Μέχρι και οι Γερμανοί... απηύδησαν: Σόιμπλε παραιτήσου!


Μέχρι και οι Γερμανοί... απηύδησαν: Σόιμπλε παραιτήσου!



ΑΝ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΣΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΤΕ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΕΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ


Τα «τερτίπια» του Γερμανού υπουργού Οικονομικών που θέλει επιβολή λιτότητας διαρκείας στον ευρωπαϊκό Νότο, έχουν κάνει μέχρι και τους Γερμανούς να τον αποδοκιμάζουν!

Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Tageszeitung, αναφέρει ότι αν είχε επιβληθεί στους Γερμανούς ένα πρόγραμμα λιτότητας τόσο «καταστροφικό» όσο αυτό που επιβλήθηκε στους Έλληνες, τότε «ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν θα ήταν πια υπουργός. Μάλιστα, τον καλεί να παραιτηθεί!
Το άρθρο αναδημοσιεύει η Deutsche Welle και έχει τίτλο «50 χρόνια δουλείας» και αναφέρεται στα μνημόνια με τα οποία έχει δεθεί «χειροπόδαρα» η Ελλάδα.«Αυτή τη φορά η αγωνία δεν οφείλεται σε Έλληνα υπουργό Οικονομικών, αλλά στον Γερμανό Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Εκείνος στέκεται εμπόδιο σε μια συμφωνία στο Eurogroup. Η αρνητική του στάση εγκυμονεί, ωστόσο, κινδύνους γιατί χωρίς ελαφρύνσεις το ΔΝΤ δεν θέλει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και χωρίς το Ταμείο ο Σόιμπλε δεν προτίθεται πια να βοηθήσει την Ελλάδα. Ο γόρδιος δεσμός δεν είναι εύκολο να λυθεί. Και δεν είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί διέξοδος τις επόμενες εβδομάδες», σημειώνεται.Στο δημοσίευμα αναφέρεται: «Ο Σόιμπλε έστησε παγίδα στους δανειστές, η οποία ενδέχεται να αποδειχθεί μοιραία. Το τίμημα το πληρώνουν για μια ακόμα φορά οι Έλληνες, που θα βιώσουν στο πετσί τους τα νέα μέτρα λιτότητας. Σε περίπτωση που είχε επιβληθεί σε Γερμανούς ένα τόσο καταστροφικό πρόγραμμα, ο Σόιμπλε δεν θα ήταν πια υπουργός. Όμως, η πραγματικότητα είναι ακόμα χειρότερη. Για να κερδίσει την εύνοια του ΔΝΤ, το Eurogroup θέλει να πιέσει την Ελλάδα να αποδεχθεί ότι θα πετυχαίνει υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2060. Στην πράξη αυτό σημαίνει 50 χρόνια δουλείας. Η κρίση που ξεκίνησε το 2010 θα βασανίζει ακόμα πολλές γενιές Ελλήνων. Και όλα αυτά μόνο και μόνο επειδή ο Σόιμπλε είναι υπουργός Οικονομικών. Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να παραιτηθεί», καταλήγει η εφημερίδα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/794767/mexri-kai-oi-germanoi-apiydisan-soimple-paraitisoy#ixzz4hzS9YunM

Ναυάγιο στο Eurogroup: Ο απόλυτος εξευτελισμός


Ένα ακόμη ναυάγιο, ένα ακόμη Βατερλό χρεώνεται στην κυβέρνηση της αριστεράς και στον μέγα διαπραγματευτή Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η συνάντηση, δεν κατέληξε σε καμιά συμφωνία, όχι μόνο για το χρέος αλλά ούτε καν για την αξιολόγηση που δεν έκλεισε και δεν αποφασίστηκε εκταμίευση της δόσης. Ο Τσακαλώτος πήγε να τους πάρει τα… σώβρακα με το μνημόνιο που ψήφισαν αλλά τελικά φεύγει με άδεια χέρια.

Ο δε Τσίπρας έβαλε στη ναφθαλίνη τη γραβάτα και μάλλον πρέπει να βάλει καμιά θηλιά να τη σφίξει να γλιτώσουμε.Είναι τόσο αστείοι στην κυβέρνηση που όλο το απόγευμα διέδιδαν ότι ο πρωθυπουργός είναι έξαλλος και απειλεί μέχρι και με παραίτηση αν δε βρεθεί οριστική λύση στο θέμα του χρέους. Μακάρι να ήταν αληθινές οι φήμες και να είχε παραιτηθεί ο Αλέξης, όμως, επρόκειτο για troll του ΣΥΡΙΖΑ που ήθελαν να δείξουν πόσο σκληρή είναι η Αθήνα απέναντι στους δανειστές.Ο Σόιμπλε δεν τρόμαξε με την «απειλή» κι ένα ακόμη Γιούρογκρουπ δεν έφερε το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Όποια συζήτηση, όποια διατύπωση για το ελληνικό χρέος μετατίθεται για τις 15 Ιουνίου και μάλιστα δεν συμφωνήθηκε ούτε καν έκτακτη συνεδρίαση, σημάδι ότι το χάσμα είναι μεγάλο, ειδικά μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου.Ο λευκός καπνός δεν βγήκε, μάλλον βγήκε μαύρος και το θρίλερ συνεχίζεται. Ούτε και τον Ιούνιο μην περιμένετε θεαματικές αλλαγές, ό,τι είναι να αποφασιστεί θα αποφασιστεί μετά τις γερμανικές εκλογές και θα ισχύσει μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου, από το καλοκαίρι του 2018 και μετά δηλαδή. Μάλιστα, κλείδωσαν και τα πρωτογενή πλεονάσματα για πέντε χρόνια στο 3,5% δεσμεύοντας τη χώρα για πολύ καιρό σε μια συνεχή λιτότητα και επιτροπεία.
Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε τους… ναυαγούς της χθεσινής ημέρας. Όλη η κυβέρνηση βεβαίως που διέδιδε όλες αυτές τις ημέρες ότι είναι σίγουρη η συμφωνία. Και τελικά δεν πήρε ούτε τη δόση.Ειδικά ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος αν είχαν τσίπα θα έπρεπε να κρυφτούν και να μην ξαναβγούν για μήνες. Τι να πουν οι κακόμοιροι που τα έχουν διαλύσει όλα; Που ψήφισαν με τα τέσσερα και δεν κατάφεραν να πάρουν τίποτε;
Ναυαγοί και οι 153 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που ψήφισαν σαν στρατιωτάκια την περασμένη Πέμπτη αλλά δεν πήραν απολύτως τίποτε.Ο Μοσκοβισί επίσης είναι ναυαγός και άσχετος αφού ήταν σίγουρος ότι κλείσαμε. Είναι καλύτερο να πάει σπίτι του, περισσότερο κακό κάνει.Ναυαγοί και στην ΕΡΤ, στο Μαξίμου, στο ΑΠΕ και στα λοιπά… troll που είχαν στήσει φιέστες για να πανηγυρίσουν την έξοδο από τα μνημόνια. Τους παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού. Είναι τόσο καραγκιόζηδες που δεν έχουμε και πολλά να πούμε.