Ποιοι και γιατί θέλουν να προκαλέσουν εμφύλιο στη Γαλλία

Οι απίστευτες πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους οι γαλλικές υπηρεσίες ασφάλειας δείχνουν ότι το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» πάει πολύ πιο μακριά από τη Γαλλία.


«Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος ξεκίνησε με τη Γαλλία και την Ευρώπη γενικότερα να είναι θέατρό του για μιαν ακόμη φορά. Ο νέος αυτός πόλεμος θα είναι μακράς διάρκειας και ασύμμετρος, θα έχει υψηλό κόστος και όχι πάντοτε αναγνωρίσιμους αντιπάλους…».
Αυτά μεταξύ άλλων αναφέρονται σε μια ειδική έκθεση των Γαλλικών Υπηρεσιών Εσωτερικής Ασφαλείας,στην οποία τονίζεται ιδιαίτερα και… ο ρόλος του σαλαφισμού-τζιχαντισμού στο σύνολο της γαλλικής κοινωνίας. Μια κοινωνία η οποία τα τελευταία χρόνια, όπως αναγνωρίζει και ο καθηγητής εγκληματολογίας Αλέν Μπάουερ, υφίσταται μέσω Διαδικτύου φοβερή πλύση εγκεφάλου, από δυνάμεις που επιδιώκουν και τη γενικότερη αποσταθεροποίηση της Ευρώπης.Όπως επισημαίνει σε δημοσιευμένη έκθεσή του ο ερευνητής Ούγκο Μοσερόν του Εθνικού Κέντρου Ασφάλειας, ειδικός σε θέματα τζιχαντιστών, οι τελευταίοι αριθμοί προκαλούν ίλιγγο. Οι σαλαφιστές της Γαλλίας, που είναι οι σκληροί μουσουλμάνοι, από 5.000 που υπολογίζονταν το 2004, περνούσαν τις 15.000 το 2010 και εκτιμώνται στις 40.000 με 50.000 σήμερα.

Για τη συνέχεια Euro2Day