Η τελική μορφή του φόρου ακινήτων

Ελαφρύνσεις μόνο για όσους έχουν κτίσματα τα οποία σήμερα ηλεκτροδοτούνται και επιβαρύνσεις για την πλειονότητα των φορολογουμένων φέρνει ο νέος φόρος ακινήτων.
Το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), όπως θα λέγεται ο νέος φόρος, βρίσκεται στην τελική ευθεία για την κατάθεσή του στη Βουλή. Ο ΕΝΦΙΑ θα είναι το βασικό εργαλείο στήριξης των εσόδων του Προϋπολογισμού για το 2014, καθώς εκτιμάται ότι θα αποφέρει στο δημόσιο ταμείο το ποσό των τουλάχιστον 2,65 δισ. ευρώ.Αυτές τις ώρες ολοκληρώνεται και η διαβούλευση του νομοσχεδίου στα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης και να μπουν οι τελευταίες πινελιές προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι το νομοθέτημα θα περάσει χωρίς αναταράξεις από τη Βουλή.

Συγκεντρώθηκαν 120.000 υπογραφές πολιτών κατά των πλειστηριασμών

Περισσότερες από 120.000 υπογραφές, με τις οποίες οι πολίτες λένε «όχι στους πλειστηριασμούς» έχει συγκεντρώσει η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ).
 Η ΕΚΠΟΙΖΩ κορυφώνοντας τις δράσεις της για τη μη απελευθέρωση των πλειστηριασμών, διοργανώνει εκδήλωση παράδοσης των ήδη συγκεντρωμένων υπογραφών, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013 ώρα 12:00-14:00, στο επάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος και στη συνέχεια στη Βουλή.Μέλη της ΕΚΠΟΙΖΩ και του κινήματος του Avaaz, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «θα δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο και σχετικό με τους πλειστηριασμούς χριστουγεννιάτικο δένδρο»,ενώ 5μελής αντιπροσωπεία θα ξεκινήσει για την παράδοση των πάνω από 120.000 υπογραφών στο Ειδικό Γραφείο του Προέδρου της Βουλής, χωρίς όμως την παρουσία θεσμικών εκπροσώπων του ελληνικού κοινοβουλίου, αφού δεν κατέστη δυνατό να οριστεί κάποια συνάντηση μαζί τους.Τα μηνύματα προς το ελληνικό κοινοβούλιο, θα είναι:
 - Ψηφίστε τώρα την 3ετή αναστολή των πλειστηριασμών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 - Αντιμετωπίστε ουσιαστικά και με προσεκτικό σχεδιασμό σε βάθος χρόνου το πρόβλημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των κόκκινων δανείων.
 «Οι πλειστηριασμοί δεν θα λύσουν το οικονομικό πρόβλημα των τραπεζών, αλλά θα αποτελέσουν χριστουγεννιάτικο δώρο στις εταιρείες που κατέχουν τα δάνεια,
 θα στείλουν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες και χιλιάδες μικροεπαγγελματίες στον δρόμο, ενώ θα απειληθεί η κοινωνική, οικονομική και πολιτική σταθερότητα της χώρας» όπως σημειώνει η ΕΚΠΟΙΖΩ.