Ένα πρώτο σχόλιο για τα αποτελέσματα των εκλογών

Η κάλπη άρχισε σιγά σιγά να «γεννάει», για να θυμηθούμε και τον Χαρίλαο. Τα μέχρι τώρα γνωστά αποτελέσματα είναι ενδεικτικά της βούλησης του «κυρίαρχου λαού» αλλά και της επόμενης μέρας που ξημερώνει. Η διάθεση του λαού για  αμφισβήτηση του «γηπέδου» της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναζητείται. Οι όποιες ανακατατάξεις συμβαίνουν αφορούν τις ομάδες που παίζουν σε αυτό το γήπεδο. Η αδιαμφισβήτητη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς αύξηση των ποσοστών του σε σχέση με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές) δεν έφερε και τη νίκη «ανατροπής» που επεδίωκε. Δεν πείθει. Τα ψευτοδιλήμματα και οι απειλές  Σαμαρά-Βενιζέλου δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τις απώλειες της συγκυβέρνησης (Χατζηδάκηδες, Κουκουλόπουλοι και Μπίστηδες βγαίνουν απόψε και μιλούν με απύθμενο θράσος στα κανάλια), εξασφαλίζουν  όμως -ακόμα- την επιβίωσή της.  Οι ανακατατάξεις στα κόμματα της αστικής διαχείρισης είχαν σαν αποτέλεσμα την «εξαέρωση» της ΔΗΜΑΡ, την πτώση στο μισό της δύναμης των ΑΝΕΛ, και ένα μεγάλο ποσοστό για το ανύπαρκτο,  πλην τηλεοπτικό κατασκεύασμα, Ποτάμι. Οι ναζιστές είναι εδώ, με σχεδόν διψήφιο ποσοστό! Είναι οι μόνοι που ―δικαιούνται να― πανηγυρίζουν. Αυτοί που τους ψήφισαν είναι ηλίου φαεινότερον  ότι γνωρίζουν πολύ καλά ποιους ψηφίζουν. Τα ποσοστά του ΚΚΕ είναι σε άνοδο, όχι όμως τέτοια που να μας γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία, και, το κυριότερο, να γεννούν επιπλέον ελπίδες για το λαό. Αυτές  -δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις- θα ξεπηδήσουν μόνο από το δυνάμωμα του  εργατικού-λαϊκού κινήματος. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για αυτό.Τα μέλη του ΣΕΒ, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες, η τρόικα, οι «αγορές», μπορούν να συνεχίσουν να τρίβουν τα χέρια τους με περισσή ικανοποίηση. Το μέλλον για τους εργαζόμενους και το λαό προμηνύεται ακόμα πιο μαύρο από το παρόν. Αυτός είναι ο λαός μας. Γουστάρει για τρίτο κόμμα τους φασίστες, υπερψηφίζει με μεγάλα ποσοστά Μπέους, Μαρινάκηδες, Ψινάκηδες κ.ά., επιβραβεύει τα κόμματα που τον τσακίζουν στις περισσότερες περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους, προτιμάει την βολή του για μαξιλάρι και την αυταπάτη για όνειρο. Όσο δεν θα αποφασίζει να επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις σε κατεύθυνση πραγματικής ανατροπής, θα συνεχίζει να σπάει τα μούτρα του στα αδιέξοδα και την απογοήτευση για τα οποία και ο ίδιος πια φέρει μεγάλη ευθύνη.
Κυριακή 25 Μάη 2014  (ώρα 23:50).
ΥΓ. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται πως η Λαϊκή Συσπείρωση εκλέγει κομμουνιστές δημάρχους σε Πάτρα (με πολύ μεγάλο ποσοστό), Πετρούπολη και Χαϊδάρι (με συντριπτική διαφορά). Στην Ικαρία το άθροισμα των ψήφων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει το ίδιο... 
ΥΓ. 2 (26/5 - ώρα 05:30): Κόντρα σε θεούς και δαίμονες, κόντρα στα εφοπλιστικά και άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα που είχαν συγκροτήσει ένα μαύρο μέτωπο με αιχμή τον αντικομμουνισμό, και οι Ικαριώτες έδωσαν τελικά χτες την πρωτιά στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: