Αν η κατάσταση που διαμορφώνεται από τις αρχές του 2016 μέσα στην αυλή και στην γειτονιά μας δεν ήταν τόσο σοβαρήκαι επικίνδυνη, θα μπορούσε να προσφέρει άφθονο γέλιο με τα καμώματα του δίδυμου των νέο-οθωμανών «σουλτάνων» Ερντογάν και Νταβούτογλου.
Οι ηγέτες της σημερινής Τουρκίας αποτελούν τους παραγωγούς, τους σεναριογράφους, τους σκηνοθέτες και τους πρωταγωνιστές ενός κάκιστου Τουρκικού θεάτρου του παραλόγου που παίζεται στην Τουρκική και Διεθνή πολιτική σκηνή εδώ και χρόνια και αναμένεται να φθάσει στην κορύφωση του το τρέχον έτος 2016. Μέσα στην Τουρκία περιφρονούνται προκλητικά ακόμα και τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα (ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η φίμωση, εδώ και 45 χρόνια, τηςΘεολογικής Σχολής της Χάλκης για την οποία «τρέχει» διεθνής έκκληση για την επαναλειτουργία της) ή οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, έξω όμως από την Τουρκία είναι «απαιτητό» οτιδήποτε συμφέρει στην Τουρκία, όσο παράλογο και εξωφρενικό και αν είναι!Ο πόλεμος στην Συρία και στο Ιράκ είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το προσφυγικό πρόβλημα που «συμπαρασύρει» εκατομμύρια οικονομικών μεταναστών τα οποία προσκαλούνται στην Τουρκία όχι μόνο για να χρησιμοποιηθούν σαν όπλο εκβιασμού απέναντι στην Ευρώπη, αλλά και για να εποικήσουν την Ελλάδα αξιοποιώντας πλήρως την πολιτική «ελεύθερων δομών φιλοξενίας» της νέας Ελληνικής Κυβέρνησης.Ας παρακολουθήσουμε όμως μερικές «σκηνές» του έργου από τις αρχές του τρέχοντος έτους (2016) μέσα από την καθημερινή ειδησεογραφία:
Με την είσοδο του καινούργιου χρόνου (2/1/2016), ο φόβος της Ρωσικής απειλής (Ανάγκα και Τούρκοι πείθονται) παρουσίασε στην διεθνή σκηνή ένα γλυκύτατο και συναινετικό νεο-οθωμανό «σουλτάνο» Ρ.Τ. Ερντογάν: «Το Ισραήλ έχει ανάγκη από μια χώρα όπως η Τουρκία στην περιοχή. Πρέπει επίσης να παραδεχθούμε το γεγονός ότι και εμείς έχουμε ανάγκη το Ισραήλ. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην περιοχή. Εάν εφαρμοστούν με ειλικρίνεια αμοιβαία μέτρα, η εξομάλυνση (των σχέσεων μας με το Ισραήλ) θα συνεχιστεί». Στην Αγγλόφωνη έκδοση της «Χουριέτ» (3/1/2016) ο νοµπελίστας συγγραφέας Ορχάν Παµούκ άσκησε δριμεία κριτική στην Ευρώπη κατηγορώντας την ότι «ξέχασε όλες τις αξίες της», ότι κάνει τα «στραβά µάτια» για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασης στην Τουρκία, µε αντάλλαγμα την συνεργασία της τελευταίας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος και στην καταπολέμηση του ISIS. Στις 8/1/2016 ένα συγκλονιστικό άρθρο-κατηγορώ του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου και εκδότη Σενέρ Λεβέντ εναντίον του νέο-σουλτάνου της Άγκυρας (αναδημοσιεύεται στο άρθρο μας«Τουρκοκύπριος προς Ερντογάν: Μυρίζεις αίμα και θάνατο!») αποκαλύπτει σε όλο της το μεγαλείο την αποκρουστική νέο-οθωμανική πολιτική της Τουρκίας απέναντι σε Τουρκοκύπριους, Ελληνοκύπριους, Κούρδους κ.α.
Στις 9/1/2016 έγινε γνωστό ότι Βρετανικό Δικαστήριο αποδέχτηκε αίτημα επτά Κυπρίων πολιτών να δεσμευθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί Τούρκων διπλωματών που υπηρετούν στη Βρετανία. Έξαλλοι οι Τούρκοι ζήτησαν από την Βρετανία «εξηγήσεις» απειλώντας να «επηρεάσουν το καλό κλίμα στις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού»!