Αγριο κυνήγι σε όλα τα ακίνητα


Επιθεωρήσεις για παρανομίες σε κάθε κτίριο και επανέλεγχος έπειτα από πέντε χρόνια 
΄Αγριο «σαφάρι» για όλα τα ακίνητα!
Ξαφνικές «επιθεωρήσεις» για παρανομίες σε κάθε κτίριο και επανέλεγχος έπειτα από πέντε χρόνια
Μάριος Ροζάκος
Υπό διωγμό βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι, μετά τα αλλεπάλληλα φορολογικά πλήγματα που έχουν δεχτεί, απειλούνται τώρα και με άγριο διαρκές κυνηγητό, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της αυθαίρετης δόμησης...
ο πολεοδομικό νομοσχέδιο, που δημοσιοποίησε πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθιερώνει ένα νέο σύστημα ελέγχων που ισοδυναμεί με μόνιμο σαφάρι σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ). Επιπλέον, απειλεί να τινάξει στον αέρα τις ενοικιάσεις ακινήτων, προβλέπει εξοντωτικά πρόστιμα για τα νέα αυθαίρετα και εγκυμονεί τον κίνδυνο να δημιουργηθούν νέες εστίες διαφθοράς.
Οπως τονίζει η ΠΟΜΙΔΑ σε επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, «εμφανίζονται αξεπέραστα εμπόδια στη σύνταξη συμβολαίων, ακόμα και μισθωτηρίων, και νέες επιθεωρήσεις και έλεγχοι ακινήτων, με σημαντικές δημοσιονομικές αλλά και κοινωνικές επιπτώσεις σε βάρος των πολιτών και των περιουσιών τους».
Ειδικότερα, το νομοσχέδιο:
1 Αντιμετωπίζει τους ιδιοκτήτες ακινήτων ως μόνιμους υπόπτους εκτέλεσης αυθαίρετων κατασκευών ή αυθαίρετης αλλαγής χρήσης. Οι διατάξεις του όχι μόνο επιβάλλουν να ελεγχθούν όλα τα κτίρια της χώρας από ιδιώτες μηχανικούς, ώστε να λάβουν ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου, αλλά και να διεξάγεται υποχρεωτικά επανέλεγχος ανά πενταετία! Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, οι ιδιοκτήτες καλούνται να υποστούν απρόκλητες και απρόσκλητες επισκέψεις και αέναες καταγραφές και ελέγχους.
2 Πλήττει τις ενοικιάσεις ακινήτων με τη διάταξη που απαγορεύει την κατάρτιση συμβάσεων μίσθωσης για ακίνητα με πολεοδομικές παρανομίες. «Κάθε ιδιοκτήτης που δεν του αρέσει ο ενοικιαστής του ή κάθε ενοικιαστής που δεν του αρέσει το μίσθιο θα μπορούν με τον ισχυρισμό ότι υπάρχει αυθαιρεσία, πραγματική ή φανταστική, ο μεν πρώτος να εξώσει τον ενοικιαστή, ο δε δεύτερος να μην ξαναπληρώσει ενοίκιο κ.λπ.».
3 Τα πρόστιμα και οι ποινές για κατασκευή αυθαιρέτων μετά την 28η Ιουλίου 2011 εκτοξεύονται σε δημευτικού χαρακτήρα ύψη: το πρόστιμο ανέγερσης αυθαιρέτου αυξάνεται από το 1/3 της τιμής ζώνης του ακινήτου στο 100% και το ετήσιο πρόστιμο διατήρησης στο 50%, από 5% σήμερα.

Το χτύπημα του ΕΝΦΙΑ
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε λίγους μήνες θα αναστενάξουν πάλι με τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Ο ΕΝΦΙΑ του 2017 αναμένεται να αναρτηθεί στο TAXISnet τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο και το βάρος του θα είναι το ίδιο με πέρυσι, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για ελαφρύνσεις. Θα υπολογιστεί επί των ιδίων αντικειμενικών αξιών που εφαρμόστηκαν στον περσινό ΕΝΦΙΑ, ενώ ελάχιστοι φορολογούμενοι θα απαλλαγούν, καθώς τα σχετικά κριτήρια δεν βελτιώθηκαν.
 Πηγή

