Το νέο κυβερνητικό σχήμα – Όλα τα ονόματα

xardoyb
Ο Γκίκας Χαρδούβελης αναλαμβάνει τη θέση του υπουργού Οικονομικών στο νέο κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκε. Σαρωτικός ήταν ο ανασχηματισμός.Ονόματα-έκπληξη περιλαμβάνει το νέο υπουργικό συμβούλιο.  Στο υπουργείο Οικονομικών, υπουργός στη θέση του Γιάννη Στουρνάρα τοποθετήθηκε ο καθηγητής Γκίκας Χαρδούβελης. Ο Ανδρέας Λοβέρδος επέστρεψε στην κυβέρνηση αναλαμβάνοντας το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η μεγαλύτερη έκπληξη του ανασχηματισμού είναι η είσοδος στην κυβέρνηση του βουλευτή Α” Αθηνών Βασίλη Κικίλια ο οποίος τοποθετήθηκε υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στη θέση του Νίκου Δένδια ο οποίος μετακινήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης.  Στην κυβέρνηση μπήκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης ο οποίος -κατά σύμπτωση- ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο που κατείχε ο Αδωνις Γεωργιάδης, ακόμη ένα πρώην στέλεχος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, ο οποίος και βρέθηκε εκτός κυβέρνησης. Εκτός υπουργικού συμβουλίου, εκτός από Κωστή Χατζηδάκη, Γιάννη Μιχελάκη, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και Αθανάσιου Τσαυτάρη τέθηκε και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Πολιτισμού ανέλαβε ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, ενώ στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης τοποθετήθηκε υπουργός ο Γιώργος Ορφανός στη θέση του Θεόδωρου Καράογλου. Διαβάστε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Την ανακοίνωση έκανε – κλέβοντας την παράσταση- η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Επιδόματα για ανέργους και εργαζόμενους

Δέκα + 1 επιδόματα όχι μόνο για ανέργους αλλά και για εργαζόμενους χορηγεί ο ΟΑΕΔ. Oι περισσότεροι γνωρίζουν μόνο το επίδομα ανεργίας ενώ υπάρχουν πολλά άγνωστα ειδικά επιδόματα που χορηγούνται είτε μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας, είτε σε μισθωτούς που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ή σε επίσχεση εργασίας, είτε λόγω αφερεγγυότητας εργοδότη, είτε ακόμη σε νέους 20-29 ετών, σε νέες μητέρες καθώς και σε άλλες κατηγορίες.1. Επίδομα ανεργίας (360 ευρώ+10% προσαύξηση για κάθε προστατευόμενο μέλος οικογένειας)
Οι αιτήσεις που υποβάλλονται κατά το πρώτο 7ημερο μετά την απόλυση, επιδοτούνται από την 7η ημέρα, ενώ όσες υποβάλλονται σε μεταγενέστερο διάστημα επιδοτούνται από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Συμφέρει επομένως να γίνει η αίτηση άμεσα για να μη χαθούν ημέρες επιδότησης