Ο Σόιμπλε προκαλεί και προσβάλλει: «Λυπάμαι για τους Έλληνες…»

«Λυπάμαι για τους Έλληνες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος έκανε λόγο για «ανεύθυνη» συμπεριφορά εκ μέρους της κυβέρνησης.Σε συνέντευξή του νωρίτερα τη Δευτέρα στη Γερμανική Ραδιοφωνία, ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι το θέμα κατά την αποψινή συνάντηση στο Eurogroup δεν είναι να βρεθεί κάποιος συμβιβασμός, αλλά «να κάνουμε την Ελλάδα και πάλι ανταγωνιστική» και πρόσθεσε ότι πολλοί συνάδελφοί του στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρουν στο μεταξύ ότι το βιοτικό επίπεδο στις χώρες τους είναι χαμηλότερο από αυτό της Ελλάδας. (Αναφέρεται φυσικά στις χώρες τις πρώην ανατολικής Ευρώπης).Αναφερόμενος στα πανευρωπαϊκά κοινωνικά προγράμματα που προτείνει η ελληνική πλευρά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν τίθενται σε συζήτηση και τα χαρακτήρισε «χάσιμο χρόνου».Η Γερμανία δεν θέλει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, επισήμανε ο κ. Σόιμπλε, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει κάτι τέτοιο και να λάβει περαιτέρω βοήθεια από την ΕΕ, θα πρέπει η κυβέρνηση να πληροί τουλάχιστον το μίνιμουμ των προϋποθέσεων. Σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης υπάρχει μεγάλη προθυμία να βοηθήσουν την Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της. «Το ζήτημα είναι εάν το θέλουν και οι Έλληνες» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι θεωρεί ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα ως «ένα μεγάλο παιχνίδι πόκερ».Νωρίτερα, αναφερόμενος στις τεχνικές συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, εμφανίστηκε επιφυλακτικός και όχι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την προοπτική επίτευξης συμφωνίας κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.«Από ό,τι άκουσα σχετικά με τις τεχνικές συνομιλίες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, είμαι πολύ επιφυλακτικός, αλλά θα πάρουμε σήμερα μια αναφορά και θα δούμε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στο γερμανικό ραδιόφωνο.

Η απάντηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στα Παραπολιτικά 90,1

«Το ποιος είναι ανεύθυνος και ποιος είναι υπεύθυνος είναι υποκειμενικό» είπε μιλώντας στον parapolika 90,1 ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης τονίζοντας πως «θα μπορούσα να απαντήσω και εγώ ότι η συμπεριφορά της Γερμανίας είναι ανεύθυνη».Σε ό,τι αφορά στα περί πόκερ που ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε: «Θέλουμε λύση σε πολιτικό επίπεδο, δεν το βλέπουμε σαν πόκερ, ούτε μπλοφάρουμε».Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ακόμα πως επιθυμία της κυβέρνησης είναι να κλείσει το συντομότερο η συμφωνία με τους εταίρους, ούτως ώστε να αρχίσουν και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες.«Δεν μας αρέσει να τραβάμε το σκοινί, αλλά δεν μπορεί να τελειώσει (σ.σ. η διαπραγμάτευση) αν δεν υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία. Πρέπει να μπει ένα τέλος στον παραλογισμό» είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκείς διαβουλεύσεις με Ευρωπαίους εταίρους και αρχηγούς κρατών καθώς «Το πρόβλημα δε λύνεται σε επίπεδο τεχνοκρατών με στόχο να βρεθεί λύση σε πολιτικό επίπεδο».

«Η Γερμανία χρωστά τα διπλά στην Ελλάδα και πρέπει να τα επιστρέψει»

Η Γερμανία χρωστά χρήματα στην Ελλάδα και, σύμφωνα με αρκετούς υπολογισμούς, το ποσό αυτό ανέρχεται σχεδόν στα διπλά χρήματα από αυτά που έχει λάβει η Αθήνα από τους Ευρωπαίους εταίρους της, αποφαίνεται σε σημερινό της δημοσίευμα η ισπανική ηλεκτρονική εφημερίδα El Publico.

