Μνημόνιο 3 σημαίνει ευθανασία

  • Τα κόμματα παλεύουν για τα ποσοστά προδοσίας τους και οι Έλληνες για τα ποσοστά αξιοπρέπειας
  • Το Μνημόνιο 3 ήρθε για να κάνει εθνική εκκαθάριση
Γράφει ο Ξενοφώντας Ερμείδης

Στο παράλληλο σύμπαν με το όνομα πραγματική ζωή οι Έλληνες δίνουν...
αγώνα, όχι υπέρ του ποσοστού των κομμάτων, αλλά για την αξιοπρέπεια. Ενώ, λοιπόν, οι πολιτικοί λένε μεγάλα λόγια για την νέα ημέρα που θα ξημερώσει την 21η Σεπτεμβρίου, οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της χώρας ανεβαίνουν τον Γολγοθά της ανύπαρκτης κοινωνικής πολιτικής και συγκεκριμένα του πιο ευαίσθητου τομέα, αυτού της Υγείας.
Το Μνημόνιο 3 θα εκτελέσει Έλληνες
Στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας υπάρχει έλλειψη φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς με αποτέλεσμα οι ασθενείς ή οι συνοδοί αυτών να περιμένουν αδίκως στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στου Γκίζη να πάρουν το φάρμακο θεραπείας του καρκίνου. Αποτέλεσμα αυτού είναι τα δημόσια νοσοκομεία να μην μπορούν να προβούν στην θεραπεία των ασθενών. Την εβδομάδα που πέρασε τα δημόσια νοσοκομεία ανέστειλαν τις προγραμματισμένες θεραπείες καρκινοπαθών αφού τρία σκευάσματα απαραίτητα για την διαδικασία είναι σε έλλειψη. Ο ΕΟΠΥΥ αντιμετωπίζει την κατάσταση ως ένας οργανισμός δημοσίου καρεκλοκενταυρισμού ανακοινώνοντας ότι η έλλειψη φαρμάκων οφείλεται στις παράλληλες εξαγωγές, κάτι που θεωρητικά θα έπρεπε να έχει "παγώσει" για να μπορούν οι Έλληνες ασθενείς να έχουν τουλάχιστον την ελπίδα ότι μπορούν να παλέψουν με τον καρκίνο μέσω θεραπειών που έχουν προπληρώσει μέσω των κρατήσεων των μισθών και συντάξεων υπέρ του κλάδου Υγείας. Η άλλη δικαιολογία του ΕΟΠΥΥ είναι ότι τα φάρμακα υπάρχουν στην κεντρική φαρμακαποθήκη του Ρέντη και ότι αργοπορούσε η ενημέρωση ζήτησης από τα νοσοκομεία και από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στου Γκύζη.
Όμως η αιτία του προβλήματος δεν είναι ότι τα φάρμακα βρίσκονται σε αποθήκες και η διαδικασία μέσω δημοσιοϋπαλληλικής χαρτούρας καθυστερεί την παραλαβή των σκευασμάτων. Η αιτία είναι ότι η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη για το 2015 ορίστηκε από τους δανειστές και την προηγούμενη κυβέρνηση στα 2 δις ευρώ. Έρχονται όμως τα χειρότερα, αφού για το 2016 η ανάλογη δαπάνη θα πέσει αναγκαστικά- βάση των μνημονιακών μέτρων- στα 1,945 δις συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ. Και σαν να μην έφτανε η πτώση του ορίου της φαρμακευτικής δαπάνης, οι υπογραφές για το Μνημόνιο 3 επιβάλλουν ότι στα 1,945 δις περιλαμβάνονται η φαρμακευτική κάλυψη ανασφάλιστων, η δαπάνη για τα εμβόλια αλλά και τα παράγωγα αίματος (!). Αυτό σημαίνει ότι ο καθαρός προϋπολογισμός για την φαρμακευτική κάλυψη ασθενών (είτε ασφαλισμένων, είτε ανασφάλιστων) έχει πέσει κατακόρυφα και είναι άγνωστο πώς θα καλυφθεί η αγορά φαρμάκων με την ανοδική πορεία σοβαρών παθήσεων που χτυπούν την πόρτα των Ελλήνων, αφού το όριο των 1,945 δις θα αφορούν και στο έτος 2018. Εκτός αν έχουν βάλει σκοπό με την μείωση των τιμών στα γενόσημα να κάνουν επίσημα πειράματα στους Έλληνες για νέα σκευάσματα των φαρμακοβιομηχανιών και των επιχορηγούμενων από πολυεθνικές εργαστηρίων.
23% ΦΠΑ σε ακτινοθεραπείες και τοκετούς
