Ναυάγιο στο Eurogroup: Ο απόλυτος εξευτελισμός


Ένα ακόμη ναυάγιο, ένα ακόμη Βατερλό χρεώνεται στην κυβέρνηση της αριστεράς και στον μέγα διαπραγματευτή Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η συνάντηση, δεν κατέληξε σε καμιά συμφωνία, όχι μόνο για το χρέος αλλά ούτε καν για την αξιολόγηση που δεν έκλεισε και δεν αποφασίστηκε εκταμίευση της δόσης. Ο Τσακαλώτος πήγε να τους πάρει τα… σώβρακα με το μνημόνιο που ψήφισαν αλλά τελικά φεύγει με άδεια χέρια.

Ο δε Τσίπρας έβαλε στη ναφθαλίνη τη γραβάτα και μάλλον πρέπει να βάλει καμιά θηλιά να τη σφίξει να γλιτώσουμε.Είναι τόσο αστείοι στην κυβέρνηση που όλο το απόγευμα διέδιδαν ότι ο πρωθυπουργός είναι έξαλλος και απειλεί μέχρι και με παραίτηση αν δε βρεθεί οριστική λύση στο θέμα του χρέους. Μακάρι να ήταν αληθινές οι φήμες και να είχε παραιτηθεί ο Αλέξης, όμως, επρόκειτο για troll του ΣΥΡΙΖΑ που ήθελαν να δείξουν πόσο σκληρή είναι η Αθήνα απέναντι στους δανειστές.Ο Σόιμπλε δεν τρόμαξε με την «απειλή» κι ένα ακόμη Γιούρογκρουπ δεν έφερε το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Όποια συζήτηση, όποια διατύπωση για το ελληνικό χρέος μετατίθεται για τις 15 Ιουνίου και μάλιστα δεν συμφωνήθηκε ούτε καν έκτακτη συνεδρίαση, σημάδι ότι το χάσμα είναι μεγάλο, ειδικά μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου.Ο λευκός καπνός δεν βγήκε, μάλλον βγήκε μαύρος και το θρίλερ συνεχίζεται. Ούτε και τον Ιούνιο μην περιμένετε θεαματικές αλλαγές, ό,τι είναι να αποφασιστεί θα αποφασιστεί μετά τις γερμανικές εκλογές και θα ισχύσει μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου, από το καλοκαίρι του 2018 και μετά δηλαδή. Μάλιστα, κλείδωσαν και τα πρωτογενή πλεονάσματα για πέντε χρόνια στο 3,5% δεσμεύοντας τη χώρα για πολύ καιρό σε μια συνεχή λιτότητα και επιτροπεία.
Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε τους… ναυαγούς της χθεσινής ημέρας. Όλη η κυβέρνηση βεβαίως που διέδιδε όλες αυτές τις ημέρες ότι είναι σίγουρη η συμφωνία. Και τελικά δεν πήρε ούτε τη δόση.Ειδικά ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος αν είχαν τσίπα θα έπρεπε να κρυφτούν και να μην ξαναβγούν για μήνες. Τι να πουν οι κακόμοιροι που τα έχουν διαλύσει όλα; Που ψήφισαν με τα τέσσερα και δεν κατάφεραν να πάρουν τίποτε;
Ναυαγοί και οι 153 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που ψήφισαν σαν στρατιωτάκια την περασμένη Πέμπτη αλλά δεν πήραν απολύτως τίποτε.Ο Μοσκοβισί επίσης είναι ναυαγός και άσχετος αφού ήταν σίγουρος ότι κλείσαμε. Είναι καλύτερο να πάει σπίτι του, περισσότερο κακό κάνει.Ναυαγοί και στην ΕΡΤ, στο Μαξίμου, στο ΑΠΕ και στα λοιπά… troll που είχαν στήσει φιέστες για να πανηγυρίσουν την έξοδο από τα μνημόνια. Τους παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού. Είναι τόσο καραγκιόζηδες που δεν έχουμε και πολλά να πούμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: