Ένα πρώτο σχόλιο για τα αποτελέσματα των εκλογών

Η κάλπη άρχισε σιγά σιγά να «γεννάει», για να θυμηθούμε και τον Χαρίλαο. Τα μέχρι τώρα γνωστά αποτελέσματα είναι ενδεικτικά της βούλησης του «κυρίαρχου λαού» αλλά και της επόμενης μέρας που ξημερώνει. Η διάθεση του λαού για  αμφισβήτηση του «γηπέδου» της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναζητείται. Οι όποιες ανακατατάξεις συμβαίνουν αφορούν τις ομάδες που παίζουν σε αυτό το γήπεδο. Η αδιαμφισβήτητη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς αύξηση των ποσοστών του σε σχέση με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές) δεν έφερε και τη νίκη «ανατροπής» που επεδίωκε. Δεν πείθει. Τα ψευτοδιλήμματα και οι απειλές  Σαμαρά-Βενιζέλου δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τις απώλειες της συγκυβέρνησης (Χατζηδάκηδες, Κουκουλόπουλοι και Μπίστηδες βγαίνουν απόψε και μιλούν με απύθμενο θράσος στα κανάλια), εξασφαλίζουν  όμως -ακόμα- την επιβίωσή της.  Οι ανακατατάξεις στα κόμματα της αστικής διαχείρισης είχαν σαν αποτέλεσμα την «εξαέρωση» της ΔΗΜΑΡ, την πτώση στο μισό της δύναμης των ΑΝΕΛ, και ένα μεγάλο ποσοστό για το ανύπαρκτο,  πλην τηλεοπτικό κατασκεύασμα, Ποτάμι.

Απόφαση-βόμβα του ΣτΕ κατά της πώλησης του νερού στους νεοταξίτες των αγορών

Σύμφωνα με την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η μετατροπή της ΕΥΔΑΠ σε  ιδιωτική επιχείρηση είναι αντίθετη στα άρθρα 5 και 21 του Συντάγματος, που επιβάλλουν την μέριμνα του κράτους για την υγεία των πολιτών, αλλά και κατοχυρώνεται το δικαίωμα στην προστασία της υγείας
  Το Σύνταγμα με δύο άρθρα του δεν επιτρέπει την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, αποφάνθηκε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με απόφασή της που δημοσιεύθηκε δύο ημέρες πριν της σημερινές Ευρωεκλογές.