Ζωή Κωνσταντοπούλου : Μέρος του ελληνικού Χρέους είναι παράνομo & πρέπει να ακυρωθεί.

Ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού χρέους είναι παράνομo και πρέπει να ακυρωθεί, τόνισε η πρόεδρος της ελληνικής βουλής. 
ΜΟΣΧΑ (Sputnik) - Η επιτροπή  Λογιστικού Ελέγχου για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, θα παρουσιάσει τα προκαταρκτικά ευρήματα για το ελληνικό δημόσιο χρέος μέχρι τον Ιούνιο, είπε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.«Η Επιτροπή άρχισε τις εργασίες της πριν από λίγες ημέρες. Αναμένουμε ότι τα προκαταρκτικά ευρήματα θα είναι έτοιμα περίπου τον Ιούνιο... "Η Κωνσταντοπούλου είπε στην εφημερίδα Kommersant της Ρωσίας σε μια συνέντευξη. Η προετοιμασία της πλήρους έκθεσης θα απαιτήσει τουλάχιστον ένα χρόνο, πρόσθεσε. Το ελληνικό κοινοβούλιο έχει ενδείξεις ότι ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού χρέους είναι παράνομο και πρέπει να ακυρωθεί..."Ως επί το πλείστον συνδέεται με συμφωνίες διαφθοράς. Καθώς και με διαδικασίες και συμφωνίες που έχουν γίνει κατά παράβαση του Ελληνικού Συντάγματος και τις διεθνείς υποχρεώσεις Ελλάδα στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ", δήλωσε η κα Κωνσταντοπούλου.

exomatiakaivlepo

Βαρουφάκης: Πλησιάζει όλο και περισσότερο η ώρα της συμφωνίας

Για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Eurogroup μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, από τις Βρυξέλλες.

Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε:
  • Τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε προσέγγιση. Κάναμε ουσιαστικές προσπάθειες. 
  • Δεν μπορέσαμε να φτάσουμε σε τελικό συμπέρασμα. 
  • Το σημερινό Eurogroup κατάλαβε τις προσπάθειες μας και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ θετική. 
  • Πολλοί συνάδελφοι παραδέχτηκαν ότι δεν βοήθησαν όλα αυτά που διέρρευσαν μετά το Eurogroup στη Ρίγα.
  • Συνεχίζουμε τις συζητήσεις και προσεγγίζουμε περισσότερο τον στόχο μας, είμαστε πιο κοντά. 
  • Οι θεσμοί και εμείς μιλάμε μέσα σε ένα πολύ καλό πνεύμα.
  • Μιλάμε πλέον σε τεχνικό επίπεδο για να καταλήξουμε στις εναλλακτικές δράσεις και να ξεκινήσουμε την επόμενη φάση. 
  • Tους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση πασχίζει για μία λυτρωτική συμφωνία.
  • Ο λόγος που δεν αναφέρθηκε στη δήλωση είναι γιατί δεν θεωρήθηκε ότι πρέπει να γίνει αναφορά. 
  • Από την άποψη του χρονοδιαγράμματος μιλάμε για τις επόμενες εβδομάδες.
  • Εχουμε μία διαδικασία που αφορά την τεχνική δουλειά από τη μια πλευρά και τις πολιτικές διαπραγματεύσεις από την άλλη. Να ολοκληρωθεί το προηγούμενο πρόγραμμα.
  • Έχουμε συμβιβαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δεν θα υπαναχωρήσουμε στις βασικές αρχές. Πρώτον να σταματήσει ο κύκλος της ύφεσης και του αποπληθωρισμού.
  • Η πρόοδος είναι και ουσιαστική και διαδικαστική. Οι συζητήσεις σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, το ΦΠΑ στις οποίες έχουμε υποβάλλει προτάσεις έχει υπάρξει πρόοδος. Έλεγχος επί των κεφαλαίων και νομισματική ένωση είναι δύο όροι αντιφατικοί.
Για το δημοψήφισμα
  • Η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ζήτημα του δημοψηφίσματος γιατί οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει.
  • Αυτό είναι θέμα του πρωθυπουργού, του προέδρου της Δημοκρατίας και του Συντάγματος της χώρας.
Για την ΕΚΤ
  • H κυβέρνηση σέβεται ανεξαρτησία ΕΚΤ, δεν δέχεται εντολές η ΕΚΤ και κρίνει πότε θα κάνει την όποια κίνηση πρέπει να κάνει. Το θέμα της ρευστότητας είναι ένα τραγικά επείγον θέμα
Για το κείμενο
  • Σχολιάζω μόνο το επίσημο ανακοινωθέν στο οποίο συμφωνήσαμε όλοι.
  • Σκοπεύουμε να είμαστε σωστοί στις υποχρεώσεις μας.
  • Όπως κάθε κυβέρνηση έτσι και η ελληνική σκοπεύει να τηρεί τις υποχρεώσεις της απέναντι στους δικαιούχους.
Για φορολογία - εργασιακά
  • Οι διαφορές μας είναι μικρές για τα φορολογικά.
  • Για τις ιδιωτικοποιήσεις συγκλίνουμε, για την αγορά εργασίας είμαστε ξεκάθαροι και όχι συμβατοί με τη θέση των θεσμών.
  • Έχουμε άλλη ερμηνεία του εργασιακού χώρου στην Ελλάδα. Δεν είμαστε μια αγορά που έχει διευθετηθεί.
  • Το βασικό ερώτημα που τίθεται σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση είναι αν οι αλλαγές που θα εφαρμόσουμε θα οδηγήσουν στο τέλος της ύφεσης; Αυτό το πακέτο αλλαγών θα γίνει αποδεκτό από ένα λαό που βλέπει συνεχώς μειώσεις; Αν μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτές τις δύο ερωτήσεις ικανοποιητικά τότε θα έχουμε βρεί σύγκλιση και συμφωνία.
Για τις συντάξεις:
  • Το συνταξιοδοτικό είναι κρίσιμο ζήτημα, είναι το κομβικό σημείο. Η κυβέρνηση θα προστατεύσει όσους θα υπέφεραν αν τους αναγκάζαμε να υποστούν όλα όσα είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.
  • Επίσης, κανένα ασφαλιστικό δεν μπορεί να είναι βιώσιμο σε μια χώρα με ανεργία και μαύρη εργασία.
  • Χρειαζόμαστε ανάπτυξη και ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων, να έχουμε μείωση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.
Για τις συζητήσεις με Σόιμπλε:

