Μήνυμα Στρατηγού Μιχ. Κωσταράκου στον πρώην Πρωθυπουργό - Όχι κ. Τσίπρα...Όχι κ. Τσίπρα!! Η αντίθεση μας στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν ήταν προεκλογική.

Κατά τις πρόσφατες συζητήσεις στην Βουλή, στο πλαίσιο της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ένα νέο αφήγημα: η αντίθεση της ΝΔ στη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν απλά ένας προεκλογικός ελιγμός, ένα τέχνασμα απλώς για να κερδίσουν τις εκλογές εκμεταλλευόμενη τις εθνικές ευαισθησίες του ελληνικού λαού, ή έστω μερίδας του, και να διώξουν τον ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία.
Ως συμπέρασμα αυτού του αφηγήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνεται και όλες οι κατηγορίες εναντίον του για προδοσία, μειοδοσία, ανικανότητα, βλακεία, αδυναμία διαπραγμάτευσης και τελικά ξεπούλημα της Μακεδονίας, καταπίπτουν και ακυρώνονται γιατί δεν απηχούν την άποψη της μεγαλύτερης μερίδας του λαού μας αλλά μόνο μιας ομάδας πολιτικών σχεδιαστών της ΝΔ που απλά το χρησιμοποίησαν. Έφτασε μάλιστα ο κ. Κοτζιάς να απαιτεί να του ζητήσουν και συγγνώμη. Επειδή λοιπόν το θράσος των πρωταγωνιστών αυτού του άθλιου ξεπουλήματος της Μακεδονίας ξεπέρασε κάθε όριο, ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά:

1. Η Μακεδονία ξεπουλήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

2. Οι κύριοι υπεύθυνοι για εθνική αυτή μειοδοσία είναι οι κ. Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος καθώς και όσοι την ψήφισαν στη Βουλή. Αυτή η αθλιότητα θα πρέπει να τους συνοδεύει, αυτούς και τα κόμματά τους, στην υπόλοιπη ζωή τους. Αποδείχθηκαν «ανάξιοι της πατρίδας». Τίποτα δεν πρέπει να παραγραφεί και τίποτα δεν πρέπει να ξεχαστεί.
3. Η Ελλάδα υπέστη μια αναίτια ήττα από τα Σκόπια χωρίς καν να δώσει μάχη.

4. Από τη Συμφωνία αυτή η Ελλάδα δεν κερδίζει ΤΙΠΟΤΑ. Ούτε στην οικονομία ούτε στην ασφάλεια. Αυτά είναι παραμύθια για μικρά παιδιά. Οι Σκοπιανοί ψωνίζουν και κάνουν διακοπές στη Βόρειο Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν κάνει επενδύσεις στα Σκόπια εδώ και πολλά χρόνια, και ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα απειλής ή ασφαλείας από τα Σκόπια. Κανένας δεν περίμενε καμία Συμφωνία για να λύσει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Το αν τα Σκόπια έπρεπε να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ ή/και στην ΕΕ αυτό είναι κάτι που μπορούσαμε να συζητήσουμε με τους συμμάχους και τους εταίρους μας. Η Ελλάδα υπήρξε πάντα απόλυτα αξιόπιστος σύμμαχος και εταίρος της Δύσης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και έχει πληρώσει τρομακτικό τίμημα γι αυτό.
5. Η Συμφωνία έχει υπογραφεί κατά νόμιμο τρόπο, από τη νόμιμη κυβέρνηση της Χώρας και έχει κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων, σε μια ψηφοφορία όπου οι βουλευτές-υπέρμαχοι της Συμφωνίας πλειοψήφησαν.

6. Δυο παγκόσμιες και αδιαμφισβήτητες αρχές των διεθνών σχέσεων είναι:

α. Τα κράτη έχουν συνέχεια. Η Συμφωνία δεν υπογράφηκε από τον ιδιώτη κ. Κοτζιά και το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ. Υπογράφηκε, φευ, από τη νόμιμη κυβέρνηση της Ελλάδας. Και γι’ αυτό και περιβάλλεται με την ισχύ που της εξασφάλισε η επικύρωσή της από την Βουλή. Και γι’ αυτό και ισχύει διεθνώς, νόμιμα και επίσημα.
β. Οι διεθνείς συμφωνίες τηρούνται. (Pacta sunt servanda). Ότι συμφωνήθηκε ισχύει εκτός φυσικά και παραβιαστούν βασικές προβλέψεις και προϋποθέσεις της Συμφωνίας. Δεν αλλάζουν κατά βούληση, επειδή κάποιοι διαφωνούσαν ή είχαν άλλες απόψεις και απλά δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν την επίσημη υπογραφή από τους έχοντες αυτό το δικαίωμα. Η Συμφωνία ισχύει και ήδη παράγει διεθνή αποτελέσματα, όπως η επικείμενη είσοδος της ετέρας συμβαλλόμενης χώρας στο ΝΑΤΟ.
7. Η νέα κυβέρνηση συνεπώς, αλλά και οποιοιδήποτε κυβέρνηση, δεν μπορεί να ακυρώσει μονομερώς ή να αθετήσει ή να προσβάλλει τη Συμφωνία με μόνο αιτιολογικό ότι δεν συμφωνεί. Τα αποτελέσματα που έχει ήδη παράγει δεν ανατρέπονται. Ακόμα και αν δεν συμφωνεί με τη Συμφωνία η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού που εξέφρασε πρόσφατα επίσημα την βούλησή της στις εκλογές. Μπορεί όμως να παρακολουθήσει την ακριβή και σχολαστική τήρηση των συμφωνηθέντων και να εμποδίσει την περαιτέρω επιδείνωση για την Ελλάδα της άθλιας μειοδοσίας που συμφωνήθηκε.
Μπορεί επίσης να θωρακίσει τα δικαιώματά της όπου απαιτείται και να εξασφαλίσει ότι δεν θα βλαφθούν τα ελληνικά προϊόντα, οι ελληνικές εμπορικές δραστηριότητες και η ελληνική ταυτότητα, παράδοση και ιστορική κληρονομιά όπου βλάπτονται ή απειλούνται. Μπορεί επίσης να εντείνει, να γιγαντώσει και να προβάλει την ελληνική μακεδονική ταυτότητα. Δεν ξέρω τι συμφώνησε η διεθνιστική παρέα του κ. Τσίπρα και Σία, εμείς συνεχίζουμε να είμαστε και θα είμαστε οι Έλληνες Μακεδόνες, θεματοφύλακες της υπέροχης ιστορίας της Μακεδονίας, από τον Φίλιππο και τον Αλέξανδρο μέχρι τον Παύλο Μελά και τον Λοχία Ίτσιο. Γιατί αυτή είναι η ταυτότητά μας και η ιστορία μας και αυτό δεν αλλάζει. Δεν ενοχλήσαμε και δεν απειλήσαμε κανένα με αλυτρωτισμούς και δεν σφετεριστήκαμε τίποτα. Ούτε απειλούμε ή προσπαθούμε να τρομάξουμε κανένα. Απλά την ταυτότητα μας και την ιστορία μας προσπαθούμε να διαφυλάξουμε με όσα μέσα μας δίνει το διεθνές δίκαιο.
Νομίζω ότι αυτή είναι μια σύντομη περιγραφή της μετεκλογικής κατάστασης των όσων λέχθηκαν, συμφωνήθηκαν, αμφισβητήθηκαν και τελικά ισχύουν με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Όπως βλέπετε λοιπόν κ. Τσίπρα και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, η αντίθεσή μας στην αποτυχημένη διαπραγμάτευσή σας που οδήγησε στη χειρότερη μειοδοσία των τελευταίων δεκαετιών δεν ήταν αποτέλεσμα προεκλογικού τεχνάσματος. Συνεχίζουμε να είμαστε εδώ και να πιστεύουμε όλα όσα εξέθεσα παραπάνω. Η αντίδρασή μας δεν ήταν συνδεδεμένη με τις εκλογές. Ήταν συνδεδεμένη με το ξεπούλημα της Μακεδονίας που κάνατε.
Είμαστε βέβαιοι ότι η νέα κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να ελέγξει και να μειώσει τα σίγουρα δυσμενή αποτελέσματα της Συμφωνίας. Το ευχάριστο και παρήγορο είναι ότι εσείς δεν είσαστε πλέον κυβέρνηση και έτσι δεν κινδυνεύουμε να σας δούμε να κάνετε ξανά και άλλες τέτοιες «επικερδείς» εξευτελιστικές συμφωνίες για άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως δυστυχώς κάνατε για τη Μακεδονία μας.
https://www.enoplos.gr/2019/07/blog-post_363.html?fbclid=IwAR2-9UioxwsDSQ-n_elmhO62d-hIIJrl7xvOYftm16VLybcpEW5HWup2JOM

