Ο ΑΙΩΝΑΣ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΩΝΙΟΥ ΚΟΡΟΙΔΟΥ

>Ο ΑΙΩΝΑΣ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΩΝΙΟΥ ΚΟΡΟΙΔΟΥ

Ζούμε σε μια εποχή και μια κοινωνία που έχει βάλει στην κορυφή των ιδανικών της το κέρδος χωρίς κανένα όριο και κανένα ενδοιασμό…Αυτή η ίδια η κοινωνία που ζει ο μοντέρνος καταναλωτής, γιατί ο άνθρωπος είναι καταναλωτής σε πρώτη θέση και σε δεύτερη θέση είναι άνθρωπος ή μια ελευθερη οντότητα με επιλογές.
Αυτός λοιπον ο καταναλωτής θα πληρώνει την πλαστική σακούλα σύμφωνα με τον προστάτη του, την ΕΕ με τις συμφεροντολόγικες ιδέες της να προστατέψει την φύση και τον πλανήτη από ποιον όμως;;;
Φυσικά από τον καταναλωτή!!!
Ο καταναλωτής είναι η αιτία της εξάπλωσης της πλαστικής σακούλας που σκοτώνει τα θαλάσσια είδη, μολύνει τους ωκεανούς, δολοφονεί τα θαλάσσια πουλιά, γεμίζει τις θάλασσες με 8 τόνους πλαστικού βουνού το χρόνο και τελικά με τις αρνητικές επιπτώσεις του στα θαλάσσια είδη, το θάνατο του καταναλωτή που ζει από την αλεία…Ο καταναλωτής πληρώνει στο εξωτερικό 0,10 λεπτά αν θέλει τα ψωνάκια του σε πλαστικές σακουλες αντί να τις απαγορέψει τελείως. Τόση υποκρισία χαρακτηρίζει τους συμφεροντολόγους του κέρδους στην ΕΕ. Από σήμερα, και καλή χρονιά να έχει ο καταναλωτής και στην Ελλάδα θα πληρώνει 3 λεπτά για την πλαστική σακούλα, αλλά περίμενε, από το 2019 θα πάει στα 7 λεπτά. Και κατά επέκταση πληρώνει τον θάνατο των παιδιών του και τον δικό του με τα πλαστικά βουνά που συνεχίζουν ασταμάτητα να παράγουν οι πολυεθνικοί βιομήχανοι.
Ποιος είναι όμως ο αίτιος για την εξάπλωση της πλαστικής βαρβαρότητας με θύματα όλα τα φυσικά όντα μέσα και έξω από την θάλασσα;Το κορόιδο ο καταναλωτής!!! Έτσι υποστηρίζουν οι προγραμματιστές του νου επιβάλοντας μια νέα βρώμικη φορολογία με έντεχνο τρόπο. Η μηχανή προπαγάνδας, τα ΜΜΕ, κάνουν το έργο τους και αναπαράγουν την ευθύνη του καταναλωτή ενοχοποιώντας την συμπεριφορά του.
Σαν υπεύθυνο κορόιδο που είναι, πρέπει να πληρώσει τα βουνά πλαστικού που πλέουν στους ωκεανούς…ποιο κατάλληλο κορόιδο από τον καταναλωτή δεν υπάρχει και για αυτό θα πληρώνει και τα πλαστικά που κατασκευαζουν οι βιομήχανοι και πουλάνε τα σουπερμάρκετ για 3 λεπτά. Πρόσεξε όμως ότι σου κάνουν και έκπτωση γιατί σε άλλες χώρες έχει 10 λεπτά, και προγραμματίζουν την μάζα για το επόμενο έτος φορολογίας με 7 λεπτά ανά τεμάχιο πλαστικού θανάτου.Σε 3 χρόνια η τιμή του πετρελαίου μπορει να είναι απλησίαστη με αποτέλεσμα να σε χρεώνουν 30 λεπτά την σακουλίτσα που δεν πρόκειται τα επόμενα χρόνια να απαγορέψουν γιατί τα συμφέροντα των αφεντικών ζυγίζουν περισσότερο από τα ψαράκια και τους ψαράδες.
Αν δεν ήσουν καταναλωτής, αλλά ήσουν ένας ελεύθερος πολίτης με ιδανικά και ελευθερίες θα είχες καταφέρει τους βιομήχανους να σταματήσουν την παραγωγή πλαστικού θανάτου και τους ιδιοκτήτες των σούπερμαρκετ που κερδίζουν βουνά με δικό σου χρήμα, θα τους υποχρέωνες να πληρώσουν κάθε κόστος για να σε έχουν πελάτη με ελευθερες επιλογές. Όπως λογικά θα έπρεπε να ήταν οι κανόνες σε μια υγιή και όχι πλαστική κοινωνία.
Αν πας για ψώνια μην τους αφήσεις να σε περάσουν για ψώνιο!

Καλή χρονιά να έχουμε όλοι οι ελευθεροι Έλληνες μέσα στους επόμενους μήνες!!!
KORAKS

2018: Ας πούμε επιτέλους την πικρή αλήθεια...

Του Νίκου Σκουλά, τ. Υπουργού

Η ωραιοποίηση της ζοφερής κατάστασης και η αγνόηση της πραγματικότητας οδηγεί τη χώρα, την οικονομία και την κοινωνία σε επιταχυνόμενη καταστροφική πορεία
Με πολύ απλά λόγια, χωρίς στατιστικά μαγειρέματα, αυτή είναι, κατά τη γνώμη μου (τη γνώμη ενός απλού πολίτη), η αλήθεια στην αρχή του νέου έτους χωρίς βέβαια να διεκδικώ το αλάθητο:
1. Μνημόνια και Επιτροπεία.
Είναι ψέμα ότι τελειώνουμε με την αυστηρή λιτότητα και τα μέτρα τον Αύγουστο του 2018. (Το γνωρίζει η κυβέρνηση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και όσοι πολίτες διαθέτουν στοιχειώδη λογική και δεν εθελοτυφλούν).
Έχουν ήδη προνομοθετηθεί σκληρά μέτρα που ισχύουν για το 2018 καθώς και για την μετά το 2019 περίοδο, και πλήττουν κυρίως τις ευάλωτες κοινωνικές τάξεις (τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τις μικρές επιχειρήσεις)

2. Χρέος και ανάπτυξη. Το δημόσιο χρέος που δεν εξυπηρετείται επαρκώς έχει αυξηθεί στα € 350 δισεκ. αντί να μειωθεί, ενώ τα κόκκινα δάνεια του ιδιωτικού τομέα έχουν εξελιχθεί σε μείζον πρόβλημα. Όσο για ανάπτυξη, μονάχα την ακούμε αλλά δεν τη βλέπουμε. Δυστυχώς δεν παράγουμε και δεν εξάγουμε αρκετά και η κατανάλωση μειώνεται λόγω οικονομικής καχεξίας του λαού. Υπ’ αυτές τις συνθήκες, χωρίς διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, η επιτροπεία που δεν θα ονομάζεται μνημονιακή, θα ισχύει μέχρι το 2060. Ωραία κληρονομιά για τα παιδιά και τα εγγόνια μας!.
3. Έξοδος στις αγορές; Άλλος μύθος αυτός. Αν βγούμε στις αγορές, (πράγμα που βολεύει τις δανείστριες χώρες οι οποίες έτσι απαλλάσσονται από μέρος του ρίσκου), θα πληρώνουμε υψηλότερο επιτόκιο (4,5 έως 5% έναντι 1 έως 1,5% που πληρώνουμε σήμερα).
4. Πρωτογενή πλεονάσματα(;) και κοινωνικό μέρισμα. Είναι πλασματική η εικόνα που μας παρουσιάζουν για πρωτογενή (ταμειακά δηλαδή) πλεονάσματα και υπερπλεονάσματα(;;!!!) αφού αυτά είναι αποτέλεσμα μείωσης μισθών και συντάξεων, κατάργησης επιδομάτων, υπερφορολόγησης και καθυστέρησης εξόφλησης οφειλών σε ιδιώτες. Σ’ αυτό προστίθεται και η προσβολή στη νοημοσύνη μας με την απόδοση ενός μικρού ποσοστού των εισπράξεων εν είδη «κοινωνικού μερίσματος». Σαν να λέμε, καθρεφτάκια και χάντρες στους ιθαγενείς.
5. Διαφθορά, Πελατειακές Σχέσεις, Φοροδιαφυγή. Αποτέλεσμα η αιτία της κρίσης; Όλες αυτές και άλλες παθογένειες, αντί να αμβλύνονται, δυστυχώς επιδεινώνονται. Οι πλείστοι επώνυμοι που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη δίνουν το κακό παράδειγμα προστατεύοντας τα κεκτημένα προνόμιά τους, αποκρύπτοντας το «πόθεν έσχες», ή μεταφέροντας τα χρήματά τους σε εξωχώριες εταιρίες.
Η κυβέρνηση, με διάφορα επικοινωνιακά τερτίπια, προσπαθεί να ωραιοποιήσει μια κατάσταση που δεν επιδέχεται ωραιοποίηση. Η αντιπολίτευση στο σύνολό της (με ελάχιστες εξαιρέσεις που λοιδορούνται), χωρίς αυτοκριτική, ασχολείται με το να καταγγέλλει όλα τα στραβά που όλοι πλέον γνωρίζουμε, αντί να παρουσιάζει κοστολογημένες προτάσεις (με όποιο πολιτικό κόστος αυτό συνεπάγεται) για έξοδο από την κρίση.Όλο το πολιτικό σύστημα ασχολείται με αλληλοκατηγορίες και κοκορομαχίες που αφορούν στα συμπτώματα χωρίς να αγγίζει την ουσία και να επιδιώκει μια εθνική συνεννόηση για τη μεγάλη μάχη κατά της κρίσης και τη σωτηρία της πατρίδας. Λες και το μόνο τους μέλημα είναι η διατήρηση ή, αντίστοιχα, η κατάκτηση και η νομή της εξουσίας (της καρέκλας που λέμε). Εμείς ο πολίτες που, στην πλειονότητά μας, δεν υπήρξαμε ποτέ αθώοι, έχοντας επιδοθεί σε ένα όργιο αμοιβαίου εκμαυλισμού και εκφαυλισμού με τους πολιτικούς, τους συνδικαλιστές και τα οργανωμένα συμφέροντα, τώρα έχουμε κάποιο, όχι αδικαιολόγητο άλλοθι, να κάνουμε τα ίδια, ως άμυνα για την επιβίωσή μας, υπό την απειλή της φοροκαταιγίδας επί των λαϊκών στρωμάτων και της κοινωνικής ανισότητας που αυτά δημιούργησαν. Μα θα μου πείτε «τι μπορεί να κάνει ένας αθωράκιστος απλός πολίτης; Μόνος του, τίποτε. Όλοι μαζί όμως, μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα. Δρώντας συντονισμένα, ελέγχοντας την εξουσία, συμπεριφερόμενοι υπεύθυνα και στέλνοντας στα σπίτια τους όλους εκείνους τους πολιτικούς που παίζουν παιχνίδια στην πλάτη μας.Η κατάστασή μας δεν σηκώνει αναβολή. Είναι πολύ σοβαρή και αν δεν την αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, και ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ σίγουρα ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ.

Νίκος Σκουλάς (NSA)
03Ιαν2018