....το Αρθρο 50 της συνθήκης της Λισαβώνας.....




Είναι το Αρθρο 50 της συνθήκης της Λισαβώνας που ορίζει ότι μια χώρα μπορεί να εγκαταλείψει οικειοθελώς την Ευρώπη.Η διατύπωσή του είναι αρκούντως γενικόλογη και ασαφής, εκπέμποντας την αίσθηση ότι οι συγγραφείς του μάλλον θεωρούσαν ότι δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί ποτέ.
Ε.Ε.: Φύγετε τώρα…Αριθμεί μόλις 250 λέξεις, αποτελείται από πέντε σύντομες παραγράφους, και πλέον γίνεται το… manual πλεύσης της Ευρώπης στα αχαρτογράφητα και ταραγμένα νερά του Brexit.
Τώρα όμως η ερμηνεία του φαίνεται πως θα γίνει το πεδίο του επόμενου μπρα ντε φερ Ευρώπης και Λονδίνου: Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ βιάζονται να τελειώνουν «εδώ και τώρα» με τους φυγάδες Βρετανούς για να αρθεί (;) η εικόνα διάλυσης της Ε.Ε. και για να κοπεί η φόρα και των υπολοίπων ευρωσκεπτικιστικών.
Στην άλλη όχθη της Μάγχης η ηγεσία του «leave», με πρώτον τον Μπόρις Τζόνσον, επιχειρεί να κερδίσει χρόνο. Δεν θέλει να ξεκινήσει τη διαδικασία του διαζυγίου με τη Βρετανία σε μειονεκτική διαπραγματευτική θέση, πριν να έχουν ξεκαθαρίσει οι εσωτερικοί -θυελλώδεις- πολιτικοί λογαριασμοί στο Λονδίνο.

Τι προβλέπει το Αρθρο 50
Πού θα οδηγήσει και ποιος θα κερδίσει σ’ αυτό το παιχνίδι με τον χρόνο;
«Οποιοδήποτε κράτος-μέλος μπορεί να αποφασίσει την αποχώρησή του από την ένωση, σε ακολουθία με τα όσα προβλέπει το σύνταγμά του», λέει το Αρθρο 50.
Και ορίζει ότι η χώρα που επιθυμεί να φύγει, με δική της πρωτοβουλία, διαπραγματεύεται μια συμφωνία αποχώρησης και, παράλληλα, το πλαίσιο της νομικής βάσης για τη μελλοντική της σχέση με την Ε.Ε. Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή πλευρά, το άρθρο ορίζει ότι η συμφωνία που θα προκύψει από τη διαπραγμάτευση προϋποθέτει ενισχυμένη πλειοψηφία των κρατών-μελών και επικύρωση από το Ευρωκοινοβούλιο.
Πέραν αυτού του γενικού πλαισίου, η μόνη συγκεκριμένη πρόβλεψη είναι εκείνη που δίνει χρονικό περιθώριο δύο ετών για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων αποχώρησης από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 50.
Σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας σ’ αυτό το διάστημα, το κράτος που επέλεξε την αποχώρηση φεύγει από την Ε.Ε. χωρίς πρόβλεψη νέων σχέσεων, εκτός εάν όλα τα μέλη της Ενωσης αποφασίσουν να παρατείνουν τις διαπραγματεύσεις.
«Μη δεσμευτικό» το δημοψήφισμα
Η ψήφος των βρετανών την περασμένη Πέμπτη υπέρ του Brexit δεν αναγκάζει την κυβέρνηση της χώρας να ζητήσει άμεσα ενεργοποίηση του Αρθρου 50 επειδή το δημοψήφισμα δεν έχει νομικά δεσμευτικό χαρακτήρα. Αρα, και τουλάχιστον με βάση τη συνθήκη της Λισαβώνας, όσο κι εάν πιέζει πολιτικά η Ευρώπη, τον πρώτο λόγο στον χρόνο του διαζυγίου τον έχει η Βρετανία.
«Δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός που να αναγκάζει ένα κράτος να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ενωση», λέει στον Guardian ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ Κένεθ Αρμστρονγκ προσθέτοντας: «Το Αρθρο 50 υπάρχει για να επιτρέπει την αποχώρηση. Ομως κανένα άλλο μέρος, κράτος ή θεσμός δεν μπορεί να ενεργοποιήσει τη διαδικασία αποχώρησης πλην εκείνου που την επιζητά».
Τα… πυρηνικά όπλα και το Αρθρο 7
Η μόνη νομική δίοδος ίσως, εάν η Ε.Ε. θελήσει να φτάσει στα άκρα το παιχνίδι, θα ήταν ένα άλλο άρθρο της συνθήκης της Λισαβώνας, το Αρθρο 7. Πρόκειται για μία δίοδο όμως εξαιρετικά αμφιλεγόμενη και απίθανή, τόσο νομικά όσο και πολιτικά.
Το Αρθρο 7 ορίζει ότι η ΕΕ μπορεί να αναστείλει την ιδιότητα ενός κράτους - μέλους εάν εκείνο παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας και του κράτους δικαίου.
Στο παρελθόν είχε γίνει συζήτηση -και πάλι όμως, ακαδημαϊκή και μόνον- για ενδεχόμενη χρήση αυτού του άρθρου κατά τις εξάρσεις των υπερεθνικιστών και ακροδεξιών της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.
Η χρήση του από την Ε.Ε. στην περίπτωση της Βρετανίας θεωρείται απίθανη καθώς, όπως λένε χαρακτηριστικά οι αναλυτές, θα ισοδυναμούσε με πυροδότηση πυρηνικού όπλου στην ευρωπαϊκή κρίση.
Το προηγούμενο της… Γροιλανδίας
Η… συμβατική, πάντως, διαδικασία προβλέπει ότι όταν -άγνωστο ακόμη πότε- ενεργοποιηθεί το Αρθρο 50, το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ θα πρέπει, με ενισχυμένη πλειοψηφία, να συμφωνήσει και να δώσει την εντολή διαπραγμάτευσης στην Κομισιόν.
Θα πρέπει να είναι μια πολύ συγκεκριμένη εντολή, με «κόκινες γραμμές» σε ό,τι αφορά τις παραχωρήσεις προς τον «φυγά» και με σαφή χρονοδιαγράμματα. Η φιλοσοφία της όλης διαδικασίας είναι τέτοια ώστε να δίνει το πάνω χέρι στην Ε.Ε. και όχι στο μέλος που αποχωρεί.
Όμως, οι διεργασίες και τα νομικά βήματα που πρέπει να γίνουν μοιάζουν βουνό. Η Βρετανία θα πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί 80.000 σελίδες συμφωνιών με την Ε.Ε, αποφασίζοντας ποιες θα διατηρήσει στη βρετανική νομοθεσία και ποιες θα εγκαταλείψει.
Ουδείς γνωρίζει πόσο διάστημα θα χρειαστεί αυτό, αλλά κυβερνητικές πηγές που επικαλούνται τα βρετανικά media κάνουν λόγο για μια διαδικασία που θα μπορούσε να απασχολεί το κοινοβούλιο της χώρας επί χρόνια.
Η ιστορία, δε, και το «δεδικασμένο», δεν βοηθούν στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Αλλωστε, υπάρχει μόνον ένα προηγούμενο αποχώρησης από την Ε.Ε. Πρόκειται για την περίπτωση της Γροιλανδίας που αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ενωση το 1985 μετά από διαπραγματεύσεις δύο ετών. Η Γροιλανδία είχε πληθυσμό 55.000 κατοίκων και παρήγαγε ένα και μοναδικό προϊόν: Ψάρια.
αλίευση

.Τα ΜΜΕ θέλουν τους ανθρώπους να αισθάνονται θυμό, φόβο και μίσος.