Μιλάμε πάντα φιλικά με τον κ. Σόιμπλε και σήμερα ήταν η πιο φιλική μας κουβέντα. Σήμερα έμαθα από εκείνον πράγματα και ελπίζω να έμαθε και εκείνος από εμένα. Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω το περιεχόμενο.

Ο δεύτερος θάνατος των "νεκρών της ΕΡΤ" Τρίτη, Μαΐου 12, 2015

   Η Που Του Βου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, είναι πιθανότατα ό,τι χειρότερο έχει προκύψει από αυτή την ανεκδιήγητη κυβέρνηση που μας τυραννά εδώ και τρεισήμισι μήνες. Υπερφίαλη, αλαζονική, ειρωνεύεται επιδεικτικά τους πολιτικούς της αντιπάλους, έχει μετατρέψει σε τσιφλίκι της το Κανάλι της Βουλής, ενώ δεν διστάζει να κάνει τα γλυκά μάτια στη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Πριν λίγες μέρες, κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ, η κ. Κωνσταντόπουλου μίλησε για την ανάγκη θέσπισης νομοθετικής ρύθμισης «για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του αγώνα για την ΕΡΤ». Οι «Νεκροί της ΕΡΤ» έγιναν αμέσως viral και πολύς κόσμος πίστεψε πως επρόκειτο για μια ακόμη επινόηση της χειμαρρώδους Ζωίτσας. Τίποτα όμως δεν γίνεται τυχαία στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ… Όσο νοσηρό και αν ακούγεται υπάρχουν άνθρωποι που από τη μέρα που έκλεισε η ΕΡΤ μετράνε τους πρώην υπαλλήλους της που έφυγαν από τη ζωή! Ανάμεσά τους ένας νεαρός δημοσιογράφος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στη Μεσογείων την εποχή της κατάληψης, εργαζόμενοι αλλά και συγγενείς (συχνά υπερήλικοι) εργαζομένων που πέθαναν από καρκίνο ή καρδιακά νοσήματα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θεωρούνται από κάποιους αισχρούς σπεκουλαδόρους-τυμβωρύχους «νεκροί της ΕΡΤ». Θεωρούνται θύματα του Μνημονίου, του ΔΝΤ και της εθνοπροδοτικής κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων. Άλλωστε η μόνη αιτία για να αρρωστήσει και να πεθάνει κάποιος είναι το να χάσει τη δουλειά του στο Δημόσιο. Ή να χάσει τη δουλειά του ο εγγονός του ή ο μικρανεψιός του. Το πιο τρομακτικό δε είναι πως αν γκουγκλάρεις «νεκροί+ΕΡΤ» πέρα από την τοποθέτηση της Κωνσταντοπούλου θα βρεις άρθρα με τίτλο: «Ενδέκατος νεκρός της ΕΡΤ!», «Δωδέκατος νεκρός της ΕΡΤ!», όπου ο μεθυσμένος από ενθουσιασμό και μίσος συντάκτης αναφέρει απλώς το όνομα του νεκρού χωρίς να μπαίνει καν στον κόπο να αποκαλύψει την αιτία θανάτου. Ίσως η αποκρουστικότερη σπέκουλα μέρους του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια ήταν η εκμετάλλευση των (χαμένων) ζωών. Όλοι οι αυτόχειρες, τα παιδιά με το μαγκάλι, το παιδί που σκοτώθηκε πέφτοντας από το τρόλεϊ και τώρα οι «νεκροί της ΕΡΤ». Άνθρωποι με όνομα, ταυτότητα και συγγενείς και φίλους που άφησαν πίσω μετατράπηκαν σε ένα απλοϊκό όργανό συλλογής ψήφων και επίδειξης τζάμπα μαγκιάς. Φυσικά, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση κανείς δεν αυτοκτονεί πια. Ωστόσο όσο έχει απομείνει και ελάχιστο μεδούλι στα οστά των «νεκρών του Μνημονίου» κάποιοι θα προσπαθούν να το αξιοποιήσουν. Και δυστυχώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρωτοστατεί σε αυτό το ανίερο αίσχος από την ούλτρα θεσμική της θέση… athensvoice Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ

Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