ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Χημικά, πετροπόλεμος & λιποθυμίες στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία- Η εκτίμηση της ΕΛΑΣ και η ανακοίνωση του Μαξίμου

Τουλάχιστον 15 άτομα θεωρείται ότι τραυματίστηκαν στο σημερινό συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο κέντρο της Αθήνας, από τα άγρια επεισόδια που καταγράφηκαν μισή ώρα μόλις μετά την έναρξη των ομιλιών. Από νωρίς το πρωί χιλιάδες κόσμου έσπευσαν στο κέντρο του Συντάγματος κατακλύζοντας την πλατεία και τους γύρω δρόμους. Οι διαδηλωτές κυμάτιζαν την ελληνική σημαία και τραγουδούσαν το «Μακεδονία Ξακουστή» και άλλα συνθήματα. Στις 14:30 το μεσημέρι, μόλις μισή ώρα από τη στιγμή που άρχισαν οι ομιλίες των διοργανωτών στην εξέδρα, που είχε στηθεί, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με μπογιές στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στα σκαλάκια δεξιά από το σημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χημικά και δακρυγόνα. Ωστόσο, τα επεισόδια δεν έμειναν εκεί καθώς ομάδα αγνώστων κινήθηκε αριστερά, φέρνοντας ένα νέο κύμα δακρυγόνων και χημικών. Πολίτες, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά, προσπάθησαν να κλείσουν τη μύτη και το στόμα τους με κασκόλ, ακόμη και την ελληνική σημαία, προκειμένου να μην έχουν την τύχη άλλων διαδηλωτών, που βρέθηκαν πεσμένοι στο έδαφος με άνδρες του ΕΚΑΒ να τους δίνουν τις πρώτες βοήθειες. Ένα παιδί μόλις δύο ετών χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αντιμετωπίζοντας αναπνευστικά προβλήματα, ενώ άλλα βρήκαν «καταφύγιο» στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Σύμφωνα με τις εικόνες που θα δείτε και παρακάτω, ο κύριος όγκος των διαδηλωτών άρχισε να αποχωρεί μετά τα νέα κύματα χημικών και τον πετροπόλεμο, αλλά και τη βροχή που άρχισε να πέφτει.
https://thecaller.gr/ellada/chimika-petropolemos-amp-lipothymies-sto-syllalitirio-gia-tin-makedonia-i-ektimisi-tis-elas-kai-i-anakoinosi-toy-maximoy/
Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.......

Μόνο ντροπή μπορεί να νιώσει κανείς για την βρώμικη επιχείρηση που στήθηκε από μια χούφτα παρακαρατικούς που συγκρούστηκαν με την αστυνομία προκειμένου να διαλύσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση - Προκλήθηκαν εκτεταμένα επεισόδια έξω από τη Βουλή με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων και χημικών μέσα στο πλήθος όπου είχαν συγκεντρωθεί ειρηνικά απλοί οικογενειάρχες με τα παιδιά τους - Η κυβέρνηση και το σύστημα εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε ακριβώς αυτό που ήθελε: Να μην ακουστεί η αντίθεση του λαού στην κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες όπως τα κατέγραψε το  LIVE BLOG TOY NEWSBOMB.GR 
Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη, Λευτέρης Παρτσάλης
Πριν ακόμα ολοκληρωθεί η προσέλευση του κόσμου στο κέντρο της Αθήνας, προκλήθηκαν σοβαρά επεισόδια, αρχικά στο ύψος του προαυλίου της Βουλής στη Βασιλίσσης Σοφίας.
Όλα ξεκίνησαν από μια χούφτα κουκουλοφόρων - παρακρατικών οι οποίοι δήθεν επιτέθηκαν στις διμοιρίες των ΜΑΤ.
Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν αδικαιολογήτως εκτεταμένη χρήση χημικών και προσπαθούν να απωθήσουν ομάδα ατόμων που έχει συγκεντρωθεί μπροστά από τη Μεγάλη Βρετανία, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Βασιλίσσης Σοφίας και πετά αντικείμενα και καπνογόνα προς την πλευρά τους.
Οι αστυνομικοί πέταξαν χημικά για να διαλύσουν τη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή - Άγνωστοι διαδηλωτές πέταξαν κόκκινες και άσπρες μπογιές στα ΜΑΤ.





Διαβάστε εδώ:
Από τα χημικά και την ένταση αρκετοί διαδηλωτές άρχισαν να υποχωρούν προς την Ηρώδου Αττικού, ενώ άλλοι έσπευσαν να βρουν «καταφύγιο» στα στενά της Πανεπιστημίου και της Βασιλίσσης Αμαλίας.
Διαβάστε επίσης: