Εκρηκτική είναι η κατάσταση και στο Αιγαίο καθώς πρόσφυγες και μετανάστες φθάνουν συνεχώς στη Μυτιλήνη από τα τουρκικά παράλια.
Στο νησί, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, από νωρίς το πρωί έχουν φτάσει τουλάχιστον 400 πρόσφυγες και μετανάστες και το Λιμενικό έχει καταγράψει τουλάχιστον οκτώ περιστατικά που έχουν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια.


Δείτε στην gallery φωτογραφίες:

metanastes_mitilini_stonisi1.jpg
01
stonisi.gr

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα πέντε πρώτα περιστατικά έχουν καταγραφεί 262 άτομα, καθώς στη Σκάλα Συκαμνιάς έφτασαν 74 άτομα από το Αφγανιστάν με πάνω από 20 παιδιά, στην Εφταλου έφτασαν 53 με πάνω από 30 παιδιά (πάλι από το Αφγανιστάν), ενώ τρεις βάρκες έφτασαν και σε άλλες περιοχές με 50, 40 και 45 μετανάστες αντίστοιχα.
Την ίδια στιγμή, δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και του Ναυτικού επιχειρούν να εμποδίσουν την ανεξέλεγκτη διέλευση αλλά οι διακινητές βρίσκουν εύκολα περάσματα στο Αιγαίο και πληροφορίες αναφέρουν ότι στις ακτές της Τουρκίας βρίσκονται περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι που θέλουν να φτάσουν στο νησί.
Παράλληλα, όπως μεταδίδει το lesvospostκάτοικοι του νησιού προσπαθούν να εμποδίσουν την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στο ΚΥΤ της Μόριας. Από το πρωί της Κυριακής (01/03) κάτοικοι του νησιού συγκεντρώνονται στην διασταύρωση Μόριας- Παναγιούδας ώστε να σταματήσουν τα λεωφορεία πού μεταφέρουν νέους μετανάστες στην Μόρια.
Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

mploko_mitilini_moria_stonisi2.jpg
01
Κάτοικοι στήνουν «μπλόκα» για να μην περάσουν λεωφορεία προς Μόριαstonisi.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr
Διαβάστε επίσης: