ΑΣΕΠ: 5000 προσλήψεις σε δήμους . Ειδικότητες


ΑΣΕΠ: 5000 προσλήψεις σε δήμους . Ειδικότητες
Στα γραφεία του ΑΣΕΠ βρίσκεται νέα μεγάλη προκήρυξη του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία θα προσληφθούν 5.000 μόνιμοι στον τομέα καθαριότητας των δήμων.Ο διαγωνισμός αυτός αφορά στα αιτήματα των δήμων για τους οποίους κρίθηκε αντισυνταγματική η ανανέωση συμβάσεων στους υπαλλήλους που δουλεύουν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, όπως ο τομέας της καθαριότητας.Μέχρι αυτή τη στιγμή, η Ανεξάρτητη Αρχή έχει επεξεργαστεί περίπου το 80% των αιτημάτων και απομένουν λίγοι ακόμη δήμοι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να σταλεί για ΦΕΚ η νέα προκήρυξη.Στελέχη του ΑΣΕΠ εκτιμούν ότι ο νέος διαγωνισμός αναμένεται να βγει στον αέρα προς το τέλος του 2017.Υπενθυμίζουμε ότι οι ΟΤΑ είχαν προθεσμία έως 31/7 προκειμένου να στείλουν τα αιτήματά τους στο υπουργείο.Ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε 400 νέους υπαλλήλους, ενώ περίπου 530 υπαλλήλους έχει αιτηθεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Μέχρι την ημερομηνία πρόσληψης του νέου προσωπικού οι δήμοι έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν τις ανάγκες τους με εποχικό προσωπικό.
Ειδικότητες
Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν μέσω της νέας προκήρυξης είναι: καθαριστές, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί απορριμματοφόρων, εργάτες καθαριότητας, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες, υδραυλικοί, εργάτες συνοδοί απορριμματοφόρων κ.ά.Για όλες τις θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ζητείται ως μοναδικό προσόν το Απολυτήριο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (απολυτήριο τριτάξιου Γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980, Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής.
Μοριοδότηση
Η μοριοδότηση για την πρόσληψη του νέου προσωπικού θα είναι διαφορετική από τις άλλες προκηρύξεις, καθώς έχουν προβλεφθεί αυξημένα μόρια για όσους έχουν προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση.Αναλυτικά, σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν. 4479/2017 ως προς το σύνολο των προσλήψεων τακτικού προσωπικού που πραγματοποιούνται με την ειδική διαδικασία, η εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης, η οποία προβλέπεται στην περίπτωση Β’ της παρ. 2 του άρθρου 18 του ν. 2190/1994 (Α’ 28), εφόσον έχει διανυθεί σε αντίστοιχες θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας ΟΤΑ ή νομικών προσώπων αυτών, βαθμολογείται με δεκαεπτά (17) μονάδες ανά μήνα και για συνολική εμπειρία μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μήνες.Επίσης, για τις συγκεκριμένες προσλήψεις δεν εφαρμόζονται τα ανώτατα, ανά ειδικότητα, όρια ηλικίας διορισμού που προβλέπονται στην υπουργική απόφαση ΔΙΠΠ/Φ.ΗΛ/6170/3.5.2004 (Β’ 645), όπως ισχύει.
madata.gr