232
Τα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν ενεργά να προκαλέσουν αρνητικά συναισθήματα. Θέλουν τους ανθρώπους να αισθάνονται θυμό, φόβο και μίσος.Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης διοικούνται από εκείνους που ελέγχουν την κοινωνία. Ένας στόχος είναι να διαιρέσουν και να κατακτήσουν την κοινωνία. Γινόμαστε αναποτελεσματικοί συν-δημιουργοί ενός ειρηνικού και «δίκαιου» πλανήτη.
Οι φοβισμένοι άνθρωποι εύκολα χειραγωγούνται. Οι άνθρωποι ξοδεύουν χρήματα και να μπαίνουν σε χρέος για να αγοράσουν πράγματα και να κερδίσουν προσωρινή ευτυχία. Υπάρχουν πιθανώς πολλοί λόγοι. Αλλά φαίνεται να είναι το modus operandi των ισχυρών οργανώσεων για να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα χάους, επικείμενου κινδύνου, δυσπιστίας … χαμός και κατήφεια σε γενικές γραμμές.Δεν είναι απολύτως σαφής ο λόγος που χρησιμοποιούν αυτή την τακτική, αλλά έχω πλήρη επίγνωση ότι έχουν ενσταλάξει ενεργά τα αρνητικά συναισθήματα. Είναι προφανώς μια τεχνική κοινωνικού ελέγχου ίσως οι δαίμονες που υπηρετούν τρέφονται από τα αρνητικά μας αισθήματα.Υποθέτω ότι αν αυτοί δημιουργούν συνεχώς εχθρούς για να φοβούμαστε και να πολεμάμε, δεν θα στρέψουν τις σκέψεις μας προς την κατεύθυνση αυτών που πραγματικά κινούν τα νήματα. Είναι ένα θέμα που αξίζει βαθιά μελέτη.
 ermionh.blogspot.gr

http://www.awakengr.com/ta-mme-theloun-tous-anthropous-na-esthanonte-thymo-fovo-ke-misos/#ixzz4CCY55V8h

.Για το Βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου – #Brexit και #Bremain.


Καθώς η 23η Ιουνίου πλησιάζει (ημέρα που οι Βρετανοί πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση), το δίλημμα του δημοψηφίσματος περιστρέφεται γύρω από την ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης σε σχέση με την εθνική κυριαρχία, με τα δύο στρατόπεδα να εμφανίζονται ανεπαρκώς πειστικά. Για όσους/ες η αλλαγή του πολιτικού παραδείγματος αποσκοπεί στον πολιτικό ρεπουμπλικανισμό με κατεύθυνση προς την άμεση δημοκρατία, τόσο ο εθνικισμός όσο και ο ευρωπαϊσμός/παγκοσμιοποίηση θα πρέπει να απορρίπτονται ως εναλλακτικές στα αδιέξοδα του σύγχρονου πολιτικού και οικονομικού νεοφιλελευθερισμού. Τα σημεία της κριτικής μας, σε σχέση με τις διαθέσιμες επιλογές, συζητούνται παρακάτω.

Τα λανθασμένα ερωτήματα της «αποχώρησης» (Brexit).

Παρότι θεωρούμε την αποχώρηση προτιμότερη επιλογή, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της καμπάνιας υπέρ της εξόδου είναι πως η ίδια εγκλωβίζεται σε ένα αφήγημα εθνικιστικού ελιτισμού. Μεγάλο ποσοστό των υποστηρικτών της αποχώρησης δεν ενδιαφέρονται για μια ανεξαρτησία που θα δημιουργήσει ένα πολιτικό χώρο ώστε οι πολίτες να σκέφτονται, να ενεργούν και να διαδίδουν τις ιδέες τους για την κοινωνία εντός της οποίας θέλουν να ζουν. Στην πραγματικότητα η καμπάνια υπέρ της αποχώρησης υιοθετεί το επιχειρήματα μιας μερίδας της πολιτικής και οικονομικής εγχώριας ελίτ, η οποία θέλει να αναβιώσει τον μύθο της Βρετανικής αυτοκρατορίας, μιας Βρετανίας ικανή να καταστεί και πάλι «το μεγάλο κέντρο εξουσίας». Έτσι, ο ανταγωνισμός στη βιομηχανία και την παγκόσμια οικονομική κυριαρχία αποτελούν αναπόσπαστα μέρη της καμπάνιας υπέρ της εξόδου, μαζί με έναν αποκρουστικό τζιγκοϊσμό, ο οποίος αντιτίθεται στα πραγματικά ερωτήματα που θα μπορούσαν να τεθούν σχετικά με το ζήτημα της ανεξαρτησίας από οποιαδήποτε υπερδομή, όπως η ΕΕ. Αρκετά πρόσωπα που ασκούν έντονη επιρροή στην Βρετανική πολιτική (όπως Μπόρις Τζόνσον και ο Nigel Farage) συναθροίζουν έναν λόγο που κατά κύριο λόγο βασίζεται στη συμμαχία μεταξύ του όχλου και της ολιγαρχίας (για να χρησιμοποιήσουμε την έννοια που επεξεργάστηκε η Hannah Arendt, με την οποία περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο αναδύθηκαν πανεθνικιστικά κινήματα κατά τον 19ο αιώνα).

.Ποιος είναι ο δολοφόνος της Βρετανίδας βουλευτού, Τζο Κοξ!

   Ποιος είναι ο δολοφόνος της Βρετανίδας βουλευτού, Τζο Κοξ!Ο φερόμενος ως δολοφόνος της Βρετανίδας βουλευτού Τζο Κοξ, η οποία διεξήγαγε εκστρατεία υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ένας «αφοσιωμένος υποστηρικτής» μιας νεοναζιστικής οργάνωσης των Ηνωμένων Πολιτειών της

Αμερικής, γνωστοποίησε χθες μια αμερικανική οργάνωση προάσπισης των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων.1016118_355AF8C900000578-3644847-image-a-7_1466096339754.jpg
Όπως ανέφερε η οργάνωση Southern Poverty Law Center, ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, που σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης ονομάζεται 
Τόμας Μέιρ, έχει «μακρά ιστορία» ανάμιξης στον «λευκό εθνικισμό».
1016119_355C201400000578-3644847-Locals_have_named_and_identified_loner_Tommy_Mair_as_the_53_year-a-6_1466096339752.jpg
«
Σύμφωνα με αρχεία που περιήλθαν στην κατοχή του Southern Poverty Law Center, ο Μέιρ ήταν αφοσιωμένος υποστηρικτής της Εθνικής Συμμαχίας, που ήταν επί δεκαετίες η σημαντικότερη νεοναζιστική οργάνωση των ΗΠΑ», αποκαλύπτει στον ιστότοπό της η ΜΚΟ.Η οργάνωση διευκρίνισε πως ο Μέιρ δαπάνησε πάνω από 620 δολάρια (550 ευρώ) για να αποκτήσει κείμενα της Εθνικής Συμμαχίας, μιας οργάνωσης που καλεί να εγκαθιδρυθεί ένα κράτος αποκλειστικά για λευκούς, αλλά και να εξαλειφθούν οι Εβραίοι.Η Τζο Κοξ, 41 ετών, βουλευτής του κόμματος των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση), δολοφονήθηκε χθες στο Μπέρστολ, στη βόρεια Αγγλία. Λίγη ώρα αργότερα η αστυνομία συνέλαβε τον φερόμενο ως δράστη, έναν άνδρα 52 ετών, που οι γείτονές του περιέγραψαν ως έναν «μοναχικό» άνθρωπο. Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα, αλλά σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα που επικαλέστηκαν βρετανικά ΜΜΕ, ούρλιαζε «πρώτα η Βρετανία» στην βουλευτή, άλλοτε εργαζόμενη στην Oxfam, η οποία εξάλλου υπερασπιζόταν δυναμικά τους Σύρους πρόσφυγες.Σύμφωνα με τον αδελφό του φερόμενου ως δράστη, τον Σκοτ Μέιρ, ο 52χρονος έπασχε από ψυχική ασθένειακαι ακολουθούσε αγωγή.«Ακόμα δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Ο αδελφός μου δεν είναι βίαιος και δεν είναι και τόσο πολιτικοποιημένος», δήλωσε ο Σκοτ Μέιρ στην εφημερίδα Daily Telegraph. «Έχει ιστορικό ψυχικής ασθένειας, αλλά δεχόταν βοήθεια», πρόσθεσε.

.Μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ οι πληρωμές των εισφορών στο ΙΚΑ


Με χρήση ενός μοναδικού 30ψήφιου κωδικού, μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ, θα καταβάλλονται από τις 5 Σεπτεμβρίου όλες οι εισφορές στο ΙΚΑ. Εγκύκλιος του Ταμείου ορίζει ότι ο κωδικός αυτός θα αντιστοιχεί σε κάθε Αριθμό Μητρώου Εργοδότη ή Αριθμό Μητρώου Οικοδομοτεχνικού Εργου και θα ονομαστεί Ταυτότητα Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών. Θα αποδίδεται άπαξ και δεν θα μεταβάλλεται, ενώ όλοι οι εργοδότες, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου, θα καταβάλλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές στα πιστωτικά ιδρύματα με τη χρήση της ταυτότητας αυτής, ανεξαρτήτως μισθολογικής περιόδου εισφορών. Οι απογεγραμμένοι εργοδότες του ΙΚΑ μπορούν να ενημερωθούν για την Ταυτότητα Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών που τους αποδόθηκε μέσω του λογαριασμού χρήστη στον διαδικτυακό τόπο του Ιδρύματος. Μάλιστα, κατά την υποβολή της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης και μετά την ολοκλήρωσή της, με το αποδεικτικό παραλαβής θα ενημερώνονται για τον κωδικό (ΤΠΤΕ) που τους έχει αποδοθεί και με τον οποίο πρέπει να καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων. Για τους εργοδότες που θα απογραφούν από τις 5/9/2016 και μετά, η Ταυτότητα Πληρωμής θα αποδίδεται και θα γνωστοποιείται με το έντυπο απόδοσης του Αριθμού Μητρώου. Για τους χρήστες του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος του ΙΚΑ (ΟΠΣ/ΙΚΑ) η εγκύκλιος ορίζει ότι η Ταυτότητα Πληρωμής θα απεικονίζεται στα στοιχεία Μητρώου Εργοδοτών σε ειδικό πεδίο. Παράλληλα, προβλέπεται ότι οι τράπεζες από τις 5/9/2016 και μετά θα δέχονται ταμειακές συναλλαγές για καταβολή τρεχουσών εισφορών Κοινών Επιχειρήσεων ή Οικοδομοτεχνικών Εργων μόνο μέσω του εν λόγω 30ψήφιου κωδικού (ανεξαρτήτως μισθολογικής περιόδου εισφορών). Διευκρινίζεται δε, ότι για τις τρέχουσες εισφορές του ΙΚΑ η Ταυτότητα Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών είναι ο 30ψήφιος κωδικός, ενώ για τις βεβαιωμένες οφειλές του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) χρησιμοποιείται ο 20ψήφιος αριθμός που αντιστοιχεί στην ταυτότητα οφειλέτη.
Έντυπη

.Τσουνάμι προσφυγών κατά ΕΝΦΙΑ και αντικειμενικών!



Σε νέες δικαστικές περιπέτειες, εισέρχονται ο ΕΝΦΙΑ και οι «φουσκωμένες» αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, μέσα από έναν ....
ορυμαγδό προσφυγών από χιλιάδες πολίτες – ιδιοκτήτες, οι οποίες οδηγούν αναπόφευκτα σε «πιλοτικές δίκες» για να λυθεί σωρεία σοβαρών συνταγματικών ζητημάτων. Μόνο στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν ήδη προσφύγει περισσότεροι από 1.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, ζητώντας να καταρρεύσει ως αντίθετη στο Σύνταγμα και σε διεθνείς κανόνες δικαίου η νεότερη (αλλά και η παλαιότερη) νομοθεσία. Μάλιστα υποστηρίζεται ότι οι υπέρογκες τιμές ισοδυναμούν πολλές φορές με δήμευση περιουσίας, καθώς το φορολογικό σύστημα αδιαφορεί για το αν υπάρχει και η αντίστοιχη φοροδοτική ικανότητα. Στον κύκλο των νέων προσφυγών, που ξεκίνησαν αυτές τις μέρες προς το ΣτΕ και άλλα διοικητικά δικαστήρια της χώρας, εντάσσονται επίσης και χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, που στρέφονται κατά του Δημοσίου υποστηρίζοντας ότι επί χρόνια διαπράττει ενσυνείδητα αδικοπραξία σε βάρος τους, φορολογώντας τους παράνομα με τις πολύ ανώτερες αντικειμενικές αξίες, αντί των πολύ χαμηλότερων εμπορικών. Μάλιστα, παρά τη συνεχιζόμενη δικηγορική αποχή, συζητήθηκαν στο ΣτΕ κάποιες αντιπροσωπευτικές υποθέσεις, σε σχετικές «πιλοτικές δίκες» και σε μείζονα σύνθεση του δικαστηρίου. Ο αρμόδιος εισηγητής των συγκεκριμένων υποθέσεων τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής αυτών των δικών, θέτοντας στο ΣτΕ και τον προβληματισμό μήπως πρέπει στις περιπτώσεις αυτές να προταχθεί το συμφέρον της απονομής της δικαιοσύνης, ώστε να κριθεί ότι επιβάλλεται η συζήτησή τους, η οποία και έγινε τελικά για περισσότερους από 300 ιδιοκτήτες ακινήτων από όλη τη χώρα. Στην Ολομέλεια Αν οι δικαστικές α­ποφάσεις εντοπίσουν αντισυνταγματικότητες, μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή σε λίγους μήνες (κάτι που θεωρείται πολύ πιθανό, με γνώμονα τη μέχρι τώρα νομολογία του ΣτΕ και τη σπουδή για διεξαγωγή των δικών) το θέμα θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ, που έχει ήδη εκδώσει αποφάσεις-τε­λε­σί­γραφα για τις αντικειμενικές αξίες, επι­κρίνοντας τις κρατικές μεθοδεύσεις για να αποφευχθεί η υποχρέωση των αρμόδιων αρχών να φορολογήσουν με βά­ση την πραγματική εμπορική-αγο­ραία αξία. Το πρόβλημα που καλείται να διαχειριστεί το οικονομικό επιτελείο, είναι πολύ οξύτερο από κάθε άλλη περίοδο. Κι αυτό γιατί οι προσφυγές είναι πλέον πολύ περισσότερες, ενώ θα ακολουθήσουν και ακόμα πολλές χιλιάδες, καθώς οι φορολογούμενοι έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι τα τελευταία χρόνια το ΣτΕ ακυρώνει μεν διάφορες κυβερνητικές πράξεις (π.χ. περικοπές μισθών, συντάξεων κ.λπ.), αλλά δεν δίνει στην αντισυνταγματικότητα αναδρομική ισχύ (για να μην «τιναχτεί η μπάνκα στον αέρα», λόγω κρίσης). Ετσι πολλοί επιλέγουν τώρα την προσφυγή, ώστε να βγουν στο τέλος κερδισμένοι με την επιστροφή παράνομων φόρων, αμφισβητώντας μάλιστα τις υπουργικές αποφάσεις για τον ΕΝΦΙΑ του 2016 και πριν από την επιβολή του, καθώς θα επιβαρύνει και νέες κατηγορίες ακινήτων, χωρίς οι μειώσεις των αντικειμενικών αξιών (από 0 έως 20%) να ανταποκρίνονται στην πραγματική εικόνα της αγοράς ακινήτων (ενώ με τα νέα εκκαθαριστικά αναμένεται και «μπαράζ» ενδικοφανών προσφυγών στις οικονομικές αρχές). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα ακόμα οξύτερο πρόβλημα για τη Δικαιοσύνη, καθώς οι προσφυγές προστίθενται στις εκατοντάδες χιλιάδες αδίκαστες υποθέσεις (λόγω της αποχής), ενώ το κυβερνητικό επιτελείο «πονοκεφαλιάζει» γνωρίζοντας ότι ίσως απειληθεί η είσπραξη των 2,65 δισ. ευρώ που έχει προϋπολογιστεί και συμφωνηθεί με τους εταίρους «βρέξει-χιονίσει» ως σταθερό έσοδο του κρατικού κορβανά. Στις «πιλοτικές δίκες» που συζητήθηκαν αυτές τις μέρες στο ΣτΕ, ιδιοκτήτες ζητούν να κριθεί ότι οι μειώσεις έως 20% είναι αντισυνταγματικές, αφού οι επίσημες εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος κάνουν λόγο για πτώση των αντικειμενικών αξιών περισσότερο από 45% το διάστημα της τελευταίας 7ετίας. Αλλες αιτιάσεις «Θίγεται η ιδιοκτησία, μονιμοποίησαν το μέτρο» Ταυτόχρονα και με σύνθημα περίπου «τα λεφτά μας πίσω» σχεδόν 700 ιδιοκτήτες ακινήτων (φυσικά πρόσωπα κυρίως αλλά και εταιρείες από όλη τη χώρα), αφού πήραν αρνητική απάντηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, προσέφυγαν στο ΣτΕ, ζητώντας να τους επιστραφούν οι διογκωμένοι φόροι που εξαναγκάστηκαν να πληρώσουν μετά το 2011, αφότου δηλαδή μονιμοποιήθηκε ουσιαστικά το «χαράτσι» της ΔΕΗ στα ακίνητα και μάλιστα διογκώθηκε αλλάζοντας επίτηδες πολλά πρόσωπα και ονομασίες, αλλά παραμένοντας στην ουσία του το ίδιο (ΕΕΤΑ, ΕΕΤΗΔΕ κ.λπ.). Στις προσφυγές υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ το 2012 είχε ανεχθεί -κατά πλειοψηφία- ως συνταγματικό το «χαράτσι» του 2010, λόγω του προσωρινού και έκτακτου χαρακτήρα του, αλλά τώρα με τη μονιμοποίησή του ζητούν να καταπέσει το όλο σύστημα ως αντισυνταγματικό, αφού και ο ΕΝΦΙΑ στηρίζεται στην ίδια λογική της επιβάρυνσης μέσω των αντικειμενικών αξιών, που παραμένουν στα ύψη, για καθαρά εισπρακτικούς λόγους.
Επίσης επισημαίνεται ότι έτσι θίγεται στον πυρήνα του το δικαίωμα στην ιδιοκτησία και δημεύονται έμμεσα περιουσίες, αφού η φορολόγηση των ακινήτων «αποστασιοποιείται» από τη φοροδοτική ικανότητα, δηλαδή από το αν ο ιδιοκτήτης έχει πράγματι εισόδημα ικανό ή όχι, και μάλιστα σε περίοδο οξείας κρίσης, ανεργίας κ.λπ., ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει ένα τόσο μεγάλο οικονομικό βάρος. Για την αδικοπραξία της διατήρησης εσκεμμένα υψηλών αντικειμενικών αξιών και συνεπώς υψηλής φορολόγησης ζητούν την επιστροφή των πραγματικών διαφορών με τις εμπορικές αξίες και μάλιστα εντόκως. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ, ΕΘΝΟΣ
hellasforce.com


Πηγή: http://dinatos.blogspot.com/2016/06/blog-post_99.html#ixzz4BaQK8SuN

.Ελληνικό χρέος- Πόσα χρωστάμε και πού...




Στους παρακάτω πίνακες που παρουσιάζει ο κόμβος
αναλύεται η κατανομή και το χρονοδιάγραμμα λήξεων του Δημοσίου χρέους της Κεντρικής διοίκησης στις 31-3-2016 καθώς και το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης για το 2015. Το χρέος της Ελλάδας είναι πάνω από 321 δισ. ευρώ με τα μισά από τα χρήματα να αφορούν δάνεια σε μέλη της Ευρωζώνης. 

-----------------------------------------------------------------------
Σχόλιο του Κλεισθένη: Όλοι μας λένε πόσα και που χρωστάμε, κανένας όμως δεν μας λέει που πήγαν αυτά τα δις.
-----------------------------------------------------------------------

Tο taxheaven.gr παρουσιάζει πίνακες στους οποίους αναλύεται η κατανομή και το χρονοδιάγραμμα λήξεων του Δημοσίου χρέους της Κεντρικής διοίκησης στις 31-3-2016, αλλά και το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης για το 2015.

                          ------------------------------

                               -------------------------





enikonomia

 

.Πρόσφυγες θέλουν να γυρίσουν πίσω! «Στη Συρία, με τις βόμβες, θα ήμασταν καλύτερα από εδώ»

Μεταστροφή στη στάση πολλών προσφύγων, οι ελπίδες των οποίων για μια καλύτερη ζωή σε μια πολιτισμένη Ευρώπη διαψεύστηκαν, αφού όπως γράφουν οι New York Times τώρα θέλουν να γυρίσουν πίσω από εκεί που ήρθαν!

Δεκάδες Σύροι πρόσφυγες, που είδαν τις ελπίδες τους να βουλιάζουν στις λάσπες της Ειδομένης, βάζουν σε κίνδυνο ξανά τη ζωή τους, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση, γράφουν οι New York Times. Τώρα, πληρώνουν τους διακινητές για να τους περάσουν στην Τουρκία και να πάρουν τον δρόμο για το σπίτι τους.Αντί για τα κύματα στο Αιγαίο, αυτή τη φορά αντιμετωπίζουν τα επικίνδυνα ρεύματα στον Έβρο. Κάθε βράδυ, γράφει η αμερικανική εφημερίδα, ομάδες προσφύγων και μεταναστών συνωστίζονται στον σιδηροδρομικό σταθμό του Διδυμότειχου, στήνοντας μικρές σκηνές, περιμένοντας την ευκαιρία τους να περάσουν τα σύνορα.«Θα πάω στην Τουρκία, δεν θέλω πλέον την Ευρώπη. Τελείωσε», λέει ένας από αυτούς, ο 27χρονος Ατία Αλ Τζασέμ, ένας κουρέας από τη Δαμασκό, που φεύγει από την Ελλάδα με τη σύζυγό του και την ενός έτους κόρη τους, μετά από μήνες αναμονής στα σύνορα της χώρας μας με την ΠΓΔΜ. «Είμαστε πραγματικά κουρασμένοι. Ζητάω από τον Θεό να με βοηθήσει να περάσω στην Τουρκία. Στη Συρία, κάτω από τις βόμβες, θα ήμασταν καλύτερα από εδώ», προσθέτει ο άνθρωπος που έφτασε στην Ελλάδα στις 24 Φεβρουαρίου, αλλά δεν κατάφερε να συνεχίσει το ταξίδι του προς τη Γερμανία, όταν έκλεισαν τα σύνορα.
Μετά από μήνες στην Ειδομένη, δεν θέλησε να πάει σε ένα κέντρο φιλοξενίας, όταν εκκενώθηκε ο καταυλισμός. «Δεν περιμέναμε τέτοια αντιμετώπιση στην Ευρώπη. Πιστεύαμε ότι θα είναι πιο ανθρώπινοι, ότι θα μας φροντίσουν, θα προστατεύσουν τα παιδιά μας. Νομίζαμε ότι θα μας βοηθήσουν, αλλά βρήκαμε το αντίθετο. Η Ευρώπη δεν έχει κανένα συναίσθημα για εμάς», προσθέτει ο Σύρος μιλώντας στους New York Times.Έτσι, αποφάσισε να γυρίσει στην Τουρκία, όπου ζει ο αδελφός του. Όμως, η επιστροφή διά της νομίμου οδού θα απαιτούσε πολύ χρόνο. Έτσι, πολλοί προτιμούν να εμπιστευθούν ξανά τους διακινητές, που σύμφωνα με τους πρόσφυγες τώρα χρεώνουν λιγότερο, μόλις μερικές εκατοντάδες ευρώ, σε σύγκριση με τις χιλιάδες που πλήρωσαν για την αντίθετη διαδρομή που ακολούθησαν πριν μήνες.«Πρόσφατα παρατηρήσαμε μία αντίστροφη ροή μεταναστών και προσφύγων, από την Ειδομένη προς τα βόρεια σύνορά μας», λέει στην εφημερίδα ο Ηλίας Ακίδης, επικεφαλής της αστυνομίας στο Διδυμότειχο. «Από ό, τι μας λένε, προσπαθούν να περάσουν στην Τουρκία, είτε επειδή έχουν συγγενείς εκεί, είτε γιατί θέλουν να πάνε πίσω στη χώρα τους», προσθέτει.Ο δήμαρχος Διδυμότειχου, Ιωάννης Τοπαλούδης, δηλώνει ότι οι αρχές βλέπουν 20-40 ανθρώπους κάθε ημέρα να κατευθύνονται προς τα ελληνοτουρικά σύνορα. Με τον μικρό φράχτη στο μικρό χερσαίο τμήμα τους, η μόνη επιλογή για εκείνους που δεν έχουν έγγραφα είναι να διασχίσουν τον Έβρο, το ποτάμι στο οποίο έχουν χαθεί πολλές ζωές μεταναστών μέσα στα χρόνια.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν συλληφθεί περίπου 150 άτομα που επιχείρησαν να κάνουν κάτι τέτοιο τους τελευταίους δύο μήνες. «Αυτή την περίοδο το ποτάμι είναι πολύ επικίνδυνο, καθώς η στάθμη του νερού είναι πολύ υψηλή εξαιτίας των βροχών», εξηγεί ο Ακίδης. «Είναι επικίνδυνο. Τους εμποδίζουμε, αλλά για τους δικούς τους λόγους συνεχίζουν να προσπαθούν».
Ένας από αυτούς που αποφάσισαν να επιστρέψουν στη Συρία είναι και ο Μάιντ Χαμέντ. Ο 21χρονος φοιτητής από τη Δαμασκό πέρασε τρεις μήνες στην Ειδομένη. «Θέλω να γυρίσω στη Συρία και να συνεχίσω τις σπουδές μου. Ακόμη κι αν ανοίξουν τα ευρωπαϊκά σύνορα, εγώ θα γυρίσω πίσω. Είμαι πολύ θυμωμένος με τους Ευρωπαίους για την κατάσταση που ζήσαμε εδώ», δηλώνει ο νεαρός που λέει πως ζήτησε τη βοήθεια του ΟΗΕ για να επιστρέψει στην πατρίδα του, αλλά του απάντησαν ότι αυτό δεν είναι δυνατό. «Μου είπαν ότι δεν είναι ασφαλές», λέει. Και αναζήτησε την εναλλακτική.
Με έναν χάρτη στο χέρι του, πήγαινε στη Θεσσαλονίκη για να πάρει τρένο προς τα σύνορα. «Από εκεί, θα διασχίσω το ποτάμι όπως μου έχουν πει άλλοι από τη Συρία». Στη συνέχεια, σκοπεύει να ταξιδέψει αεροπορικώς από την Τουρκία στον Λίβανο και από εκεί να γυρίσει στη Δαμασκό. «Ποτέ δεν προσπάθησα να διασχίσω παράνομα τα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Ήθελα να πάω στη Γερμανία νόμιμα. Όμως τώρα είμαι αναγκασμένος να επιστρέψω στην πατρίδα μου με αυτόν τον τρόπο», εξηγεί.
Πηγή: iefimerida.gr

.Διπλάσιοι οι άνεργοι από το 2008 στην ΕΕ-Στο 18% η μακροχρόνια ανεργία στην Ελλάδα


μακροχρόνια ανεργία εξελίσσεται από την έναρξη της οικονομικής κρίσης σε βασικό πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 2015 επί συνόλου 22 εκατομμυρίων ανέργων στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδόν τα 11 εκατομμύρια, δηλαδή οι μισοί, είναι επισήμως μακροχρόνια άνεργοι και έχουν μάλιστα διπλασιαστεί από το 2008 οπότε ξέσπασε η κρίση. Σχεδόν το ένα τρίτο ήταν μάλιστα άνεργοι περισσότερο από δύο χρόνια. Η έκταση της κρίσης απασχόλησης είναι όμως σαφώς μεγαλύτερη από αυτήν που δείχνουν οι επίσημοι αριθμοί, διότι δεν συμπεριλαμβάνονται στις στατιστικές οι παραιτημένοι και όσοι επιμορφώνονται. Ιδίως στις χώρες του νότου, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Κροατία, η μακροχρόνια ανεργία είναι ανησυχητικά υψηλή, αφού κυμαίνεται στο 18% , στο 11% και στο 10,4% αντίστοιχα, δηλαδή σαφώς πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος είναι 4,3%, σύμφωνα με την έρευνα του γερμανικού ιδρύματος Μπέρτελσμαν (Bertelsman Stiftung) στις 28 χώρες της ΕΕ. Η κατάσταση αυτή αποτελεί πραγματικό κίνδυνο, αφού έχει ως συνέπεια τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη φτώχεια, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται συνολικά η πολιτική και η οικονομία της αγοράς εξαιτίας της έλλειψης προοπτικής για του πολίτες αυτούς. Η μακροχρόνια ανεργία, δηλαδή η αναζήτηση εργασίας πάνω από 12 μήνες, δημιουργεί υψηλό κόστος για τα άτομα και την κοινωνία, και έχει ως συνέπεια την ακύρωση του ανθρώπινου κεφαλαίου και των μορφωτικών επενδύσεων, ενώ τα συρρικνούμενα ποσοστά απασχόλησης μειώνουν την αποτελεσματικότητα της αγοράς εργασίας και την αναπτυξιακή δυναμική μιας οικονομίας. Η έκταση της κρίσης απασχόλησης είναι μάλιστα σαφώς μεγαλύτερη απ’ αυτήν που δείχνουν οι επίσημοι αριθμοί, διαπιστώνει η έρευνα του ιδρύματος Μπέρτελσμαν.
ΠΗΓΗ

.ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ! Επόμενος στόχος η κατάργηση 8ωρου και πενθήμερου



Βάζουν τέλος στις υπερωρίες
 Μαύρα είναι τα μαντάτα για τους εργαζόμενους από Σεπτέμβριο, καθώς ξεκινά ένας νέος σκληρός γύρος...διαπραγματεύσεων πάνω στα καυτά ζητήματα των εργασιακών, με τους δανειστές να πιέζουν για κατάργηση του 8ωρου και της πενθήμερης εργασίας.Όπως αναφέρει σήμερα το Πρώτο Θέμα, επικαλούμενο ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, μέσα στο επόμενο διάστημα οι δανειστές ετοιμάζονται να ασκήσουν έντονες πιέσεις και προσανατολίζονται να προωθήσουν την ψήφιση νόμου, ο οποίος θα δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να συμφωνούν με τους εργαζόμενους διαφορετικά ωράρια, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος ημερήσιας απασχόλησης θα είναι μεγαλύτερος των 10 ή 12 ωρών. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι εργοδότες δεν θα έχουν υποχρέωση να καταβάλουν υπερωριακή αποζημίωση, καθώς η ήδη μειωμένη αμοιβή για την υπερεργασία θα έχει πλέον οριστικό χαρακτήρα. Την ίδια ώρα και με πρόσχημα την ανάγκη τόνωσης της παραγωγικότητας, θα ανοίξει συζήτηση και για την ουσιαστική κατάργηση του πενθημέρου, καθώς είναι πάγιο αίτημα των μεγάλων επιχειρήσεων να συνδεθεί η εργασία με τις παραγωγικές ανάγκες.
 Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση αυτή δεν γίνεται ευθέως, αλλά παραμετρικά και έχει ξεκινήσει από το 2012, όταν και η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είχε αποτρέψει την κατάργηση του 8ώρου μετά από τις πιέσεις της αντιπολίτευσης. Τώρα όμως το θέμα επιστρέφει στην ατζέντα με το ΔΝΤ να έχει αναλάβει να ασκήσει τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ αρκετοί υποστηρίζουν πως η κουβέντα για την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ενδεχομένως είναι παρελκυστική και τοποθετείται τώρα στο προσκήνιο με στόχο η μελλοντική κατάργηση του 8ώρου, των υπερωριών και του πενθήμερου να φανούν ως μια αναγκαία υποχώρηση για να αποτραπούν τα χειρότερα.

financialbox.gr


Πηγή: http://dinatos.blogspot.com/2016/06/8.html#ixzz4BSGcXdti

..Η Εφορία θα μπορεί να κατάσχει τα τρόφιμα των πολιτών που χρωστάνε!



Ένας νόμος που θεσπίστηκε επί δικτατορίας και πιο συγκεκριμένα επί διακυβέρνησης του ταξίαρχου Ιωαννίδη το 1974 και...
διατηρείται εν ισχύ μέχρι σήμερα, ενεργοποιείται μετά από προτροπή των δανειστών, οι οποίοι κατ’ αυτό τον τρόπο θα πιέζουν τους οφειλέτες προς στην Εφορία. Δηλαδή θα τους παίρνουν τις τροφές από το σπίτι!Δηλαδή εάν κάποιος, έχει στο σπίτι του τρόφιμα για παραπάνω από μερικές ημέρες η Εφορία μπορεί να του τα κατάσχει αν χρωστά στο δημόσιο! Η στόχευση είναι σαφής: Η άσκηση πίεσης για την εξόφληση των απίστευτων φόρων που έχουν επιβληθεί στους Έλληνες πολίτες. Ο νόμος επιτρέπει στην Εφορία να κατασχέσει από τον οφειλέτη τρόφιμα τα οποία σε ποσότητα ξεπερνούν την θρέψη του οφειλέτη και της οικογενείας του πέραν των τριών μηνών! Και ποιος θα κρίνει, αν τα τρόφιμα αφορούν διάστημα τριών μηνών και όχι π.χ. δύο εβδομάδων; Ο έφορος; Βέβαια, αν για εκείνη την εποχή υπήρχε νόημα (η πετρελαϊκή κρίση του 1973 είχε προκαλέσει μεγάλη οικονομική κρίση στην Ελλάδα που δεν δανειζόταν από το εξωτερικό και η τότε στρατιωτική κυβέρνηση φοβήθηκε για ύπαρξη κρουσμάτων «μαύρης αγοράς») σήμερα ακούγεται παρανοϊκό, αλλά δίνει το μέτρο της πίεσης που είναι διατεθειμένοι να εφαρμόσουν δανειστές και κυβέρνηση στους πολίτες για να εισπράξουν μέρος των 100 δισ. ανείσπρακτων φόρων. Σπίτια αυτοκίνητα ως γνωστών κατάσχονται όποτε το θελήσει η Εφορία αλλά το τι μένει στο απυρόβλητο και τι όχι ορίζεται ρητώς στο άρθρο 17 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων Εάν ένας οφειλέτης του Δημοσίου έχει σπίτι του μακαρόνια, αρακά, σοκολάτες, καφέδες, ζάχαρη κτλ που για να τα καταναλώσει δεν χρειάζονται να περάσουν πάνω από τρεις μήνες, τότε αυτά δεν κατάσχονται. Εάν όμως έχει στα ντουλάπια του ποσότητες τέτοιες που για να τα καταναλώσει όλα χρειάζονται περισσότεροι από τρεις μήνες, τότε το δημόσιο θα κατάσχει αυτά τα τρόφιμα! Ο καταπληκτικός αυτός νόμος έχει και συνέχεια όμως αναφέρεται και στους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους για τους οποίους προβλέπεται το εξής:
 Δεν μπορούν να κατασχεθούν 6 αγελάδες και 6 κατσίκες. Περισσότερες όμως δύνανται να κατασχεθούν!
«α) επί προσώπων ποριζομένων τα προς το ζην εκ γεωργικής εργασίας και δύο αροτριώντα ζώα, εν υποζύγιον, μία δαμάλις, εξ πρόβατα, εξ αίγες, η μέχρι της προσεχούς συγκομιδής απαιτουμένη σπορά και η τροφή των ανωτέρω ζώων επί τρείς μήνας».
 Πάλι ο «μαγικός» αριθμός των τριών μηνών. Απλά καταπληκτικό.
 Ας δούμε τι λέει ο νόμος ακριβώς για να γνωρίζει ο καθένας τι μπορεί να προστατέψει από τα υπάρχοντά του εάν τύχει να γίνει και αυτός ένας άτυχος οφειλέτης του Δημοσίου (πλέον πολύ πιθανό στην σημερινή εποχή καθώς οι φορολογικές «πατητές» έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να κρατήσει την ζωή του «αναπνεύσιμη»).
 Τελευταία Κωδικοποίηση: Κωδικοποιημένος σύμφωνα με το Ν.4370/2016.

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ Α΄

Αρ. ΦΕΚ 90

27 Μαρτίου 1974

Ν.Δ. 356

Περί Κώδικος Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Πρατάσει του Ημετέρου Υπουργικού Συμβουλίου, απεφασίσαμεν και διατάσσομεν:

Αρθρον 17. Ακατάσχετα

Της κατασχέσεως εξαιρούνται: α) πράγματα της προσωπικής χρήσεως του οφειλέτου και της οικογενείας αυτού και ιδίως ενδύματα, κλινοστρωμναί, έπιπλα, εφ` όσον τα πράγματα ταύτα είναι απαραίτητα διά τας στοιχειώδεις ανάγκας της διαβιώσεως αυτών, β) τρόφιμα και καύσιμος ύλη απαραίτητα εις τον οφειλέτην και την οικογένειαν αυτού διά τρεις μήνας, γ) τα παράσημα και τα αναμνηστικά αντικείμενα, τα χειρόγραφα, αι επιστολαί, τα οικογενειακά έγγραφα και τα επαγγελματικά βιβλία, δ) τα προοριζόμενα διά την επιστημονικήν ή καλλιτεχνικήν και γενικώτερον πνευματικήν μόρφωσιν και ανάπτυξιν του οφειλέτου ή της οικογενείας αυτού βιβλία, μουσικά όργανα, εργαλεία τέχνης.
Επί πλέον των εν παραγρ. 1 περιουσιακών στοιχείων εξαιρούνται της κατασχέσεως επί προσώπων τα οποία πορίζονται τα προς το ζην διά καταβολής προσωπικής εργασίας, τα απαραίτητα διά την εργασίαν αυτών εργαλεία, μηχανήματα, βιβλία ή άλλα πράγματα, πλην τούτων δε: α) επί προσώπων ποριζομένων τα προς το ζην εκ γεωργικής εργασίας και δύο αροτριώντα ζώα, εν υποζύγιον, μία δαμάλις, εξ πρόβατα, εξ αίγες, η μέχρι της προσεχούς συγκομιδής απαιτουμένη σπορά και η τροφή των ανωτέρω ζώων επί τρείς μήνας, β) επί προσώπων ποριζομένων τα προς το ζην εκ της κτηνοτροφίας και δώδεκα μεγάλα ζώα ή είκοσι τέσσαρα μικρά ζώα και η τροφή τούτων επί τρείς μήνας, γ) επί προσώπων ποριζομένων τα προς το ζην εκ της πτηνοτροφίας και εκατόν πτηνά και η τροφή αυτών επί τρείς μήνας. Δεν περιλαμβάνονται εις τα ακατάσχετα αι ταχυδρομικαί επιταγαί και τα πάσης φύσεως και χρήσεως αυτοκίνητα οχήματα εξαιρέσει των υπό των αναπήρων πολέμου και διά την μετακίνησιν αυτών χρησιμοποιουμένων οχημάτων. Εν περιπτώσει διαφωνίας μεταξύ του οφειλέτου και του κατασχόντος ως προς το κατασχετόν ή μη των εν ταις παραγράφοις 1 και 2 αντικειμένων, ταύτα κατάσχονται μεν αλλά παραδίδονται εις τον οφειλέτην, φέροντα πάσας τας ευθύνας του μεσεγγυούχου, η δε διαφορά λύεται υπό του Ειρηνοδικείου εις ο δύναται να απευθυνθή δι` αιτήσεως ο οφειλέτης εντός πέντε ημερών, επί ποινή απαραδέκτου, από της παραδόσεως ή επιδόσεως αυτώ του αντιγράφου της εκθέσεως κατασχέσεως. Επί της αιτήσεως, εκδικαζομένης κατά την διαδικασίαν των άρθρων 682 επ. του Κώδικος Ποινικής Δικονομίας κλητευομένου πάντοτε του Διευθυντού του επισπεύδοντος Ταμείου, εκδίδεται απαραιτήτως απόφασις, εντός τριών ημερών, ήτις είναι αμετάκλητος. Ο νόμος αυτός φυσικά είναι προσαρμοσμένος στις ανάγκες τις τότε εποχής αν και ο αριθμός των ζώων και οι ποσότητες των τροφίμων ουδείς γνωρίζει από που προέρχονται.
 Εν ολίγοις σε μια εποχή που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται πολύ άσχημα του στερείται ουσιαστικά η δυνατότητα να αποταμιεύσει τα απαραίτητα σε περίπτωση που προκύψουν πολύ άσχημες καταστάσεις. Δηλαδή εάν κάποιος, για μέρες δύσκολες συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς λήξεως η Εφορία μπορεί να του τα κατάσχει αν χρωστά στο δημόσιο!

