Πώς θα ρυθμίσετε τα χρέη σας χωρίς φορολογική ενημερότητα


Πώς θα ρυθμίσετε τα χρέη σας χωρίς φορολογική ενημερότητα
Χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και ανεξαρτήτως ποσού οφειλής θα δίδεται η δυνατότητα αποπληρωμής χρεών προς το Δημόσιο έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις ή ακόμη και σε 24 κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, για το σύνολο των χρεών του που εκκρεμούν ακόμη κι αν το μεγαλύτερο μέρος τους δεν έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο.Όσοι λοιπόν έχουν χρέη στα Ταμεία που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα στις 31/12/2012 μπορούν πλέον να προχωρήσουν σε ρύθμιση ακόμη και αν έχουν νέα χρέη ανεξαρτήτως ποσού προς το Δημόσιο ή προς τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1/1/2013 και μετά, αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας.
Με απλή αίτηση τα χρέη μέχρι 10.000 ευρώ
«Παράθυρο» για την εξόφληση των χρεών ανοίγει η συγκεκριμένη η ρύθμιση και αφορά σε δεκάδες χιλιάδες από τους 750.000 οφειλέτες σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ,ΟΓΑ καθώς εντάσσονται σε αυτή με πιο ευνοϊκούς όρους. Πρακτικά λοιπόν ακόμη και οφειλέτες των 200.000 και 300.000 ευρώ που απειλούνται με κατασχέσεις μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση με δόσεις έως την 1η Ιουλίου του 2017. Με το τρόπο αυτό γλιτώνουν ακόμη και τη διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης και αναστέλλεται η άσκηση ποινικής δίωξης.
Οι τρεις αλλαγές
-Υπαγωγή στη ρύθμιση χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.
-Για οφειλές μέχρι 10.000 ευρώ θα αρκεί η δήλωση αδυναμίας πληρωμής από πλευράς οφειλέτη
-Εξετάζεται από το ΙΚΑ να δοθεί δυνατότητα για ρύθμιση 100 δόσεων και σε φυσικά πρόσωπα που χρωστούν μέχρι 10.000 ευρώ.
 http://www.newsbomb.gr/

Δημόσιο: Οριστικά στην έξοδο 6000 συμβασιούχοι

δημόσιο
Εκτός δημοσίου τίθενται χιλιάδες συμβασιούχοι με υπουργική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι παρέμεναν επί σειρά ετών στις υπηρεσίες τους με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα και ο αριθμός των οποίων εκτιμάται ότι φθάνει τις 6000.
Η απόφαση ενεργοποιεί νομοθετική ρύθμιση του περασμένου Ιουλίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία προέβλεπε πως εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις συμβασιούχων έπρεπε να έχουν εκδικαστεί το αργότερο μέχρι την πρώτη Νοεμβρίου του 2013, διαφορετικά επέρχετο αυτοδίκαια άρση των ασφαλιστικών μέτρων ή των προσωρινών διαταγών.Με την τωρινή απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προβλέπεται η διαγραφή των συγκεκριμένων συμβασιούχων από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων και επισημαίνεται ότι στο εξής δεν πρέπει να γίνονται δεκτές οι παρεχόμενες υπηρεσίες τους. Γίνεται μάλιστα λόγος και για ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις κατά υπηρεσιακών παραγόντων που δεν θα συμμορφωθούν με την εντολή αυτή.Διαβάστε εδώ αναλυτικά την απόφαση 
http://www.localit.gr/, 11/1/2014