διαπίστωσαν ότι η επιβολή σκληρών αλλά απαραίτητων μέτρων είναι ένας καλός τρόπος για να πέσεις από την εξουσία. Μπορεί ο κ. Τσίπρας να είναι έτοιμος να τις ακολουθήσει».
                                                                                                               kourdistoportocali