Σχόλιο του Τάκη Φωτόπουλου με αφορμή τη διαγραφόμενη νίκη του Brexit

  Από το δημοψήφισμα του 2016 μέχρι σήμερα έγινε μια τρομερή προσπάθεια από την Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε) να θάψουν την πρώτη λαϊκή φωνή που εκδηλώθηκε καθαρά ενάντια στη Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ) και το άμεσο όργανό της, την ΕΕ, παρά την τεράστια κινητοποίηση των ντόπιων και διεθνών ελίτ. Η  άθλια “Αριστερά” στράφηκε ενάντια στα εργατικά και γενικότερα τα λαϊκά στρώματα που ψήφισαν φανατικά υπέρ του Brexit γιατί είχαν καταλάβει οτι μόνο με εθνική και οικονομική κυριαρχία ένας λαός μπορεί σήμερα να αυτοκυβερνάται και να μην γίνει το κλωτσοσκούφι των πολυεθνικών που, μέσα από τα όργανά τους στην ΕΕ, εφαρμόζουν τη γραμμή τους για τη μεγιστοποίηση των κερδών τους σε βάρος των λαών. Ήταν αυτή η αδάμαστη λαϊκή φωνή “από τα κάτω” που δεν επέτρεψε να θαφτεί το βροντερό ΟΧΙ στην Υ/Ε που εκδηλώθηκε πρώτα με το Brexit και, στη συνέχεια, από τα λαϊκά στρώματα στις ΗΠΑ , τη Γαλλία, την Ιταλία και παντού σχεδόν στην Ευρώπη, με θλιβερή εξαίρεση την Ελλάδα, όπου ακόμη τα λαϊκά στρώματα εξαπατώνται είτε από πολιτικούς απατεώνες της “Αριστεράς” είτε από “ορθολογικούς” νεοφιλελεύθερους της Δεξιάς. Οι λαοί, όμως, σήμερα ξεπερνούν παντού τις παρωχημένες  αυτές διακρίσεις μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς αφού καταλαβαίνουν ότι το πραγματικό κριτήριο διάκρισης είναι μεταξύ της ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης που θεμελιώνεται στην κατάργηση της εθνικής, οικονομικής και πολιτιστικής κυριαρχίας, μέσα από ενώσεις ψευδο-κρατών εθνών όπως η ΕΕ, και μιας άλλης διεθνούς κοινωνίας που θα θεμελιώνεται σε μια δημοκρατική κοινότητα κυρίαρχων εθνών. Μολονότι οι λαοί αυτοί δεν έχουν ακόμη καταφέρει να  οργανωθούν αυτόνομα, μέσω αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών, και να ξεπεράσουν τους επαγγελματίες πολιτικούς και τα κόμματά τους, εντούτοις έχουν ήδη καταφέρει, όπως έδειξε σήμερα ο Βρετανικός λαός, να παραμερίσουν όλους αυτούς που μποϊκοτάρουν με κάθε μέσο την εθνική και οικονομική κυριαρχία, όπως η Τερέζα Μέη και ο Τζέρεμυ Κόρμπιν και τις δυνάμεις από πίσω τους, σαν ένα πρώτο βήμα στον στόχο αυτό. Στην περίπτωση μάλιστα που θα τολμήσει ο Μπόρις Τζόνσον να καταπατήσει τις ρητές υποσχέσεις του για έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ τον Οκτώβρη, η οργή του Βρετανικού λαού, που ουσιαστικά τον έφερε στην εξουσία, θα είναι αμείλικτη. Ο Βρετανικός λαός δείχνει το δρόμο…


Τάκης Φωτόπουλος,
Λονδίνο, 23/7/2019
https://www.grexit.gr/σχόλιο-του-τάκη-φωτόπουλου-με-αφορμή-τ/