ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ & ΚΟΜΜΑΤΑ

Είναι περίεργο πως το κίνημα και τα κόμματα της αριστεράς επιτρέπουν στον Βενιζέλο, τον Σαμαρά και τα κόμματά τους να θεωρούν τον εαυτό τους ως συνταγματικό τόξο.
Άπειρες ήταν οι τοποθετήσεις πανεπιστημιακών καθώς και νομικών και πολιτικών επιστημόνων σχετικά με τα αντισυνταγματικά μέτρα των τελευταίων ετών. Δεν χρειάζεται να τις απαριθμήσουμε και να τις επαναλάβουμε. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν σεβαστεί όχι μόνο το Σύνταγμα, αλλά  ούτε και τους υπόλοιπους νόμους για τη διατήρηση των προνομίων τους.
Ξεκινώντας από τις πελατειακές σχέσεις τους και τα παράνομα δάνειά τους που συντέλεσαν στην χρεοκοπία της Αγροτικής Τράπεζας μέχρι τα πολυνομοσχέδια χωρίς άρθρα και τα σκάνδαλα για τους εξοπλισμούς θα χρειαζόμασταν  πολλές σελίδες για να καταγραφεί η εγκληματική δράση των δύο κομμάτων που θεωρούν τον εαυτό τους συνταγματικό - δημοκρατικό τόξο.
Ξεχνάει κανείς τη μη άσκηση διώξεων για τα  σκάνδαλα του Βατοπεδίου και της Siemens επειδή ένας γόνος πολιτικής οικογένειας ανέλαβε την πολιτική ευθύνη αφήνοντας δήθεν να παραγραφούν τα εγκλήματα σε βάρος του δημοσίου και των φορολογούμενων;  Να γνωρίζετε ότι δεν έχει παραγραφεί κανένα αδίκημα. Δεν έχει αρχίσει καν η παραγραφή τους, γιατί δεν  γνωρίζουμε τα εγκλήματα : πότε και πού ποιος παραβίασε ποια διάταξη με ποια ζημία σε βάρος ποιου. Γνωρίζουμε; Φυσικά και όχι. Θυμόμαστε επίσης τον Παυλόπουλο να δηλώνει ότι το Σύνταγμα έχει καταλυθεί και αντιγράφουμε τον καθηγητή Σπηλιωτόπουλο: "Η άσκηση της νομοθετικής λειτουργίας κατά τρόπο διαφορετικό από εκείνον που ορίζει το Σύνταγμα αποτελεί κατάλυση του Συντάγματος".
Από την άλλη είναι γνωστό ότι αριστεροί, κομμουνιστές και αναρχικοί δεν έχουν και τις καλύτερες εντυπώσεις για το υπάρχον Σύνταγμα. Το ίδιο και εκατομμύρια πολίτες που πλημμύρισαν τις πλατείες της χώρας το 2011 ζητώντας μεταξύ άλλων και άλλο Σύνταγμα - πολίτευμα.
Τα υποκείμενα (συλλογικά και ατομικά) που θέτουν σε αμφισβήτηση το Σύνταγμα ανήκουν στο συνταγματικό τόξο. Μπορεί να φαίνεται παράδοξο, αλλά εκτός από την εξουσία που λέει ότι υπερασπίζεται την κοινοβουλευτική δημοκρατία, αλλά την έχει διαλύσει για να διατηρήσει τα οικονομικά προνόμιά της κανείς άλλο δεν είναι αντισυνταγματικός και παρασυνταγματικός. Η αμφισβήτηση του Συντάγματος είναι συνταγματική. Οι αμφισβητίες ασκούν το δικαίωμά τους προς συντακτική εξουσία, δηλαδή την εξουσία για να υπάρχει ένα νέο Σύνταγμα που θα διέπεται από τη συναίνεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και άρα θα είναι νομιμοποιημένο. Είναι δεδομένο, ότι το Σύνταγμα δοκιμάζεται, διότι έχει παραβιαστεί από τους δήθεν θεματοφύλακές του, οι οποίοι επιπρόσθετα έχουν ενισχύσει με την  ατιμωρησία, τα ψέμματα και  χρηματοδότηση τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.
Όσοι τονίζουν ότι το υπάρχον Σύνταγμα δεν μπορεί να συντελέσει σε μια δημοκρατική οργάνωση της κοινωνίας και του κράτους έχουν καλές προοπτικές για την διάδοση των ιδεών τους.
Αυτό όμως είναι στα πλαίσια του Συντάγματος.  Σαμαράς και Βενιζέλος δεν μπορούν να το καταλάβουν λόγω της επιστημονικής τους ανεπάρκειας και των συμφερόντων τους. Αλλά οι επιστήμες δεν είναι μόνο τα συμφέροντά μας.
Επειδή η κυβέρνηση αποτελείται από καθάρματα και η αντοχή μας δοκιμάζεται καθημερινά, καλό θα ήταν να προσέξουν να μην δυσκολεύουν την κατάσταση προκαλώντας μας και αηδία.
Γράφει ο Γιώργος Πάσογλου

Νομικά Ανάλατα http://nomika-analata.blogspot.com/2013/09/blog-post_9779.html#ixzz2fhTMSAIR
https://www.facebook.com/groups/515819975096677
Follow us: @NomikaAnalata on Twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια: