ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΜΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ...Πέρασαν στην Fraport 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας - Υπεγράφη η συμφωνία

Πέρασαν στην Fraport 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας - Υπεγράφη η συμφωνία
Στην Fraport πέρασαν και με τη βούλα τα 14 περιφερειακάαεροδρόμια της χώρας, μετά την υπογραφή της σύμβασης, δίνοντας τέλος στο σίριαλ μηνών μεταξύ της εταιρείας και του ΤΑΙΠΕΔ. Το ποσό που θα εισπράξει το ελληνικό δημόσιο ανέρχεται στα 1,234 δισ. ευρώ, με την προκαταβολή να δίνεται μαζί με την ανάληψη λειτουργίας, η οποία προσδιορίζεται, σύμφωνα με πηγές της κοινοπραξίας, που ηγείται η Fraport, το φθινόπωρο του 2016.

Το παραπάνω σημαίνει πως κατά την φετινή τουριστική περίοδο δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη λειτουργία των αερολιμένων.«Η εκτεταμένη τεχνογνωσία της Fraport θα ενισχύσει και τις 14 αεροπορικές πύλες εισόδου οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την Οικονομία της χώρας και ιδιαίτερα για τον σημαντικό διεθνή τουριστικό τομέα στην Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι που η Ελληνική Κυβέρνηση και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε (ΤΑΙΠΕΔ) εμπιστεύτηκαν στην κοινοπραξία Fraport - Κοπελούζου το έργο της ενδυνάμωσης της ανταγωνιστικής θέσης αυτών των αεροδρομίων στις επόμενες δεκαετίες. Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε, τόσο το ΤΑΙΠΕΔ, όσο και την Ελληνική Κυβέρνηση για την επαγγελματική συνεργασία τους στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας –ορόσημο», δήλωσε ο Dr. Stefan Schulte, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Fraport AG.


Πηγή: Πέρασαν στην Fraport 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας - Υπεγράφη η συμφωνία | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/240681/perasan-stin-fraport-14-perifereiaka-aerodromia-tis-horas-ypegrafi-i-symfonia#ixzz3uIrfV2NT