Εφορίες: Πλιάτσικο σε 1.000 τραπεζικούς λογαριασμούς τη μέρα!


Με αμείωτη ένταση συνεχίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων το πλιάτσικο στους τραπεζικούς λογαριασμούς, τα εισοδήματα και τα πενιχρά περιουσιακά στοιχεία των λαϊκών νοικοκυριών.  Μόνο μέσα στο μήνα Μάρτιο έγιναν συνολικά 21.275 κατασχέσεις καταθέσεων και εισοδημάτων από τις φοροεισπρακτικές υπηρεσίες. Για πολλοστή φορά  υπήρξαν καταγγελίες για ανάληψη χρημάτων από την εφορία ακόμα και από ακατάσχετους λογαριασμούς.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι γίνονται περίπου 1.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών της μέρα! Στο στόχαστρο των φοροεισπρακτικών μηχανισμών του κράτους  μπαίνουν όλοι, όσοι χρωστούν ποσά πάνω από 500 ευρώ.Παρά τις αρπαγές ποσών από λογαριασμούς, τα χρέη συνεχίζουν να συσσωρεύονται και έχουν πλέον ξεπεράσει τα 101 δισ. ευρώ, αφού εργαζόμενοι και μικροί επαγγελματίες συνεχίζουν να φορολογούνται με αγριότητα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν σε παλιά και νέα χρέη.  Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι το σύνολο των οφειλών από την αρχή του έτους έχει φτάσει στα 3,555 δισ ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 776 εκατ. ευρώ το Μάρτιο (+ 708 εκατ. ευρώ στις καθαρά φορολογικές οφειλές), που ως γνωστόν δεν είναι μήνας φορολογικών υποχρεώσεων πλην ΦΠΑ, η συμμόρφωση του οποίου κινείται στα συνήθη ποσοστά του 82%. Η φοροληστεία του κράτους σε βάρος των πολιτών αναμένεται να ενταθεί τους επόμενους μήνες, με τα στοιχεία του Απριλίου και του Μαΐου, που θα δοθούν σε λίγες μέρες στη δημοσιότητα να αποτυπώνουν και τις περιουσίες θα έχουν χαθεί από την έναρξη των ηλεκτρικών πλειστηριασμών. πενθυμίζουμε ότι από τον Μάιο εντάχθηκε στο αντιλαϊκό «οπλοστάσιο» της ΑΑΔΕ το μέτρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων στην εμπορική αξία τους, μια ρύθμιση που αναμένεται να βγάλει στο σφυρί χιλιάδες ακίνητα φτωχών οικογενειών και χρεοκοπημένων μικρομεσαίων για χρέη ακόμα και από 500 ευρώ!
Την ίδια στιγμή το εισπρακτικό αποτέλεσμα αυτών των φορολογικών τακτικών, οδήγησε στην είσπραξη 454 εκατ. ευρώ, κυρίως από τις κατασχέσεις, που θα κατευθυνθεί μέχρι το τελευταίο ευρώ στην αποπληρωμή των φοροληστρικών επιτοκίων των δανειστών για την «αποπληρωμή» του χρέους…