Αποζημίωση για τους απολυμένους του δημοσίου

Αποζημίωση για τους απολυμένους του δημοσίουΑποζημιώσεις και επίδομα ανεργίας για τους δημοσίους υπαλλήλους που απολύονται προβλέπει διάταξη που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αναμένεται να ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή. Η καταβολή των αποζημιώσεων θα αφορά μόνιμους υπαλλήλους και υπαλλήλους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου
Χρόνου, ενώ το μέτρο θα ισχύσει και για τις απολύσεις που έγιναν πριν την έναρξη ισχύος του νόμου. Όπως θα προβλέπει η ρύθμιση, η αποζημίωση θα υπολογίζεται βάσει του βασικού μισθού, όπως αυτός διαμορφωνόταν κατά την ημερομηνία διαθεσιμότητας, ενώ θα μετρήσει ο χρόνος υπηρεσίας από την κατάταξη έως τη διαθεσιμότητα και ο χρόνος της διαθεσιμότητας.
 Πηγή: Mega

Πώς θα γίνει η καταβολή του επιδόματος τέκνων

      

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥΑπό αλλαγή σε αλλαγή πάει η καταβολή του επιδόματος τέκνων στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Από εδώ και στο εξής τα χρήματα θα καταβάλλονται ανά τρίμηνο και θα μπαίνουν απευθείας στο λογαριασμό των δικαιούχων.
Το επίδομα είναι από 13,33 ευρώ έως και 80 ευρώ το μήνα ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων και το εισόδημα των δικαιούχων μέχρι σήμερα καταβάλλονταν μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου της φορολογικής δήλωσης και της αίτησης για τη χορήγηση του επιδόματος που υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος «taxisnet», μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.
Στο εξής, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες θα καταβάλλονται στους δικαιούχους κάθε έτους ανά τρίμηνο, με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, από την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου και εντός 20 ημερολογιακών ημερών. Αντίστοιχα, η επεξεργασία και εκκαθάριση των αιτήσεων Α21 με βάση τις συμπληρωματικές − τροποποιητικές Δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος Ε1, θα πραγματοποιείται μέχρι τη λήξη του πρώτου διμήνου του επόμενου έτους.