.Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην παραγωγική οικονομία: Ποιοι θα χάσουν το μισό τους εισόδημα λόγω φόρων και εισφορών


«Συνεταίρους» στην τσέπη τους θα αποκτήσουν μέσα στο 2017 εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι: μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες, μέτοχοι ανωνύμων εταιρειών που διατηρούν θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας τους, ακόμη και εισοδηματίες.
Με την αλλαγή του χρόνου, ενεργοποιείται το «μεγάλο πακέτο» με τις φορολογικές αλλαγές του 2017 με το οποίο η κυβέρνηση θέλει να βάλει στα ταμεία τουλάχιστον τρία δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον σε σχέση με το 2016. Εφαρμόζοντας «ταξική» πολιτική, το υπουργείο Οικονομικών θα στείλει τον αυξημένο λογαριασμό στους λίγους που εμφανίζουν τα μεγαλύτερα εισοδήματα αφήνοντας φοροφυγάδες και έχοντες μικρά εισοδήματα στο φορολογικό απυρόβλητο.
Το «κοκτέιλ» του 2017 δεν περιλαμβάνει μόνο υψηλότερους φόρους αλλά και περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές καθώς από το νέο έτος θα ενεργοποιηθεί το νέο σύστημα υπολογισμού, βάσει του δηλωθέντος εισοδήματος. Έτσι, για τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα, δημιουργείται ένα εκρηκτικό κοκτέιλ το οποίο ανεβάζει τον πραγματικό συντελεστή της επιβάρυνσης από το 40% έως και το 70%. Το «κοκτέιλ» αυτό αποτελείται από:

1. Την αύξηση του φόρου στα εισοδήματα από ενοίκια που αποκτήθηκαν μέσα στο 2016 καθώς θεσπίζεται κλίμακα με συντελεστές από 15% έως και 45% (αντί για 12% έως 33% που ίσχυε μέχρι και φέτος).

2. Την αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης ειδικά για τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα μέσω της κλίμακας η οποία προβλέπει συντελεστές από 2,2% έως και 10%

3. Την αύξηση του συντελεστή για τους ομόρρυθμους και ετερόρρυθμους εταίρους από το 26% στο 29%

4. Την αύξηση του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 15%

5. Τη μείωση του αφορολογήτου για μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά και τη θέσπιση νέας φορολογικής κλίμακας

6. Τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών με την κλίμακα των μισθωτών χωρίς όμως δικαίωμα στο αφορολόγητο. Οι συντελεστές φτάνουν και στο 45%, συντελεστής που ενεργοποιείται από τα χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι επίπεδα των 45.000 ευρώ.
διαβάστε εδώ,να πάθετε...