ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ- Έρευνα ΣΟΚ-θΛΙΒΕΡΗ πρωτιά πείνας η Ελλάδα με τις ευλογίες Σόιμπλε-ΜέρκελΑυτό είναι κράτος πρόνοιας;Οι λαθρομετανάστες με επιδόματα και οι Έλληνες να ζητιανεύουν για ένα κομμάτι ψωμί!
Μια...ακόμη θλιβερή πρωτιά καταγράφει η χώρα μας ελέω μνημονίου. Έχει το μεγαλύτερο ποσοστό νέων που απειλούνται με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βρίσκεται δηλαδή κάτω από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ενώ οι προοπτικές είναι εξαιρετικές δυσοίωνες, όπως εντονότατες είναι και οι ανισότητες μεταξύ του βορρά και του νότου.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει η Γερμανία και φροντίζει κάθε φορά να το επιδεικνύει, τόσο στην περίπτωση της Ελλάδας με τα συνεχή μέτρα όσο και στην περίπτωση της Πορτογαλίας με το πραξικόπημα επιχερίρησης ανάθεσης της εξουσίας στον εκλεκτό των δανειστών Πάσσος Κοέλιο κόντρα στη λαϊκή βούληση.

Tο φιάσκο των Capital Controls σε νούμερα

ntropi
Tο φιάσκο των Capital Controls σε νούμερα
Αν ρωτήσετε οποιαδήποτε τραπεζίτη για τις επιπτώσεις των capital controls στη τράπεζα του, θα σας απαντήσει ότι ακόμα δεν τις γνωρίζει σε λεπτομέρειες.Στο site όμως της τράπεζας της Ελλάδος υπάρχουν αναρτημένα τα μηνιαία συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία για το σύνολο του τραπεζικού συστήματος για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2015.Από την ανάλυση των στοιχείων αυτών προκύπτει ότι το μήνα Αύγουστο αυξήθηκαν οι καταθέσεις των Ελλήνων στις τράπεζες κατά 170 εκατομμύρια ευρώ μόνο.Τον ίδιο μήνα αυξήθηκαν οι καταθέσεις ταμιευτηρίου κατά 2,6 δισ ευρώ, με αντίστοιχη μείωση των προθεσμιακών κατά 2,36 δισ ευρώ.Η μεγαλύτερη μείωση παρατηρείται στις καταθέσεις προθεσμίας διάρκειας ενός έτους, που μειώθηκαν κατά 1,98 δισ ευρώ.Στο ίδιο διάστημα μειώθηκαν τα υπόλοιπα των δανείων κατά 1,37 δισ ευρώ, ενώ περίπου κατά το ίδιο ποσό μειώθηκαν οι υποχρεώσεις των τραπεζών προς την Τράπεζα της Ελλάδος.Οι καταθέσεις του Δημοσίου στην ΤτΕ αυξήθηκαν κατά 2,89 δισ ευρώ, αλλά μάλλον αυτή η αύξηση οφείλεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της στον φόρο εισοδήματος, που έληγε τον Αύγουστο.

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