E30F1BD425C6AB52AB73E7824694F178
Επικαλούμενη στοιχεία από μελέτες γνωστών και καθ΄ όλα έγκριτων Ισπανών ιστορικών κι οικονομολόγων, η αριστερών αποκλίσεων εφημερίδα δημοσιεύει, υπό τον τίτλο «Το χρέος της ναζιστικής Γερμανίας ξεπερνά όσα ζητούν οι Μέρκελ και ΕΕ από την Αθήνα» έναν εκτενή απολογισμό των γεγονότων από την επιβολή από το χιτλερικό καθεστώς του αναγκαστικού δανείου, ισοδύναμου με 3 δισεκ. ευρώ, τη συνδιάσκεψη του 1953 για τη διαγραφή του 63% του συνολικού εξωτερικού χρέους της Γερμανίας, έως τη συμφωνία των «Δύο συν Τέσσερις» του 1990 για τη μη πληρωμή των επανορθωτικών υποχρεώσεων του Βερολίνου, ενόψει της ενοποίησης των δύο Γερμανιών.

Αλέξης Τσίπρας στο Stern: Η Ελλάδα σε 6 μήνες θα είναι μια άλλη χώρα

 «Δεν θέλουμε νέα δάνεια διάσωσης» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern, (δείτε εδώ) που πρόκειται να κυκλοφορήσει την Πέμπτη. Το περιοδικό συνόδευσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για δύο μέρες στο ελληνικό κοινοβούλιο και το Μέγαρο Μάξιμου, ενόψει του αυριανού Eurogroup στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να τεθεί το μέλλον της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται σε μόνιμο καθεστώς κρίσης. Όπως δημοσιεύουν οι συντάκτες του περιοδικού Andreas Albes, Ferry Batzoglou, Andreas Petzold, ο 40χρονος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του «Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς» (ΣΥΡΙΖΑ), είναι ανοιχτός σε διάλογο και αισιόδοξος. «Είμαι υπέρ μίας λύσης που κερδίζουν οι πάντες. Μιας λύσης win – win. Θέλω να σώσω την Ελλάδα από μια τραγωδία και να προστατεύσω την Ευρώπη από τον διχασμό» δηλώνει. Το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίαζε το βράδυ της Παρασκευής έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, αναφέρουν οι υπογράφοντες και προσθέτουν: "Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός μάς έκανε σαφές ότι "αντί για χρήματα χρειαζόμαστε χρόνο, για να υλοποιήσουμε το σχέδιο μας για τις μεταρρυθμίσεις. Σας υπόσχομαι: η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μια άλλη χώρα". Στο δημοσίευμα του Stern αναφέρεται πως στο τέλος Φεβρουαρίου λήγει το πρόγραμμα βοήθειας. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές, δηλαδή την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ελλάδα ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με οικονομική κατάρρευση. Το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης μετά δυσκολίας μπορεί να φροντίσει τα θύματα της κρίσης. Ένα εκατομμύριο 300 χιλιάδες άνθρωποι είναι χωρίς δουλειά, εκατοντάδες χιλιάδες δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να αντιμετωπίσει άμεσα τις πιο βαριές συνέπειες τις κρίσης με ένα πρόγραμμα, το οποίο, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, θα κοστίσει δώδεκα δισεκατομμύρια ευρώ. Όπως υποστηρίζει το Stern, για τη χρηματοδότησή του, η προθυμία των κρατών της Ευρώπης να προχωρήσουν σε συμβιβασμό, είναι απαραίτητη. Κυρίως εκ μέρους της Γερμανίας. Σχετικά με τη σύντομη συνάντηση που είχε πριν λίγες μέρες με την Άγγελα Μέρκελ, ο κ. Τσίπρας δηλώνει: «Εγώ τη γνώρισα ως ευγενικό άνθρωπο. Δεν είναι τόσο αυστηρή, όσο θα περίμενε κανείς από τα δημοσιεύματα του Τύπου». Ο ίδιος εκτιμά πως η κ. Μέρκελ είναι πολιτικός με γνώση της πραγματικότητας, που δεν ενδιαφέρεται να θέσει το μέλλον της Ευρώπης σε κίνδυνο. «Η διαπραγμάτευση της Δευτέρας θα είναι δύσκολη. Παρ' όλα αυτά είμαι αισιόδοξος. Η δύναμή μας είναι η στήριξη του λαού» τονίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin

Ούτε ένα ευρώ φόρος για α' κατοικία έως 200.000 ευρώ - Νέο χαράτσι για οικόπεδα, αγροτεμάχια, εξοχικά



Φοροελαφρύνσεις για περίπου 3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων αναμένεται να φέρει ο νέος Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ. Μάλιστα, ο νέος φόρος θα συνοδευτεί με μείωση μέχρι τον Ιούνιο των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κατά 30% - 35%.Αυτό σημαίνει ότι ο ΦΜΑΠ θα υπολογιστεί επί σημαντικά μειωμένων φορολογητέων αξιών σε πολλές περιοχές της χώρας. Με το νέο φορολογικό καθεστώς πολύ λιγότεροι φορολογούμενοι θα πληρώνουν φόρο για τα ακίνητα που κατέχουν, ενώ αρκετοί από όσους θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν θα επιβαρύνονται με μειωμένα ποσά σε σύγκριση με αυτά που τους επιβάλλονται τώρα με τον ΕΝΦΙΑ.Η πρώτη κατοικία όπως δήλωσε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη θα είναι αφορολόγητη για την πλειονότητα των φορολογούμενων, με εξαίρεση όσους έχουν στην κατοχή τους πρώτη κατοικία μεγάλης αξίας.Έτσι κερδισμένοι των αλλαγών στη φορολογία των ακινήτων θα είναι όσοι έχουν στην κατοχή τους μια κατοικία (α΄κατοικία) έως το αφορολόγητο όριο, καθώς δεν θα πληρώνουν φόρο, ενώ με τον ΕΝΦΙΑ πληρώνουν από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο και το πρώτο ευρώ της αξίας του ακινήτου τους. Στον αντίποδα, χαμένοι αναμένεται να είναι όσοι έχουν σημαντική ακίνητη περιουσία, καθώς για να προκύψει διαχειρίσιμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα οι ανώτατοι οριακοί συντελεστές μπορεί να φθάσουν σε υψηλά επίπεδα π.χ. 2% ή 3% της αξίας.Πιο αναλυτικά, το σχέδιο που έχουν αρχίσει και επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπει:

Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ, έρχεται ο ΦΜΑΠ: Δειτε ποια και πόσα ακίνητα θα φορολογούνται


Την απαλλαγή της πρώτης κατοικίας, αλλά...
τη φορολογική επιβάρυνση όλων των υπολοίπων ακινήτων κάθε ιδιοκτήτη θα προβλέπει ο νέος φόρος ακινήτων που σχεδιάζει να καθιερώσει η κυβέρνηση καταργώντας τον ΕΝΦΙΑ.Ο νέος φόρος θα ονομάζεται «Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας» (ΦΜΑΠ), και το αφορολόγητο όριο θα αφορά μόνο μία κατοικία, τη λεγόμενη «πρώτη».Δηλαδή το αφορολόγητο θα αφορά ένα και μόνο ακίνητο.Αν η αξία του ακινήτου είναι μικρότερη από το αφορολόγητο όριο, θα απαλλάσσεται πλήρως μόνο η κατοικία αυτή, ενώ τα υπόλοιπα ακίνητα που ανήκουν στην περιουσία του φορολογούμενου θα υπόκεινται κανονικά σε φόρο.Αν η αξία της πρώτης κατοικίας είναι μεγαλύτερη του αφορολόγητου ορίου, τότε θα φορολογείται και η κατοικία αυτή, αλλά μόνο για το τμήμα της αξίας της το οποίο υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο, ενώ τα υπόλοιπα ακίνητα του φορολογούμενου θα υπόκεινται κι αυτά κανονικά σε φόρο.Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ωστόσο εκτιμάται ότι αφορολόγητο όριο της πρώτης κατοικίας θα οριστεί στις 200.000 ευρώ.Για παράδειγμα ένας φορολογούμενος που κατέχει ένα διαμέρισμα 80 τ.μ. αντικειμενικής αξίας 120.000 ευρώ και ένα εξοχικό αντικειμενικής αξίας 70.000 ευρώ θα απαλλάσσεται από το φόρο μόνο για το διαμέρισμα και θα πληρώνει το φόρο για το εξοχικό.
Φορολογούμενος που έχει ακίνητο αντικειμενικής αξίας 180.000 ευρώ και ταυτόχρονα κατέχει ένα δεύτερο ακίνητο αντικειμενικής αξίας 50.000 ευρώ δεν θα πληρώνει φόρο για το ακίνητο των 180.000 ευρώ, αλλά θα πληρώνει για το δεύτερο ακίνητο.

