.Είστε Κακός Άνθρωπος Κύριε Τσίπρα

1
 Πολλοί εχέφρονες άνθρωποι, ακόμα και από αυτούς που σας ψήφισαν, αγαπητέ μας πρωθυπουργέ, αναρωτιούνται με τι ψυχικό σθένος μπορείτε και διαστρεβλώνετε τόσο πολύ την αλήθεια. Με τι ψυχικό σθένος αναστατώνετε το σύμπαν εδώ και πολλά χρόνια, ξεφορτώνεστε «στεγνά» άτομα του στενού σας περιβάλλοντος (άραγε οι κκ Παππάς και Παπαδημούλης νοιώθουν άνετα τώρα τελευταία;), κάνετε το «όχι», «ναι», κλείνετε τις τράπεζες, συναντιέστε με τους πάντες, με τους μεγαλύτερους ιέρακες του διεθνούς οικονομικού και τραπεζικού συστήματος, αλλά βρίζετε το… σύστημα. Φτωχαίνετε τους πάντες αλλά καθυστερείτε τα πάντα, επενδύσεις ΔΕΝ θέλετε, πλην όμως μας επιβαρύνετε με τρία κρατικά κανάλια και προκλητικές προσλήψεις κάθε είδους (και πρώτα-πρώτα τα γραμμάτια της ΕΡΤ και των καθαριστριών).Ταυτόχρονα υβρίζετε σκιαιότατα και με αναίδεια τους πολιτικούς σας αντιπάλους και τους προσάπτετε αμαρτήματα που είναι καταφανές ότι και εσείς έχετε διαπράξει, πολλά στελέχη σας εγκαλούνται καθόσον εμφανίζονται και αυτά αδιαφανώς πλουτίσαντα, άρα έχουν ενδεχομένως ΚΑΙ αυτά συμβάλλει στην πτώχευση της χώρας.
Ναι, για εσάς μιλάμε κύριε Τσίπρα.
Για εσάς ο οποίος μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα εκμεταλλευτήκατε, διώξατε, απαξιώσατε, καταστρέψατε όλους όσους βρέθηκαν δίπλα σας και σας βοήθησαν αλλά διαφώνησαν με τις Οβιδιακές σας μεταμορφώσεις. Μανώλης Γλέζος, Μίκης Θεωδοράκης, Αλέκος Αλαβάνος, Φώτης Κουβέλης, Γιανης (με ένα «ν») Βαρουφάκης,  όλα τα στελέχη της αλήστου μνήμης ΛΑΕ, Γαβριήλ Σακελλαρίδης πρόσφατα, τι να λέμε.Αλλά εσείς εκεί. Όταν σας εγκαλούν για τις υποσχέσεις που δίνατε και εκ των οποίων ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ δεν εκπληρώσατε εκτός από τα κομματικά γραμμάτια, εσείς απαντάτε ότι είσαστε… νέος στη διακυβέρνηση της χώρας και ότι… φταίνε οι προηγούμενοι. Και να πείτε ότι δεν ξέρατε; Από τους πλέον ενημερωμένους πρωθυπουργούς ήσασταν, ξέρατε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ που μπαίνατε, τα είχαν ήδη δει οι άλλοι και σας προειδοποιούσαν συνεχώς. Οπότε τι μας λέτε ότι αναλάβατε την ηγεσία της χώρας τέσσερα χρόνια μέσα στο μνημόνιο και «δεν ξέρατε»; και ενώ φαγωθήκατε με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο να καταλάβετε την εξουσία τελικά… μας λέτε ότι… προσπαθήσατε και δεν τα καταφέρατε. Που όλοι ξέρουμε πως αν αυτό το πει αυτό υπάλληλος στον διευθυντή του ή τον ιδιοκτήτη ενώ έχει καταστρέψει την εταιρεία του, εκείνος θα τον διώξει κλοτσηδόν κουτρουβαλώντας τις σκάλες άσχετα από τις όποιες αστικές και ποινικές συνέπειες.Και παρόλα αυτά συνεχίζετε. Δεν ορρωδείτε προ ουδενός. Δεν κομπιάζετε καν.   Συνεχίζετε να προκαλείτε και μετά σχεδόν ένα χρόνο (Δεκέμβριος ήρθε, το ξεχάσατε;). Συνεχίζετε να υβρίζετε εκείνους που δε σας ψήφισαν και τους θεωρείτε «άλλους». Συνεχίζετε να υβρίζετε εκείνους που σας στήριξαν πρόσφατα στη βουλή με κρύα καρδιά και αντίθετα από τα πιστεύω τους και για ανταμοιβή όταν μετέπειτα αντέδρασαν σε επιλογές σας τους τρίψατε στο πρόσωπο την πατσαβούρα του «ναι αλλά και εσείς υπογράψατε». Και εκείνοι φυσικά και δεν αρέσκονται στο να βοηθούν και μετά να εκβιάζονται υβριζόμενοι να συναινέσουν σε πράγματα με τα οποία δεν συμφωνούν.Στην πολιτική η αυτοσυγκράτηση σε αυτά τα πλαίσια συνεννόησης με πολιτικούς αντιπάλους λέγεται και «συμφωνία κυρίων» αλλά μάλλον αυτά είναι ξεπερασμένες αστικές συνήθειες, αστεία πράγματα για το περίεργο είδος της «αριστεράς» την οποία εκπροσωπείτε.