Πέρα από όλα αυτά τα απάνθρωπα που επέβαλλαν οι δανειστές και συναίνεσαν οι αρχηγοί της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ στηρίζοντας την κυβέρνηση Τσίπρα να κλείσει την συμφωνία μέσω του επερχόμενου Μνημονίου, έβαλαν 23% ΦΠΑ στα νοσήλια των ιδιωτικών θεραπευτηρίων συμπεριλαμβάνοντας τις ακτινοθεραπείες καρκινοπαθών αλλά και τους τοκετούς.Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την μάχη που δίνουν με τον καρκίνο οι ασθενείς με άδειο πορτοφόλι, αλλά και με τα δημόσια νοσοκομεία να είναι σε παράλυση ζητούν μέσω ανακοίνωσης να εξαιρεθούν του 23% τουλάχιστον οι ακτινοθεραπείες και οι τοκετοί από τα ιδιωτικά θεραπευτήρια που προβλέπεται από το Μνημόνιο 3. Ο ΙΣΑ ζητά να εξαιρεθούν οι ακτινοθεραπευτικές πράξεις από το 23%, καθώς σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν απαιτείται νοσηλεία για τη διενέργειά τους. Το "ελληνικό" κράτος όμως επιβάλλει τιμολογιακά την ακτινοθεραπεία με νοσηλεία για να μπορεί να εισπράττει αυθαίρετα από καρκινοπαθείς 23% από την ίδια τους την ζωή."Ο ΙΣΑ εκφράζει την αγανάκτησή του, για την υπαγωγή των ιατρικών πράξεων που προϋποθέτουν νοσηλεία στα ιδιωτικά θεραπευτήρια στο 23%, κάτι που πλήττει ιδιαίτερα τις ευαίσθητες ομάδες των ασθενών όπως είναι οι καρκινοπαθείς. Ο ιδιωτικός τομέας της υγείας, σε πολλές περιπτώσεις, καλύπτει κενά του Δημόσιου τομέα υγείας και αποτελεί αναγκαστική επιλογή για τον ασθενή -όπως συμβαίνει με τις ακτινοθεραπείες, για τις οποίες υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής στα Δημόσια νοσοκομεία-", αναφέρει η ανακοίνωση.Οι γιατροί των Αθηνών θεωρούν απαράδεκτο επίσης να υπάγεται ο τοκετός στο 23% την στιγμή που τα επίσημα στοιχεία του κράτους δείχνουν την ανοδική πορεία της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα."Επιπρόσθετα η υπαγωγή των τοκετών στο 23% αποτελεί μια ακόμα δυσβάσταχτη και άδικη επιβάρυνση για τα ζευγάρια που αποφασίζουν να κάνουν οικογένεια, τα οποία η πολιτεία οφείλει να στηρίζει, με δεδομένο μάλιστα το πρόβλημα υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζει η χώρα", τονίζει ο ΙΣΑ.
Οι ανασφάλιστοι στα... τσαντίρια
Μεγαλύτερο όμως Γολγοθά από αυτόν που ανεβαίνουν οι ασθενείς ασφαλισμένοι είναι αυτός των ανασφάλιστων. Όσο και να θέλουν να πείσουν οι κυβερνώντες της χώρας ότι είναι εκπρόσωποι όλων των Ελλήνων με μεγάλες ευαισθησίες, τα νέα που έρχονται από τα κοινωνικά ιατρεία με την εθελοντική προσφορά γιατρών δείχνουν ότι οι ανασφάλιστοι Έλληνες δεν έχουν κανένα δικαίωμα ζωής από την στιγμή που τα Μνημόνια και η σωτηρία των τραπεζών έγινε το πρώτο μέλημα των πολιτικών της χώρας.
Παράδειγμα τα 4 ιατρεία που θα λειτουργήσουν κατά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τους Γιατρούς του Κόσμου για προληπτικές εξετάσεις πολιτών με προτεραιότητα στους ανασφάλιστους. Είναι η 4η χρονιά που οι Γιατροί του Κόσμου στήνουν "πολεμικό" ιατρείο στην ΔΕΘ για να προσφέρουν υπηρεσίες την ώρα που διεξάγονται εκθέσεις προϊόντων και γίνονται προεκλογικές ομιλίες! Η ειρωνεία είναι ότι τον χώρο τον παραχωρεί η ΔΕΗ, οι συνδικαλιστές της οποίας επί κυβέρνησης Τσίπρα πήραν μπόνους 6 ευρώ την ημέρα για σάντουιτς και καφέ, την στιγμή που χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα δεν έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια.
Αν υλοποιηθεί και το σχέδιο Κουρουμπλή για χρηματική τιμωρία σε μελλοντικούς καρκινοπαθείς (που καθόλου τυχαία δεν το έθεσε στην κρίσιμη ώρα των συμφωνιών και απειλών για παράλληλα ποινικά μέτρα μη τήρησης των μνημονιακών υποχρεώσεων), τότε οι Έλληνες είτε ασφαλισμένοι, είτε ανασφάλιστοι, μόνο την τύχη θα έχουν ως όπλο στην μάχη για την ζωή. Από την στιγμή που το Μνημόνιο 3 από κείμενο εκατοντάδων σελίδων γίνει ελληνική πραγματικότητα, όποια κυβέρνηση το χειριστεί θα εκτελεί τους Έλληνες που την επέλεξαν μέσω κάλπης ως εκπρόσωπό τους.

Πηγή "Στον Τοίχο"