financialbox.gr


Πηγή: http://dinatos.blogspot.com/2016/06/blog-post_6.html#ixzz4Ast5xnL3

.....Η Γερμανία Έτοιμη να Λεηλατήσει Ο,τι Έχει Απομείνει στην Ελλάδα. Έπονται Πορτογαλία και Ισπανία

 Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς
Ιδιαίτερης –ενημερωτικής, επεξηγηματικής και διδακτικής- αξίας για τον ΄Ελληνα αναγνώστη, το κατωτέρω άρθρο του γνωστού μας Αμερικανού Οικονομολόγου, καθηγητή, συγγραφέα, πολιτικού διανοητή, πρώην υπουργού κυβέρνησης Ρέϊγκαν (!), παρουσιάζει με εκτυφλωτική διαύγεια τη συνταγή θεραπείας-θανάτου που έχει συντάξει για την Ελλάδα ο Σόϊμπλε -της οποίας το πρώτο στάδιο ακόμη διανύουμε. Αναλύει επίσης και παρουσιάζει τη μηχανή εξαπάτησης περί το Χρέος, που αφ’ ενός παρέχει στο ΔΝΤ το άλλοθι παραμονής ως αιματοστίφτη της χώρας και παράλληλα φουσκώνει τον σάκο αισιόδοξης αερολογίας του Τσίπρα, για την παράταση των χρήσιμων υπηρεσιών του. Ιδού το επιμορφωτικό κείμενο:

Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού
«΄Εχοντας χρησιμοποιήσει επιτυχώς την ΕΕ για να υποδουλώσει τον ελληνικό λαό, με την μετατροπή της «αριστερής» κυβέρνησης σε πιόνι των γερμανικών τραπεζών, η Γερμανία βρίσκει τώρα εμπόδιο το ΔΝΤ στο σχέδιό της να λεηλατήσει την Ελλάδα μέχρι εξαφάνισής της και από την μνήμη.  Οι κανόνες του ΔΝΤ εμποδίζουν τον οργανισμό να δανείζει χώρες που αδυνατούν να εξοφλήσουν το χρέος. Το ΔΝΤ, βάσει δεδομένων και αναλύσεων, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεπληρώσει. Κατά συνέπεια το ΔΝΤ δεν είναι διατεθειμένο να δανείσει στην Ελλάδα τα ποσά με τα οποία θα εξοφλήσει τις ιδιωτικές τράπεζες.  Το ΔΝΤ λέει ότι οι πιστωτές της Ελλάδας –πολλοί των οποίων δεν την εδάνεισαν χρήματα αλλ’ απλώς αγόρασαν ελληνικό χρέος με σκοπό να κερδοσκοπήσουν- θα πρέπει να διαγράψουν μέρος του χρέους, ώστε να το χαμηλώσουν στο επίπεδο που η ελληνική οικονομία θα μπορεί να εξυπηρετήσει.  Οι Τράπεζες δεν θέλουν να είναι η Ελλάδα σε θέση να εξυπηρετήσει το χρέος της, επειδή οι τράπεζες επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν την ελληνική αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους προκειμένου να ληστέψουν την Ελλάδα από τα σταθερά της κεφάλαια και τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές και επίσης για να καταλύσουν το σύστημα κοινωνικής προστασίας που δημιουργήθηκε στον 20ο Αιώνα. Ο Νεοφιλελευθερισμός προτίθεται να εγκαθιδρύσει καθεστώς φεουδαρχίας –λίγοι ληστοβαρώνοι (μπέηδες, παρ ημίν) και πολλοί κολλήγοι: Το ένα τοις εκατό των εχόντων και το 99% των ακλήρων.  Κατά την άποψη της Γερμανίας, το ΔΝΤ πρέπει να της δανείσει τα λεφτά με τα οποία η Ελλάδα θα πληρώσει τις γερμανικές τράπεζες. Μετά το ΔΝΤ θα τα επανεισπράξει, εξαναγκάζοντας την Ελλάδα να περικόψει η να καταργήσει συντάξεις γήρατος, να μειώσει τις δημόσιες υπηρεσίες και την απασχόληση και να χρησιμοποιήσει τα ποσά που εξοικονόμησε για την αποπληρωμή του ΔΝΤ.  Και καθώς αυτά τα ποσά θα είναι ανεπαρκή, νέα μέτρα λιτότητας θα επιβληθούν και η Ελλάδα θα υποχρεούται να ξεπουλά τα εθνικά της κεφάλαια όπως εταιρείες ύδρευσης, λιμάνια, και προστατευόμενα νησιά σε ξένους επενδυτές, κυρίως στις ίδιες τις τράπεζες ή στους μεγαλύτερους πελάτες τους.  Μέχρι τώρα οι λεγόμενοι «πιστωτές» απλώς υποσχέθηκαν κάποια μορφή ελάφρυνσης χρέους, άγνωστης ακόμη μορφής, μετά παρέλευση διετίας. Μέχρι τότε το νεώτερο τμήμα του Ελληνικού πληθυσμού θα έχει εκπατρισθεί και θα έχει αντικατασταθεί από -εκπατρισμένους από τους πολέμους της Ουάσιγκτων στη Μέση Ανατολή και την Αφρική- μετανάστες, οι οποίοι θα επιβαρύνουν περισσότερο τις δυνατότητες κοινωνικής περίθαλψης της Ελλάδας.  Με άλλα λόγια η Ελλάδα καταστρέφεται από την ΕΕ, στην οποία τόσο ανόητα εντάχθηκε και εμπιστεύτηκε. Το ίδιο συμβαίνει και στην Πορτογαλία και εξελίσσεται στην Ισπανία και Ιταλία. Η λεηλασία κατασπάραξε την Ιρλανδία και την Λεττονία ( και πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής) και προχωρεί στην Ουκρανία.  Ψεύδονται οι τίτλοι των εφημερίδων που αναφέρουν πως επιτυγχάνεται συμφωνία Γερμανίας και ΔΝΤ για την μείωση του ελληνικού χρέους στο επίπεδο όπου μπορεί να εξυπηρετηθεί. Κανένας «πιστωτής» δεν συμφώνησε μέχρι τώρα να διαγράψει και δεκάρα του χρέους. Το μόνο που δόθηκε στο ΔΝΤ από τους λεγόμενους «πιστωτές» είναι αόριστες «υποσχέσεις», για απροσδιόριστο ποσοστό χρέους, προς απομείωση μετά διετία.  Οι τίτλοι των εφημερίδων είναι αερολογίες ,προορισμένες να δώσουν άλλοθι στο ΔΝΤ να υποκύψει στην πίεση να παραβιάσει τους κανόνες λειτουργίας του. Το πρόσχημα επιτρέπει στο ΔΝΤ να ισχυρίζεται ότι μια μελλοντική (απροσδιόριστη) απομείωση του χρέους θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εξυπηρετήσει το χρέος της και επομένως μπορεί το ΔΝΤ να δανείσει την Ελλάδα για να πληρώσει τιε ιδιωτικές τράπεζες.  Τα ΜΜΕ επιμένουν να αποκαλούν την λεηλασία της Ελλάδος «διάσωση».
Το να αποκαλείς την λεηλασία μιας χώρας διάσωση είναι να χρησιμοποιείς τη γλώσσα του ΄Οργουελ (της αντιστροφής των εννοιών). Η πλύση εγκεφάλων είναι τόσο ενδελεχής ώστε ακόμη και τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί της λεηλατούμενης Ελλάδος αποκαλούν «διάσωση» τον χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό που σταυρώνει την Ελλάδα.  Παντού στον Δυτικό κόσμο ποικιλία μέτρων, τόσο επιχειρηματικών συγκροτημάτων όσο και κυβερνήσεων , προκάλεσαν καθήλωση της εισοδηματικής ανάπτυξης. Για να συνεχίσουν να αναφέρουν κέρδη (στους μετόχους τους), μεγαλοτράπεζες και πολυεθνικά συγκροτήματα στράφηκαν στην λεηλασία. Τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης και οι δημόσιες υπηρεσίες στοχοποιήθηκαν για ιδιωτικοποίηση, και η παγίδευση σε χρέος, που τόσο παραστατικά περιγράφεται από τον Τζων Πέρκινς, στο βιβλίο του « Εξομολογήσεις Ενός Οικονομικού Δολοφόνου», χρησιμοποιείται για την λεηλασία ολόκληρων χωρών.
Εισήλθαμε στη ληστρική φάση του καπιταλισμού. Η ερήμωση θα είναι το αποτέλεσμα.