Παραίτηση Παυλόπουλου η μόνη λύση



Οι τρόποι για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές είναι τρεις: Είτε να παραιτηθεί ο κ. Τσίπρας, είτε να υπάρξουν ορισμένοι γενναίοι βουλευτές που δεν θα ανεχθούν άλλο την ξεφτίλα που πουλάει η κυβέρνηση, είτε να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει τη δύναμη να οδηγήσει την Ελλάδα σε κάλπες. Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού της ρόλου, ορθώς, ζητά συνεδρίαση στη Βουλή για να μάθει ο ελληνικός λαός τι σημαίνει η χθεσινή συμφωνία. Αν και δεν περιμένουμε πολλά από μια τέτοια συνεδρίαση, καλώς γίνεται. Ως γνωστόν, τέτοιες συνάξεις στη Βουλή καταλήγουν σε ανούσιες για τον κόσμο συγκρούσεις. Ο Τσίπρας θα μιλήσει για τη διαπλοκή, το ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλες τέτοιες ανοησίες, ο Καμμένος με τη σειρά του θα κλάψει για την Ελλάδα και θα μας αναλύσει την εικαστική παρέμβαση της γραβάτας γεμάτη πέη, ο Κυριάκος θα επιτεθεί στην κυβέρνηση, οι άλλοι αρχηγοί θα πούνε τα δικά τους και οι ολίγοι τηλεθεατές δε θα φωτιστούν περισσότερο απ’ ότι τώρα.Και κάπως έτσι όλοι θα ευχηθούν «καλό καλοκαίρι» και εις άλλα με υγεία. Δυστυχώς το ελληνικό κοινοβούλιο έχει καταντήσει ένας βαρετός χώρος που δεν οδηγεί σε λύσεις και κυρίως δεν βοηθά στο να καταλάβει ο λαός που πάει η χώρα και πως θα διαμορφωθεί το μέλλον του.Το καλοκαιράκι θα περάσει, ο τουρισμός θα έχει απογειωθεί, ο κόσμος είναι πιο αλέγκρος, κάνει τα μπάνια, κάνει ότι πληρώνει τα χρέη του, θα έρθει και το φθινόπωρο και μία από το ίδια. Μια χώρα που σέρνεται από χρονιά σε χρονιά, ένας λαός που δεν μπορεί ούτε χαμόγελο να σκάσει γιατί έχει παραδοθεί στη δύναμη της συνήθειας.Όμως, κάτι πρέπει να αλλάξει, κάπως πρέπει να ανατραπούν τα δεδομένα. Δεν ξέρουμε αν αυτό είναι οι εκλογές, όμως, με κάποιο τρόπο πρέπει να ταρακουνηθούν όλοι, να γίνει ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα που θα καταλάβει ότι δεν πάει άλλο. Κι αφού ούτε η κυβέρνηση έχει την ευθιξία να παραιτηθεί, ούτε η ΝΔ μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μία είναι η λύση. Να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να γίνει το μεγάλο ταρακούνημα.
Τον παρακολουθούσαμε σε απευθείας σύνδεση να ακούει τον Τσίπρα να του λέει το ένα ψέμα μετά το άλλο και ο κ. Παυλόπουλος τι έκανε; Συμφώνησε απόλυτα στο ότι οι αποφάσεις του Eurogroup είναι η αρχή της εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια. Έλεος! Κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή η συμπαιγνία που έχει στηθεί στις πλάτες του ελληνικού λαού. Ο υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, που δεν φημίζεται για τις επιτυχίες του, μπορεί να έχει παίξει μέχρι σήμερα μια χαρά το ρόλο του θεσμικού προστάτη του κ. Τσίπρα, όμως, αυτό πρέπει να σταματήσει. Αν έχει την παραμικρή αίσθηση του πατριωτικού καθήκοντος το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνει ο κ. Παυλόπουλος είναι να σηκωθεί και να φύγει ώστε να πάει η χώρα σε εκλογές και να αποφασίσει ο ελληνικός λαός τι θέλει. Δεν μπορεί να συνεχίζεται το πολιτικό παιχνίδι που στήθηκε το 2014 από τους Καραμανλικούς και μια ομάδα γύρω από τον Τσίπρα. Έστησαν μια ολόκληρη σκευωρία για να αναλάβει η Αριστερά την εξουσία με αντάλλαγμα την προεδρία της Δημοκρατίας σε έναν Καραμανλικό. Συγκυβερνούν εδώ και 2,5 χρόνια με μια ιδιότυπη συγκατοίκηση Τσιπρικών – Καραμανλικών με «μπροστάρη» τον Πάνο Καμμένο. Έχουν ελέγξει τη Δικαιοσύνη με τον επίσης Καραμανλικό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Βαλτοί από τη Ραφήνα δημιουργούν συνεχώς προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία, τορπιλίζουν κάθε προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης γίνεται, μιλούν για «εθνική συνεννόηση» δια πάσαν νόσον κι επιμένουν σε ένα αποτυχημένο μοντέλο το οποίο έχει κάνει τεράστια ζημιά στη χώρα.Αν, λοιπόν, υπάρχει λίγη αισχύνη δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ο κ. Παυλόπουλος μπορεί να μείνει στην ιστορία γιατί τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Ας παραιτηθεί αντί να είναι ο άνθρωπος που απλά κουνάει το κεφάλι κάθε φορά που ο Τσίπρας εξευτελίζει τη χώρα μας.
Είναι η μόνη λύση, είναι η τελευταία ευκαιρία.