Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου - 38 χρόνια μετά......γιά να γνωρίζουν οι νέοι!


  Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 ήταν η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση και ουσιαστικά προανήγγειλε την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών, η οποία από τις 21 Απριλίου 1967 είχε επιβάλλει καθεστώς στυγνής δικτατορίας στη χώρα.

ΝΑΙ Εμείς, η γενιά του Πολυτεχνείου......

Ήμουν κι εγώ εκεί. Με τη Μαρία τη Δαμανάκη. Στο Πολυτεχνείο.
Και από τότε με κυνηγάει αυτή η ταμπέλα: «Αυτός είναι της γενιάς του Πολυτεχνείου». Και άλλοτε μου το ρίχνουν στα μούτρα σαν ροχάλα και άλλοτε σαν δάφνινο στεφάνι. Εμείς λοιπόν, η γενιά του Πολυτεχνείου, κάποια στιγμή πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα την ελληνική κοινωνία και να πούμε: τι καταφέραμε, που τα κάναμε σκ…., τι κερδίσαμε, δηλαδή «πόσο τα κονομήσαμε» ή τι χάσαμε από εκείνο το τριήμερο «της φωτιάς και του αγώνα».

"Ψωμί ,παιδεία, ελευθερία" είναι και το σημερινό ζητούμενο


Επ΄ευκαιρία του εορτασμού της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
θέλω να εκφράσω την πίστη μου, πως πάλι και σήμερα, η νέα γενιά, η γενιά της «Τρόικας και του Δ.Ν.Τ.» δηλαδή της οικονομικής κατοχής με προεκτάσεις στην κατάλυση της εθνική μας κυριαρχίας, θα αγωνιστεί με τα ιδανικά της εξέγερσης της 17 Νοεμβρίου 1973.
"Ψωμί ,παιδεία, ελευθερία" είναι και το σημερινό ζητούμενο για πολλά παιδιά ανέργων, απόρων και εξαθλιωμένων πολιτών, τους οποίους έφεραν σε αυτό το σημείο οι πολιτικές υποτέλειας και εξυπηρέτησης των τοκογλύφων δανειστών μας, αλλά και αυτών που διασπάθισαν το δημόσιο πλούτο.

"Γενιά του Πολυτεχνείου......…


Ξεκαθαρίζω πως στο Πολυτεχνείο πέθαναν πολύ αθώοι και καθαροί πατριώτες.Όμως όπως αποδεικνύει η Ιστορία για κάποιους ήταν ο Δούρειος Ίππος για να μπουν στις συνειδήσεις μας ως "ήρωες επαναστάτες"...

SOS.....Πως να υπολογίσετε πόσο θα πληρώσετε το νέο χαράτσι ...

Οδηγίες από τον φοροτεχνικό Βαγγέλη Αμπελιώτη για να υπολογίσετε μόνοι σας πόσο θα σας κοστίσει το νέο χαράτσι.Καταρχάς πάρτε μπροστά σας τον λογαριασμό της ΔΕΗ και ανατρέξτε στην πάνω αριστερή πλευρά που γράφει τα στοιχεία για τον φόρο ακίνητης περιουσίας.

Ρεκόρ 15ετίας σημειώνει η ανεργία στη Βρετανία και μετά λένε φταίει η....Ελλαδα...

Σοκ προκαλεί η αύξηση κατά 129.000 των ανέργων στην Μεγάλη Βρετανία, μέσα σε ένα τρίμηνο, φτάνοντας στo 8,3% του ενεργού πληθυσμού.
Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων εκτός αγοράς εργασίας είναι 2,62 εκατομμύρια. Πρόκειται για το.... μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας από το 1992 στη χώρα και αφορά στο χρονικό διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.
Μόνο τον περασμένο Οκτώβριο, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 5.300, στα 1,6 εκατομμύρια.    took