Ξαφνική ΕΝΤΟΛΗ – ΒΟΜΒΑ από τον Αλέξη Τσίπρα που αναστάτωσε τους ΠΑΝΤΕΣ!

Αμέσως μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχοντας εξασφαλίσει προηγουμένως τη σιωπηρή υποστήριξη των Ευρωπαίων ομολόγων του, πρόκειται να εξαπολύσει επίθεση εναντίον συγκεκριμένων οικονομικών παραγόντων, με κεντρικό σύνθημα να «φέρουν πίσω τα κλεμμένα», σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά.Στο στόχαστρο του Μαξίμου έχουν τεθεί επιχειρηματίες με άμεση ή έμμεση πρόσβαση στον χώρο των ΜΜΕ, που ευνοήθηκαν από τις κυβερνήσεις Σημίτη, Παπανδρέου και Σαμαρά.Ο Αλ. Τσίπρας έχει δώσει εντολή σε δύο υπουργούς να «τεκμηριώσουν» με στοιχεία την επιστροφή χρημάτων στα ταμεία του κράτους, ώστε να υπάρξει αξιοποίηση υπέρ του ελληνικού Δημοσίου.Οι δύο υπουργοί που καλούνται να φέρουν σε πέρας αυτή τη δουλειά είναι ο Π. Νικολούδης και ο Δ. Μάρδας.Αμφότεροι εξετάζουν την αναθεώρηση των συμβάσεων για τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας και της Αττικής και την προκήρυξη νέου διαγωνισμού για το καθεστώς λειτουργίας των ιδιωτικών ΜΜΕ, όπου μπορεί οι σημερινοί μέτοχοι να έχουν κυρίαρχο προβάδισμα, αλλά για να εξασφαλίσουν την «κυριότητα» στα Media που ελέγχουν θα πρέπει να πληρώσουν αναδρομικά από το 1995 μέχρι σήμερα οποιαδήποτε εκκρεμότητα υπάρχει στα ασφαλιστικά ταμεία ή σε ληξιπρόθεσμες οφειλές.Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας, έχει εκπονήσει μελέτες για την πάταξη του λαθρεμπορίου, ενώ η μεγάλη παρέμβαση αναμένεται στον τζόγο, όπου ο σχεδιασμός που υπάρχει προβλέπει φορολόγηση έως 70% στα κέρδη των μετόχων του ΟΠΑΠ, ώστε με τον τρόπο αυτό να επιστρέφει σημαντικό οικονομικό μέρισμα στην εξυπηρέτηση κοινωνικών δομών.

- See more at: http://www.hellas-now.com/2015/02/blog-post_27.html#sthash.doo31vlp.dpuf

Η δήλωση-βόμβα που ανάγκασε την Ευρώπη και τη Μέρκελ να σηκώσουν «λευκή σημαία» στη διαμάχη με την Ελλάδα!

Μόλις η Ελλάδα προειδοποίησε ότι ενδέχεται να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τη Ρωσία ή την Κίνα, η Ευρώπη εμφανίστηκε πρόθυμη για μια εξάμηνη παράταση…Πήγε η Ευρώπη πάσο;
Πρώτο το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε την πληροφορία, 
η οποία λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε και από άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και από κύκλους προσκείμενους στη Γερμανία: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει εξάμηνη παράταση στην Ελλάδα».Κέρδισε πράγματι η Ελλάδα τον πρώτο γύρο της διαμάχης της με την Ευρώπη; Μένει να αποδειχθεί, ωστόσο αξίζουν συγχαρητήρια στην Ελλάδα αν κατάφερε τη Μέρκελ και την ΕΚΤ να πάνε πάσο.Τι προκάλεσε όμως αυτό το «πάσο»; Η αλήθεια είναι ότι δεν οφείλεται στη διατύπωση του ελληνικού αιτήματος, το οποίο θα είναι το εξής:
«Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης θα παρουσιάσει στο Eurogroup της Τετάρτης ένα σχέδιο το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει την έκδοση έντοκων γραμματίων 8 δισ. ευρώ, επιπλέον των 15 δισ. που είναι το όριο που επιτρέπει η ΕΚΤ. Θα ζητηθεί επίσης η εκταμίευση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα ύψους 1,9 δισ. ευρώ».Αυτό που φαίνεται ότι αποτέλεσε το μεγαλύτερο «όπλο» της ελληνικής κυβέρνησης ήταν οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος ουσιαστικά προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που η Ευρώπη αρνηθεί να συνεργαστεί, η Ελλάδα θα στραφεί προς τη Ρωσία και/ή την Κίνα.«Αυτό που θέλουμε είναι μια συμφωνία. Αλλά αν δεν υπάρξει συμφωνία-ελπίζουμε να μην γίνει κάτι τέτοιο-και δούμε ότι η Γερμανία παραμένει άκαμπτη και θέλει να διαλύσει την Ευρώπη, τότε έχουμε υποχρέωση να προχωρήσουμε στο plan B. Το plan B προβλέπει την εξασφάλιση χρηματοδότησης από άλλες πηγές. Η άλλη πηγή μπορεί να είναι οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα ή άλλες χώρες», δήλωσε ο κ. Καμμένος σε τηλεοπτική του συνέντευξη.Είναι σαφές ότι η ανησυχία δεν προήλθε εξαιτίας της αναφοράς του Καμμένου στις ΗΠΑ, καθώς εκείνες δεν θα μπορούσαν ποτέ να λειτουργήσουν σε βάρος των Ευρωπαίων «συμμάχων». Η πραγματική απειλή στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας ήταν ξεκάθαρη: ο κίνδυνος μετατροπής της Ελλάδας από μέλος της Ευρωζώνης σε εταίρο της Ευρασιατικής οικονομικής ζώνης και «διάδρομο προσγείωσης» τόσο για τη Ρωσία όσο και για την Κίνα στην Ευρώπη.Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να καταλήξει σε μια αναπάντεχη νίκη του Πούτιν, με την Ελλάδα να θέτει βέτο ενάντια στις ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Tyler Durden
Μετάφραση-Απόδοση: hellasforce