Ανοίγει το Taxis για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

taxisnet_aftodioikisi.gr_1Ανοίγει μέσα στις επόμενες μέρες η εφαρμογή στο Taxis για να ξεκινήσουν οι αιτήσεις των οφειλετών του Δημοσίου προκειμένου να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων.Στο οικονομικό επιτελείο χρειάζονται άμεσα ρευστό για την πληρωμή μισθών και συντάξεων και για αυτό τρέχουν προκειμένου να ανοίξει η εφαρμογή όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων και η πληρωμή χρημάτων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.Ο πρόσφατος νόμος παρέχει τη δυνατότητα και σε όσους δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις τα προηγούμενα χρόνια να το πράξουν χωρίς την επιβολή προστίμων. Το ποσό, μάλιστα, του φόρου που θα προκύψει μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων.Οσοι υποβάλουν αίτηση για να αποπληρώσουν τα χρέη τους έως και σε 100 δόσεις θα πρέπει να ξέρουν:
-Δίνεται η δυνατότητα υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων χωρίς πρόστιμα για κάθε είδος φορολογίας και πληρωμή του φόρου που θα προκύψει ακόμη και σε 100 δόσεις.
-Στη ρύθμιση υπάγονται όλα τα χρέη από φόρους εισοδήματος, φόρους ακίνητης περιουσίας, ΦΠΑ, λοιπούς παρακρατούμενους φόρους, ειδικούς φόρους κατανάλωσης, λοιπούς φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, δάνεια εγγυημένα από το Δημόσιο, πρόστιμα για παραβάσεις της φορολογικής ή τελωνειακής νομοθεσίας, πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και όλα τα χρέη προς Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, εφόσον έχουν βεβαιωθεί στις ΔΟΥ ή στα τελωνεία της χώρας έως και την 1η Μαρτίου 2015 και έχουν γίνει ληξιπρόθεσμα μέχρι την ημερομηνία αυτή.
-Στην περίπτωση της εφάπαξ καταβολής των οφειλών προβλέπεται ο μηδενισμός των προσαυξήσεων και των προστίμων.
-Το ελάχιστο όριο μηνιαίας δόσης είναι στα 20 ευρώ.
-Για χρέη μέχρι 5.000 ευρώ οι μηνιαίες δόσεις δεν θα επιβαρύνονται πλέον με τόκους. Για χρέη πάνω από 5.000 ευρώ το ποσοστό των τόκων με το οποίο επιβαρύνονται οι δόσεις μειώνεται από 4,56% σε 3% ετησίως.
-Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση λήγει στις 26 Μαΐου. Η παραπάνω ημερομηνία μπορεί να παραταθεί για ένα μήνα.
-Οσοι φορολογούμενοι έχουν ενταχθεί στην υφιστάμενη ρύθμιση των 100 δόσεων μπορούν να συνεχίσουν σε αυτήν ή να μεταπηδήσουν στη νέα ρύθμιση εφόσον τους συμφέρει.

Οι Financial Times απορούν γιατί οι Έλληνες πλέον δεν τρομοκρατούνται από τα ΜΜΕ των δανειστών!

Κανείς δεν θα πρέπει να ανησυχεί για την Ελλάδα, καθώς «ο ήλιος λάμπει, τα εστιατόρια είναι γεμάτα και η Αθήνα δεν πανικοβάλλεται», όπως αναφέρει ο αρθρογράφος των Financial Times, Τόνι Μπάρμπερ, εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι τα συστημικά ηλεκτρονικά, έντυπα και διαδικτυακά ΜΜΕ που υποστηρίζουν τους δανειστές δεν έχουν καταφέρει να τρομοκρατήσουν τους πολίτες!... Τα παραπάνω, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μπάρμπερ, αποδεικνύουν ότι η ελληνική κοινωνία δεν γνωρίζει ή δεν φοβάται ότι μπορεί να βρίσκεται δύο βήματα πριν από τον γκρεμό. «Για να πούμε την αλήθεια η Αθήνα ένοιωθε περισσότερο φόβο τον Ιούνιο του 2012. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, ταρακούνησε για πρώτη φορά τα θεμέλια του παραδοσιακού πολιτικού συστήματος και βρέθηκε ένα βήμα πριν από τη νίκη στις εθνικές εκλογές. Όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα (σ.σ.: και τελικώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κέρδισε τις εκλογές), υπήρξε μία διευρυμένη αίσθηση ότι αποφεύχθηκε η καταστροφή», τονίζει ο αρθρογράφος. Σήμερα, συνεχίζουν οι F.T., οι Έλληνες μοιάζουν κουρασμένοι και αντιμετωπίζουν τα πάντα με μοιρολατρία. Αυτό ισχύει για όλους εκτός από τους νεαρούς οι οποίοι εδώ και τρεις εβδομάδες πραγματοποιούν κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αναρτήθηκε από (C) Hellas XG 2015

Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