Εμπρός πάμε όλοι στους …10% φόρο. Να μείνει ο Τσιπρας με τους πακιστανούς του, και τον…. Κούλη .
Τα ραντεβού που κάνουν με Έλληνες δικηγόρους, ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, γιατρούς και.... κάθε είδους ελεύθερους επαγγελματίες δεν τους αφήνουν χρόνο ούτε να αποτελειώσουν τον καφέ τους.
-Συναντούμε καθημερινά εκατοντάδες συναδέλφους αλλά και ιδιοκτήτες μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων οι οποίοι ανοίγουν εταιρίες στην Κύπρο ή ζητούν πληροφορίες για το πως μπορούν να το κάνουν. Το ίδιο και οι συνάδελφοί μας λογιστές και δικηγόροι από την Βουλγαρία. Εκείνοι συναντούν Έλληνες επιχειρηματίες αλλά και ιδιώτες που εγκαταλείπουν την Ελλάδα με τις οικογένειές τους. Οι πιο πολλοί επιλέγουν να γίνουν και φορολογούμενοι πολίτες Κύπρου ή Βουλγαρίας. Τουλάχιστο 4.000 Έλληνες έχουν μετοικήσει στην Κύπρο τα τελευταία 3 χρόνια και ο αριθμός αυξάνεται ραγδαία.
-Έφυγα πριν 4 χρόνια από την Τρίπολη για την Κύπρο. Στην Λευκωσία εργάζομαι στο real estate. Δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου να εγκαταλείψω την Ελλάδα. Δεν άντεχα άλλο να με προσβάλλει το ελληνικό κράτος και να με απαξιώνει καθημερινά σαν πολίτη. Δεν θέλω να επιστρέψω μόνιμα στην Ελλάδα, έρχομαι μόνο για να βλέπω τους συγγενείς μου…
Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η κυπριακή οικονομία απογειώνεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής.
Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση προωθεί στη Βουλή ένα νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, η κυπριακή εισέρχεται σε μια περίοδο χαλάρωσης των σκληρών δημοσιονομικών μέτρων που έλαβε, προωθώντας στην παρούσα φάση την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς που ίσχυε τα τελευταία χρόνια.
Όπως αναφέρει η “Καθημερινή” επικαλούμενη κοινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της χώρας, Χ. Γεωργιάδη και του προέδρου του ΔΗΣΥ, Α. Νεοφύτου, η κυπριακή κυβέρνηση θα αποδίδει πλέον στους φορολογούμενους τα οφέλη που προκύπτουν από την ανάκαμψη της οικονομίας.
Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα τόνισε πως η στρατηγική της κυβέρνησης αποδίδει καρπούς και αναφέρθηκε στα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι η κυπριακή οικονομία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 είχε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη και τον τρίτο υψηλότερο στην ΕΕ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε από την κυπριακή κυβέρνηση η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς που επιβλήθηκε στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα το 2011 και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για περαιτέρω ελαφρύνσεις στη φορολογία της ακίνητης ιδιοκτησίας.
“Παραμένουμε πολύ προσηλωμένοι και με αυστηρή συνέπεια εφαρμόζουμε μια πολιτική σταδιακών ελαφρύνσεων στη βάση των δυνατοτήτων της οικονομίας μας”, είπε ο κ. Γεωργιάδης.
ΙΧΝΟΣ
Πηγή: http://dinatos.blogspot.com/2016/05/10_18.html#ixzz497zxFvHm