Ιδού το Μνημόνιο -της εξαθλίωσης- 3

Αυτό είναι το Μνημόνιο 3Νέα μέτρα από 2 έως 4 δισ. ευρώ για το διάστημα .2015-2016 φέρνει το Μνημόνιο 3, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών.
Η ανεπίσημη μετάφραση του κειμένου στα Ελληνικά αναφέρει ότι δεν αποκλείεται να ληφθούν μέτρα έως 4 δισ. ευρώ. «Λαμβάνοντας υπόψη την κυκλική ανάκαμψη και ανάλογα με την επιτυχία μας σε σχέση με την βελτίωση της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας, ίσως χρειαστούμε 2-4 δισεκατομμύρια σε μέτρα για να κλείσουμε το κενό κατά την διάρκεια 2015-2016» σημειώνει, μεταξύ άλλων, το Μνημόνιο.
Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο 3, είναι τα εξής:

Δείτε πως μπορείτε αν είστε άνεργη ή απολυμένη να πάρετε 20.000 ευρώ!

Ευκαιρία σε χιλιάδες άνεργες ή απολυμένες γυναίκες ηλικίας 18 έως 64 ετών να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση, δίνουν τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ...με καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό κεφαλαίου και με επιδότηση 100% του προϋπολογισμού της επιχείρησης έως 20.000 ευρώ. Το ποσό επιδότησης ξεκινά από τα 10.000 ευρώ και φθάνει έως και 20.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που προσλάβουν στη νέα επιχείρηση άλλο άνεργο ή απολυμένο εργαζόμενο τότε θα επιδοτούνται με επιπλέον 12.000 ευρώ.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ χρηματοδοτείται με το ποσό των 40 εκ. ευρώ και αφορά τις περιφέρειες Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Η μαχητική Μπεατρίθ και το… κατσάδιασμα στο Γιώργο Παπανδρέου....

Έχουν περάσει σχεδόν 10 ημέρες από την ομιλία της στο 24ο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στις 4 και 5 Φεβρουαρίου στο Cascais της Πορτογαλίας κι όμως το όνομα της Beatriz Talegon, της γενικής γραμματέα των νέων Σοσιαλιστών συνεχίζει να προκαλεί θόρυβο στην Ισπανία. Κι όχι μόνο, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κι αυτό επειδή από τη στιγμή που δημοσιεύθηκε ο πύρινος λόγος της την περασμένη Κυριακή στο διαδίκτυο κι έγινε γνωστή η τόλμη της, η νεαρή έχει δεχθεί χιλιάδες και χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο Facebook και το Twitter. To βίντεο δε της ομιλίας της έχει δεκάδες χιλιάδες θεάσεις, ενώ τα ισπανικά μέσα αφιέρωσαν σε εκείνη εκτενή ρεπορτάζ και σχόλια.Γιατί, μα γιατί η Beatriz κατάφερε να κοιτάξει κατάματα τους ηγέτες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και τους είπε αυτό που οι περισσότεροι θα θέλαμε να πούμε: την αλήθεια.«Αυτό που με εκπλήσσει» είπε κεραυνοβολώντας τους επικεφαλής κι αστέρες των σοσιαλιστικών κομμάτων και φυσικά τον πρόεδρο, το Γιώργο Παπανδρέου, «είναι ότι υποδυόμαστε ότι κάνουμε την επανάσταση από ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Κασκές.