Κυβέρνηση: "Ναι" στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
]ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΑΓΚΥΡΑ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ...ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ
Σε μια κίνηση που μπορεί να αποτελέσει επικίνδυνο προηγούμενο φέρεται πως προχωράει η ελληνική πλευρά με το να λέει "ναι" στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις προσπάθειες μείωσης των προσφυγικών και λαθρομεταναστευτικών ροών, αναφέροντας βέβαια ως προϋπόθεση "το σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας", όπως αναφέρει κυβερνητική πηγή από τις Βρυξέλλες στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ...Η κίνηση αυτή όμως ενδέχεται να δημιουργήσει πολύ επικίνδυνα προηγούμενα αφού επί της ουσίας η Ελλάδα αποδέχεται ότι το Αιγαίο είναι "ύδατα του ΝΑΤΟ" και όχι πλέον ελληνικά χωρικά ύδατα.Έτσι η Τουρκία φια της "αμερικανικής οδού" δύναται να αποκτήσει πρόσβαση στο Αιγαίο σαν να πρόκειται για την "κοινή θάλασσα" της Συμμαχίας.«Η πρωτοβουλία είναι προς την πλευρά που επιθυμούμε, μας βρίσκει σύμφωνους αρκεί να υπάρχει σεβασμός στα χωρικά ύδατα της χώρας και όχι παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».Σημειώνεται ότι η γερμανική πρόταση αφορά μια συγκεκριμένη ναυτική δύναμη στη Μεσόγειο με την ονομασία SSNG2, η οποία θα «αναλάβει αυτό το έργο με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, προκειμένου να σταματάει τη ροή, στη μεριά της Τουρκίας».Να ανφερθεί ότι η SNMG2 είναι τώρα κοντά στις τουρκικές ακτές και έχει ήδη πραγματοποιήσει πολλές ασκήσεις με το τουρκικό Ναυτικό, όπως ασκήσεις αεράμυνας και ασκήσεις έρευνας και διάσωσης.Επιπλέον, ανέφερε ότι «όσοι διασώζονται από τη θάλασσα θα αποστέλλονται στην Τουρκία, ενώ το ΝΑΤΟ θα διασφαλίσει τους διεθνείς κανόνες και συμφωνίες».Ανέφερε ότι τα πλοία της Ελλάδας, θα επιχειρούν στην Ελλάδα, της Τουρκίας στην Τουρκία, και των τρίτων χωρών και στις δύο πλευρές, ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα βλέπει «με θετικό τρόπο» την ενίσχυση με 8 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ελληνική πλευρά ξεκαθάρισε στην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας και το γ.γ.του ΝΑΤΟ ότι πρέπει να υπάρχει «απόλυτος σεβασμός στην εθνική κυριαρχία και τις απορρέουσες υποχρεώσεις». Επιπλέον, ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά έχει προτείνει μετά την μετατροπή της σε ευρωπαϊκή ακτοφυλακή, η Frontex να επιχειρεί και στα τουρκικά παράλια.  "Το ζήτημα το οποίο απασχολεί κυρίως την Ελλάδα είναι ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η διοίκηση αυτής της δύναμης, την οποία έχει σήμερα η Γερμανία, αναμένεται να να περάσει στον επόμενο που είναι η Τουρκία. Ως εκ τούτου η Ελλάδα ζήτησε από το ΝΑΤΟ την εξαίρεση της Τουρκίας και της Ελλάδας από τη διοίκηση της επιχείρησης και τη διατήρηση προς το παρόν της Γερμανίας σε αυτή τη θέση."
Τέλος, η ίδια πηγή ανέφερε πως αναμένεται μια καταρχήν πολιτική απόφαση αύριο κατά τη δεύτερη μέρα της συνόδου, ενώ οι λεπτομέρειες θα οριστούν από τις μόνιμες αντιπροσωπείες.
  "Η πρόταση για συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην προσπάθεια καλύτερης φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν αποτέλεσμα των συνομιλιών της καγκελαρίου με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου τη Δευτέρα στην Άγκυρα", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Άγγελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και προσέθεσε ότι η Γερμανία και η Τουρκία θέλουν από κοινού να αξιοποιήσουν τη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας προκειμένου να συζητήσουν το πώς το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να διαδραματίσει υποβοηθητικό ρόλο στον έλεγχο της κατάστασης στη θάλασσα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου λέει την αλήθεια

Πιτσιρίκος
Τις τελευταίες ημέρες, η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αποκάλυψε με δυο κείμενά της –«Ποιος φοβάται την αλήθεια;» και «Πώς και γιατί έγινα Πρόεδρος της Βουλής»– πολλά από όσα συνέβησαν τον περασμένο Ιούλιο, τους διαλόγους της με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και το πώς ο Αλέξης Τσίπρας την έκοψε από το υπουργείο Δικαιοσύνης και της ανέθεσε την προεδρία της Βουλής. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε πάρα πολύ καλά που ενημέρωσε τους Έλληνες πολίτες για αυτά που συνέβησαν τον περασμένο χρόνο. Είναι γνωστό πως εκτιμώ την Ζωή Κωνσταντοπούλου -δεν το έκρυψα ποτέ-, χωρίς αυτό να σημαίνει πως συμφωνώ σε όλα μαζί της. Τον περασμένο Αύγουστο, είχα την χαρά να συναντήσω την Ζωή Κωνσταντοπούλου και να της κάνω μερικές ερωτήσεις. Η συνάντηση έγινε στη Βουλή· το γράφω για να μην παρουσιαστεί ξανά ως σκάνδαλο, όπως είχε γίνει με τη συνέντευξη με τον Αλέξη Τσίπρα για το Unfollow από το Μέγαρο Μαξίμου επί Σαμαρά.
Από την στάση της στην επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας μέχρι εκείνες τις καυτές μέρες του περασμένου Αυγούστου. Δεν θα γράψω, βέβαια, τι μου είπε -άλλωστε τα αναφέρει όλα στα κείμενά της- αλλά θέλω να γράψω μερικές σκέψεις και κάποιους διαλόγους.
Είναι προφανές πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου πίστεψε πολύ στον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο ήταν και φίλοι για πάρα πολλά χρόνια. Και στενοχωρήθηκε πάρα πολύ για την στάση του. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν βέβαιη πως ο Τσίπρας δεν θα υπογράψει. Εγώ της είπα πως όλοι είχαμε φίλους που κάποια στιγμή διάλεξαν έναν άλλον δρόμο και πως πονάει πάντα ο χωρισμός αλλά δεν έχει νόημα να αρνείσαι την πραγματικότητα. Κάποια στιγμή ρώτησα την Ζωή Κωνσταντοπούλου γιατί δεν έφυγε και ανέχτηκε όλη αυτή την χυδαιότητα που ήταν ενορχηστρωμένη από ανθρώπους που ήταν μέσα στο κόμμα της. Για την ακρίβεια, της είπα πως εγώ θα είχα φύγει τρέχοντας και σιγά μην καθόμουν να ασχολούμαι με όλους αυτούς τους χαμένους. Μου απάντησε πως παίρνει δύναμη επειδή βλέπει πολλούς Έλληνες που θέλουν η Ελλάδα να αλλάξει. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι βέβαιη πως η Ελλάδα θα αλλάξει. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πιστεύει στους Έλληνες. Δεν ξέρω γιατί αλλά πιστεύει. Εγώ δεν πιστεύω στους Έλληνες. Όχι πια. Εκεί που με πέθανε, όμως, ήταν όταν της είπα, για να την πειράξω, πως «αυτό που μου λες τώρα, μου το είχε πει πριν από τρία χρόνια και ο Αλέξης Τσίπρας σε ένα άλλο γραφείο εδώ δίπλα». Με κοίταξε με παράπονο και μου είπε «Δέξου πως υπάρχουν και άνθρωποι που, όταν λένε κάτι, το εννοούν». Ζωή, το δέχομαι. Σε πιστεύω.
(Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι μάλλον ο μόνος Έλληνας πολιτικός που έχει επιμείνει στην απονομή Δικαιοσύνης για την χρεοκοπία της χώρας.)

pitsirikos

Ξύπνησε το δικαστικό σώμα ! : "Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει ως πειραματόζωο"


 

Με μία ανακοίνωση καταπέλτη η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων προειδοποιεί πώς η αδιέξοδη πολιτική των μνημονίων επηρεάζει πλέον την έννομη δημοκρατική τάξη στην Ελλάδα που έχει καταντήσει “οικονομικό πειραματόζωο της Ευρώπης” και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στην απόσυρση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου δηλώνοντας πώς τάσσεται στο πλευρό των κοινωνικών ομάδων που αντιδρούν σε αυτό.Πρόκειται για το δεύτερο ισχυρό “χτύπημα” μέσα σε λίγα 24ωρα που δέχεται η κυβέρνηση, αφού μετά τους Αστυνομικούς οι οποίοι επί της ουσίας προειδοποιούσαν για άρνηση εκτέλεση διαταγών έρχονται και οι δικαστικοί και εισαγγελείς να στείλουν το δικό τους μήνυμα, πώς πλέον δεν μπορεί να γίνονται ανεκτά