Μπροστά στα μάτια μας;

Σήμερα παρακολουθώντας ειδήσεις, ξαφνικά έπεσε το μάτι μου σε μια λεπτομέρεια που δεν είχα παρατηρήσει έως τώρα και για την οποία παρατήρηση δεν διεκδικώ την αποκλειστικότητα καθώς φαντάζομαι ότι θα την έχουν κάνει και άλλοι πριν από εμένα.

Η ΑΤΙΜΩΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ...

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ      Όπως γράφει η υπεύθυνη του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ της "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ" Ντόρα Νταϊλιάνα τα δύο μεγάλα κόμματα κουκούλωσαν το σκάδαλο της "Ζήμενς". Σε ποιά κοινοβουλευτική δημοκρατία με αίσθηση σοβαρότητας οι βουλευτές δικάζουν άλλους βουλευτές και δεν τους παίρνει η κοινή γνώμη με τις πέτρες; Γιατί δεν μερίμνησαν τα δύο κόμματα εξουσίας να δικάζονται οι βουλευτές από την τακτική δικαιοσύνη, αλλά τα οικονομικά εγκλήματα των βουλευτών, να παραγράφονται σε 5 χρόνια; Πρώτο και κύριο εκτός ότι υπάρχουν στον λαό υπόνοιες για συμπαιγνία και ατιμωρησία, μπορεί η εκάστοτε πλειοψηφία να χρησημοποιεί προσχηματικά τα υποτιθέμενα σκάνδαλα πολιτικά για να καταλάβει την εξουσία .
Με το σύστημα αυτό οι βουλευτές να δικάζουν άλλους δηλαδή τους αντιπαλους βουλευτές , αν θέλει επίσης η πλειοψηφία σκαρώνει ένα δύο "σκάνδαλα" για να τιμωρήσει πολιτικά την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία πριν ήταν κυβέρνηση.
Στην πραγματικότητα ορισμένοι πολιτικοί υπήρξαν διαχρονικά , δικομματικά διεφθαρμένοι,όπως και μεγαλοστελέχη της διοίκησης.

ΟΙ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ" ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΥΡΕΣ ΡΥΤΙΔΕΣ

Το 2005 στο Παρίσι,δυο πιτσιρικάδες (μαύροι 17 και 15 ετών),τρέχουν να κρυφτούν από την αστυνομία και παθαίνουν ηλεκτροπληξία,αφήνοντας την τελευταία τους πνοή! Μόλις μαθεύτηκε το γεγονός,η ανατολική πόλη του Παρισιού παραδίδεται στις φλόγες! Οι ταραχές εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα....Ο Σαρκοζί τους ονόμασε "αποβράσματα"... Λίγο πιο βόρεια στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στη πόλη Τότεναμ,μετά από 6 χρόνια,δηλαδή στο σήμερα,πυροβολείται από αστυνομικούς ένας νέος(μαύρος 29 ετών)και πεθαίνει.
Και πάλι χάος και φωτιά σχεδόν σε όλες τις πόλεις της χώρας! Ο Κάμερον τους αποκαλεί "αρρωστημένη μειοψηφία"...πως ένας που είναι φτωχός και αμόρφωτος και ο οποίος δεν μπορεί να λύσει καν το πρόβλημα της δικής του επιβίωσης να συμμετέχει ισότιμα στη διαμόρφωση των αποφάσεων και στη διάσωση της πολιτείας; Και όπως πάντα,στο ίδιο έργο θεατές,οι πολιτικοί αλληλοσπαράζονται με τους αστυνομικούς,αποποιούμενοι κάθε ευθύνης,βάζοντας κάτω από το χαλί,τα σοβαρά προβλήματα της χώρας (γνωστή μέθοδος...)!

Δωρεάν σπόροι ελληνικών ποικιλιών. Λέμε ΟΧΙ στα μεταλλαγμένα φυτά!

Με αφορμή το χθεσινό άρθρο του φίλου και συνεργάτη Αρίσταρχου, σχετικά με τις στείρες πιπεριές που αγόρασε και τα μεταλλαγμένα που έρχονται στο τραπέζι μας από την “ πίσω πόρτα” (πχ η ΕΕ απαγορεύει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων προϊόντων για κατανάλωση από ανθρώπους, αλλά όχι και για δημιουργία ζωοτροφών), θυμήθηκα την υπέροχη προσπάθεια που γίνεται στο χωριό Παρανέστι της Δράμας, όπου εκείυπάρχει ο σύλλογος “ Πελίτι”.Ο σύλλογος αυτός έχει ως σκοπό την διατήρηση ντόπιων ελληνικών ποικιλιών, φυτών και λαχανικών, που υπάρχουν στον ελληνικό χώρο χιλιάδες χρόνια, όπως πχ η φάβα Σαντορίνης που καλλιεργείται τουλάχιστον από το 2000 πΧ.Το σημαντικότερο που κάνει ο συγκεκριμένος σύλλογος είναι ότι, όχι μόνο διατηρεί τους σπόρους των γνήσιων ποικιλιών, αλλά τους στέλνει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ σε όποιον θέλει να καλλιεργήσει ελληνικές ποικιλίες και να καταναλώνει προϊόντα που βασίζονται στους νόμους της φύσης.Αξίζει να επισκεφτείτε την σελίδα της κοινίτητας “ Πελίτι” peliti.gr και γιατί όχι, όσοι ενδιαφέρονται και μπορούν, να ζητήσουν σπόρους για να ξέρουν ότι αυτό που βάζουν στο τραπέζι τους και τρώνε και τα παιδιά τους είναι αγνό και ελληνικό…