Άρθρο Φωτιά του Φιλέλληνα Φάρατζ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει πίσω… Οι Κινέζοι και οι Ρώσοι θα τρίβουν τα χέρια τους με χαρά»

Άρθρο Φωτιά του Φιλέλληνα Φάρατζ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει πίσω… Οι Κινέζοι και οι Ρώσοι θα τρίβουν τα χέρια τους με χαρά»
Πιο Έλληνας από πολλούς… Ο Φάρατζ τα… χώνει άγρια στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο υπερασπιζόμενος τη χώρα μας… Νέο κτύπημα του Φάρατζ για την Ελλάδα και τις διαπραγματεύσεις στο Eurogrouπ με άρθρο γνώμης στον Independent. O Νάιτζελ Φάρατζ, ευρωβουλευτής και ηγέτης του ακραία αντιευρωπαϊκού, ξενοφοβικού, λαϊκίστικου, εθνικο-πατριωτικού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKΙΡ) τα… χώνει για μια ακόμα φοά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στέκεται στο πλευρό της χώρας μας…«Οι Κινέζοι και οι Ρώσοι θα τρίβουν τα χέρια τους με χαρά καθώς οι μαζορέτες και οι κομισάριοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης συνεχίζουν την πορεία τους στην υπονόμευση της ελληνικής δημοκρατίας, τρομοκρατημένοι ότι το σχέδιο της ευρωζώνης, και ολόκληρο πράγματι το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι έτοιμο συντριβεί γύρω τους», γράφει, με το γνωστό επιθετικό του ύφος.«Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατέστησε απολύτως σαφές ότι η δημοκρατία, και η ιδέα της εθνικής κυριαρχίας των κρατών, δεν είναι συμβατές με τους στόχους της ευρωζώνης. Αν στηρίζεις τα δικαιώματα της εθνικής αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, γίνεσαι εμπόδιο στις φιλοδοξίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και θα προσπαθήσουν να σε ισοπεδώσουν, όπως έκαναν με την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ιταλία», συνεχίζει ο Φάρατζ.Και προσθέτει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με φόντο τα μέτρα της λιτότητας. Στην αρχή, όταν είδα τον νέο πρωθυπουργό να αναλαμβάνει την εξουσία, φοβήθηκα ότι το κόμμα μπορεί να μην έχει τα μέσα για να αντέξει στην επίθεση της γερμανικής πολιτικής ηγεσίας. Αλλά όταν είδα τον νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας να φτάνει στην Ντάουνινγκ Στριτ με το μπουφάν του, και το πουκάμισο να κρέμεται έξω από το παντελόνι του, σκέφτηκα, «Τελικά μπορεί και να μην μπουν στο κατεστημένο! Στην αίθουσα του Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο είδα μια σαφή αλλαγή στην ατμόσφαιρα αυτή την εβδομάδα. Οι άνθρωποι έμοιαζαν ανήσυχοι – ίσως επειδή ό, τι είχαν διδαχθεί να πιστεύουν σχετικά με την εγκυρότητα και την ιερότητα του ευρώ τραβιέται σαν το χαλί κάτω από τα πόδια τους, και από ένα από τα μικρότερα κράτη μέλη».«Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει πίσω στις θέσεις του. Οχι μόνο γιατί θα επιταχύνει το τέλος του ευρώ, και ίσως να οδηγήσει σε μια μεγαλύτερη συζήτηση σχετικά με μια βρετανική έξοδο, αλλά στην πραγματικότητα επειδή οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν υποφέρει για τόσο πολύ καιρό, και η χώρα δεν έχει τα μέσα για να χειριστεί την κρίση» καταλήγει.