Μέχρι και οι Γερμανοί... απηύδησαν: Σόιμπλε παραιτήσου!


Μέχρι και οι Γερμανοί... απηύδησαν: Σόιμπλε παραιτήσου!



ΑΝ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΣΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΤΕ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΕΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ


Τα «τερτίπια» του Γερμανού υπουργού Οικονομικών που θέλει επιβολή λιτότητας διαρκείας στον ευρωπαϊκό Νότο, έχουν κάνει μέχρι και τους Γερμανούς να τον αποδοκιμάζουν!

Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Tageszeitung, αναφέρει ότι αν είχε επιβληθεί στους Γερμανούς ένα πρόγραμμα λιτότητας τόσο «καταστροφικό» όσο αυτό που επιβλήθηκε στους Έλληνες, τότε «ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν θα ήταν πια υπουργός. Μάλιστα, τον καλεί να παραιτηθεί!
Το άρθρο αναδημοσιεύει η Deutsche Welle και έχει τίτλο «50 χρόνια δουλείας» και αναφέρεται στα μνημόνια με τα οποία έχει δεθεί «χειροπόδαρα» η Ελλάδα.«Αυτή τη φορά η αγωνία δεν οφείλεται σε Έλληνα υπουργό Οικονομικών, αλλά στον Γερμανό Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Εκείνος στέκεται εμπόδιο σε μια συμφωνία στο Eurogroup. Η αρνητική του στάση εγκυμονεί, ωστόσο, κινδύνους γιατί χωρίς ελαφρύνσεις το ΔΝΤ δεν θέλει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και χωρίς το Ταμείο ο Σόιμπλε δεν προτίθεται πια να βοηθήσει την Ελλάδα. Ο γόρδιος δεσμός δεν είναι εύκολο να λυθεί. Και δεν είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί διέξοδος τις επόμενες εβδομάδες», σημειώνεται.Στο δημοσίευμα αναφέρεται: «Ο Σόιμπλε έστησε παγίδα στους δανειστές, η οποία ενδέχεται να αποδειχθεί μοιραία. Το τίμημα το πληρώνουν για μια ακόμα φορά οι Έλληνες, που θα βιώσουν στο πετσί τους τα νέα μέτρα λιτότητας. Σε περίπτωση που είχε επιβληθεί σε Γερμανούς ένα τόσο καταστροφικό πρόγραμμα, ο Σόιμπλε δεν θα ήταν πια υπουργός. Όμως, η πραγματικότητα είναι ακόμα χειρότερη. Για να κερδίσει την εύνοια του ΔΝΤ, το Eurogroup θέλει να πιέσει την Ελλάδα να αποδεχθεί ότι θα πετυχαίνει υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2060. Στην πράξη αυτό σημαίνει 50 χρόνια δουλείας. Η κρίση που ξεκίνησε το 2010 θα βασανίζει ακόμα πολλές γενιές Ελλήνων. Και όλα αυτά μόνο και μόνο επειδή ο Σόιμπλε είναι υπουργός Οικονομικών. Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να παραιτηθεί», καταλήγει η εφημερίδα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/794767/mexri-kai-oi-germanoi-apiydisan-soimple-paraitisoy#ixzz4hzS9YunM

Δεν υπάρχουν σχόλια: