Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά: Τί να κάνεις ΠΡΙΝ πας στο δικηγόρο για το Νόμο Κατσέλη

Έχοντας ένα γραφείο που ένα μεγάλο μέρος των εργασιών του αφορά στο ν. 3869/2010 (πιο ευρύτερα γνωστός και ως νόμος Κατσέλη), έχω παρατηρήσει ότι ένα συντριπτικό ποσοστό των ενδιαφερομένων συμπολιτών μας έρχονται «απροετοίμαστοι», με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος, τόσο από τη δική τους, όσο και από τη δική μας πλευρά στο πρώτο ραντεβού.
Όταν λέω «απροετοίμαστοι» εννοώ πως:
Α) δεν έχουν μαζί τους ή δεν μπορούν (λόγω κακής οργάνωσης ή απλά άγνοιας) να μας ενημερώσουν για τα απαραίτητα στοιχεία (ακριβές ύψος χρεών, εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία κλπ), έτσι ώστε να μπορέσει να έχει μία ακριβή εικόνα και να εκφέρει μία υπεύθυνη γνώμη για την υπόθεσή τους.

Θραύση κάνει στο διαδίκτυο... πολυκατοικία στη Ναύπακτο όπου συγκατοικούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή.....

Μια συνύπαρξη που προκαλεί πολλούς συνειρμούς και σχόλια, εντοπίστηκε στη Ναύπακτο, σε πολυκατοικία όπου φιλοξενούνται τα γραφεία τριών διαφορετικών κομμάτων....
Ολοι προσπαθούν να φανταστούν τους διαλόγους που εκτυλίσσονται στους διαδρόμους και στα ασανσέρ της πολυκατοικίας που φιλοξενεί στον πρώτο όροφο τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στον δεύτερο του ΠΑΣΟΚ και στον τρίτο της Χρυσής Αυγής. Κατά τα λοιπά ξεχωρίζουν τα πολλά ενοικιαστήρια που υπάρχουν στα υπόλοιπα διαμερίσματα, αλλά και το γεγονός ότι από τα τρία γραφεία, μόνο αυτό της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι...

ΠΗΓΗ

Εσείς κάνετε τον πολίτη να σας κλέβει!

Θα μπορούσε να είναι και ανοικτή επιστολή στο επιτελείο του ΥΠ.ΟΙΚ. Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης.
Μερικές φορές αναρωτιέμαι σε ποιά πανεπιστήμια σπούδασαν οι λογής-λογής εκάστοτε καρεκλοκένταυροι. Από την άλλη σκέφτομαι πως δεν μπορεί να κάνουν τέτοιες "χοντράδες" κάθε φορά, αλλά πως πρέπει να βαδίζουν βάσει κάποιου προβοκατόρικου σχεδίου. Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς τις αποφάσεις που παίρνονται εν καιρώ για το "γενικό καλό". Έτσι λοιπόν δεν μπορώ να εξηγήσω και την απόφαση που πήρε το οικονομικό επιτελείο του Υπουργείου με πρόσχημα την αλλαγή του... φορολογικού συστήματος και την πάταξη της φοροδιαφυγής. Καταργούν λοιπόν τα βιβλία εισερχομένων - εξερχομένων και την έδοση  αθεωρήτων αποδείξεων και τιμολογίων (ως ίσχυαν έως τώρα βάσει των βιβλίων τους), και υποχρεώνουν τον επαγγελματία στην αγορά ταμειακής μηχανής και έκδοσης ταμειακών αποδείξεων.   Εν πρώτοις μπορεί για κάποιους να φαίνεται "λογικό μέτρο" για οποιονδήποτε λόγο.
Αλλά ας πάρουμε ένα παράδειγμα...