Τόση αλαζονεία, τόση αναίδεια, τόση έπαρση, τόση περιφρόνηση δίκην υπάτου άρχοντος προς υποτελείς. Και η ερώτηση έρχεται αυτοδικαίως και αυτοβούλως από όλο και περισσότερους: Τι σόι άνθρωπος είσαστε κύριε Τσίπρα; Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να φέρεστε έτσι; ο «λαός» που ξεγελάσατε;Βέβαια εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι σίγουρα όλοι οι πρωθυπουργοί της μεταπολίτευσης δεν ήταν άγιοι. Και ο Άνδρέας Παπανδρέου, και ο Σημίτης πολύ λιγότερο, και ο Ανύπαρκτος Κωστάκης, και ο τακτικιστής Σαμαράς των Ζαππείων, και ο αγαθός «λεφτά υπάρχουν» Γιωργάκης, όλοι τους έχουν σκελετούς στην ντουλάπα τους οποίους ο μικρός καταληψίας βρήκε και εκμεταλλεύτηκε δεόντως.Ναι, όλοι αυτοί και ενδεχομένως και ο Μητσοτάκης τον οποίο ξέχασα να αναφέρω ήταν ανήθικοι. Άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο είχαν και ένα βαθμό ανηθικότητας πάνω τους.Να σας πω όμως κάτι; Εγώ δεν πιστευω ότι εσείς είσαστε ανήθικος. Η μάλλον, δεν πιστεύω ότι είσαστε απλά ανήθικος. Ο ανήθικος όσο ανήθικος και να είναι, έχει μια ετεροαναφορική σχέση με την ηθική. Μια σχέση υπέρβασης.  Αναγνωρίζει την ύπαρξή της αλλά κάνει την επιλογή να την ξεπεράσει. Και που και που, με φόβο Θεού, τύψεις, δεν ξέρω τι, μπορεί να έχει παλινδρομήσεις, να κοιτάξει πίσω. Να ανακαλύψει ότι υπάρχουν και όρια. Όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1986. Η ο Σαμαράς το 2012. Η ακόμα και ο Κωστάκης (όταν είπε πως «λεφτά δεν υπάρχουν») και ο Γεωργάκης («λεφτά υπάρχουν» αλλά δεν μπορώ να τα πιάσω οπότε πάμε Καστελόριζο).
Όλοι αυτοί όμως, με όλα τα ανομήματα τους, δείλιασαν μπροστά στην Άβυσσο, αν όχι εγκαίρως, τουλάχιστον πριν κλείσουν τις τράπεζες. Και κόστισαν σε 40 χρόνια μόνον τρεις φορές περισσότερα από όσα κοστίσατε εσείς σε μόλις δέκα μήνες.
Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, πολλοί ισχυρίζονται ότι εσείς κύριε Τσίπρα δεν είστε ανήθικος. Διότι δεν αναγνωρίζετε την συγκεκριμένη έννοια ώστε να προσπαθήσετε να την υπερβείτε. Διότι απλά για εσάς, μπροστά σε αυτά που έχετε στο μυαλό σας Ηθική δεν υπάρχει.
Η δύναμή σας είναι άλλη: Είναι η αγνή Κακία σε όλες τις εκφάνσεις της. Δεν ξέρω αν μέσα στην προϊούσα δυστυχία και την παραληρηματική τρικυμία εν κρανίω σας αντιλαμβάνεστε τη σημασία αυτού που σας λέω. Η που αυτό μπορεί να σας οδηγήσει αν δεν το σταματήσετε. Σίγουρα όμως τα αποτελέσματα και πάνω σε εσάς αλλά και για τη χώρα είναι ήδη εμφανή και θα γίνουν εμφανέστερα.
Διότι είσαστε απλά ένας Κακός άνθρωπος, Κύριε Τσίπρα. Και τίποτα παραπάνω.
ΚΚ2