Ποιες επιχειρήσεις ανοίγουν σήμερα - Τα επόμενα βήματα επανεκκίνησης

Στην επόμενη φάση της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων εισέρχεται από σήμερα Δευτέρα η Ελλάδα, με αρκετές επιχειρήσεις να ανεβάζουν ρολά.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ανακοινώνοντας τη σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων και την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας σε συγκεκριμένους ΚΑΔ της οικονομίας μας ανέφερε πως «μέχρι την 1η Ιουλίου, θα έχουν επανέλθει στην εργασία τους 670.000 εργαζόμενοι δηλαδή το 97% των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε αναστολή με κρατική εντολή και θα έχουν επαναλειτουργήσει 249.000 επιχειρήσεις δηλαδή το 95% του συνόλου των επιχειρήσεων που είχαν τεθεί σε αναστολή».

Στο πλαίσιο αυτό την Δευτέρα 8 Ιουνίου, επανεκκινούν οι υπηρεσίες που παρέχονται από:
- χορευτικό κέντρο
- άλλα καταστήματα πώλησης ποτών με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο
- καφενείο, με τεχνικά ή μηχανικά παιχνίδια
- κέντρο διασκέδασης-καμπαρέ ή νάιτ κλαμπ
- καφετέρια με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο (ίντερνετ καφέ)
- κέντρο διασκέδασης-καφωδείο
- κέντρο διασκέδασης-μπουάτ και
- κέντρο διασκέδασης ντισκοτέκ
Επίσης, επανεκκινούν οι υπηρεσίες:
- τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα
- εκμετάλλευσης ηλεκτρονικών παιχνιδιών
- εκμετάλλευσης μηχανημάτων τυχερών παιχνιδιών με κερματοδέκτη, και
- ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών (χωρίς όμως εκδηλώσεις).
Σημειώνεται ότι τα κέντρα διασκέδασης λειτουργούν με τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης, όπως αυτοί ισχύουν για υπαίθριους ημιυπαίθριους και εσωτερικούς χώρους. Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των κέντρων διασκέδασης απαγορεύεται η χρήση των μπαρ ως χώρου παραμονής των πελατών.
Για τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και ίντερνετ καφέ ισχύει η σχέση ατόμων όπως ορίζεται για τον εσωτερικό χώρο της εστίασης δηλαδή ένας πελάτης ανά 2,2 τ.μ. και επιπροσθέτως θα πρέπει να τοποθετείται πέτασμα μεταξύ των θέσεων των παικτών.

Τα επόμενα βήματα

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα τη Δευτέρα 15 Ιουνίου επαναλειτουργούν τα καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής και εποχικής λειτουργίας, οι υπηρεσίες επαγγελματικής αποκατάστασης για άτομα με αναπηρίες, αρχίζουν εκ νέου οι δραστηριότητες μουσείων και η λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών. Επίσης ανοίγουν πάλι οι εγκαταστάσεις γυμναστικής και επιτρέπονται οι δραστηριότητες πάρκων αναψυχής, οι υπηρεσίες σωματικής ευεξίας (πιλάτες), οι υπηρεσίες εκμετάλλευσης λουτρών, θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών, οι υπηρεσίες σάουνας και spa (όχι θεραπευτικού) και ατμόλουτρων και οι υπηρεσίες ιερόδουλων.

Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου επαναλειτουργούν οι χώροι κατασκήνωσης που φιλοξενούν παιδιά και την Τετάρτη 1η Ιουλίου επανεκκινούν οι δραστηριότητες με αντικείμενο την οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, την πραγματοποίηση οποιασδήποτε παράστασης με παρουσία κοινού (συναυλίας και καλλιτεχνικής εκδήλωσης) και τις υπηρεσίες πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων. Euronews