...Οι Γάλλοι διαδηλώνουν με το σύνθημα: «Εμείς δεν είμαστε Έλληνες να κοιμόμαστε!»

ΜΕΤΑ ΤΟ «ΣΣΣΣΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ» ΠΡΙΝ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΜΕΜΦΟΝΤΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΣΗ
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Με το σύνθημα «δεν είμαστε Έλληνες να κοιμόμαστε» έχουν βγει και σήμερα στους δρόμους οι Γάλλοι για να διαμαρτυρηθούν για τις εργασιακές αλλαγές που προωθεί ο Γάλλος πρέοδρος Φ.Ολάντ οι οποίες θα επαναφέρουν τον εργασιακό «Μεσαίωνα» όπως ήταν τον καιρό της Φεουδαρχίας.
Κατά εκατοντάδες χιλιάδες,απ'άκρη σ'άκρη της Γαλλικής επικράτειας και ιδίως στις μεγάλες πόλεις,οι πολίτες της χώρας διαδηλώνουν ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας και τις αλλαγές στα εργασιακά που προωθούν οι Βρυξέλλες.
Οι Γάλλοι πολίτες μάχονται εδώ και ενάμιση μήνα στους δρόμους με τεράστιες συγκεντρώσεις.
Ένα από τα πολλά συνθήματα που έχουν οι Γάλλοι είναι ότι “δεν είμαστε Έλληνες να κοιμόμαστε” προσπαθώντας να κάνουν και άλλους λαούς της Ευρώπης να ξεσηκωθούν και να βγουν στους δρόμους.
Δεν είναι πάντως ο πρώτος λαός που μέμφεται τον ελληνικό για την παθητική του στάση όλα αυτά τα χρόνια των Μνημονίων.
Πριν από έξι χρόνια ένα πανό των Indignados στη Μαδρίτη έγραφε «Σσσσσ, οι Έλληνες κοιμούνται» και ήταν αρκετό για την έκρηξη των αγανακτισμένων της πλατείας Συντάγματος.
Αυτή τη φορά το μήνυμα έρχεται από τη Γαλλία. Η αλήθεια είναι ότι ότι συμβεί στην Γαλλία θα συμβεί και εδώ. Συνεπώς αφορά άπαντες.
Από το 2000, το όριο στα ωράρια εργασίας στη Γαλλία βρίσκεται στις 35 ώρες την εβδομάδα. Εάν οι εργαζόμενοι χρειαστεί να ξεπεράσουν αυτό το ωράριο, τότε θα πληρωθούν υπερωρίες.
Πρόκειται ίσως για το χαμηλότερο όριο στην Ευρώπη, εάν αναλογιστεί κανείς ότι στη χώρα μας το όριο βρίσκεται στις 40 ώρες (για το πενταήμερο σύστημα απασχόλησης) και στις 48 (για το εξάωρο). Ακόμα, ανάμεσα σε κάθε βάρδια, θα πρέπει να μεσολαβούν 11 ώρες ξεκούρασης, ενώ μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο σε μια κερδοφόρα εταιρεία ή επιχείριση που απέλυσε εργαζομένους της. Αυτό, σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση και τους υπέρμαχους του νομοσχεδίου, αυξάνει την ανεργία, καθώς παρεμποδίζονται οι προσλήψεις.
Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το BBC, οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται 37,5 ώρες την εβδομάδα -σύμφωνα με στοιχεία του 2014-, τη στιγμή που στη Γερμανία, όπου το όριο στα ωράρια εργασίας βρίσκεται στις 40 ώρες την εβδομάδα, οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται 35,3 ώρες την εβδομάδα.
Μπορεί οι Γάλλοι να πληρώνονται υπερωρίες για τις παραπάνω ώρες εργασίας τους, παρόλα αυτά, ο μέσος ετήσιος μισθός τους το 2014 υπολογιζόταν στα 42.848 ευρώ, τη στιγμή που στη Γερμανία το αντίστοιχο ποσό βρίσκεται στα 43.379 ευρώ. Θα μπορούσε λοιπόν να πει κανείς ότι οι Γάλλοι δεν ανήκουν στους «τεμπέληδες» της Ευρώπης, όπως έχουν γράψει πολλά ξένα δημοσιεύματα και για την Ελλάδα.
Εξάλλου, η παραγωγικότητα στη Γαλλία είναι υψηλότερη από εκείνη στη Γερμανία. Η διαφορά βρίσκεται στα ποσοστά ανεργίας: 10,5% στη Γαλλία, τη στιγμή που στην ΕΕ των 28 βρίσκεται στο 8,9%. Τι αλλαγές έρχονται με το νέο νομοσχέδιο και ποιος ο λόγος εφαρμογής τους;
Η γαλλική κυβέρνηση τονίζει ότι το νομοσχέδιο έχει στόχο τη μείωση της ανεργίας, καθώς, μέσω της χαλάρωσης της νομοθεσίας, οι εργοδότες θα προχωρούν ευκολότερα σε νέες προσλήψεις.
Στη Γαλλία πλέον οι εργοδότες θα μπορούν να ζητούν από τους εργαζομένους να δουλεύουν έως και 46 ώρες την εβδομάδα -σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και 60- χωρίς να αμείβονται με βάση το σύστημα των υπερωριών. Ακόμα, θα είναι ακόμα ευκολότερο για τους εργοδότες να προχωρούν σε προσλήψεις ή απολύσεις.
Στην Ελλάδα πάντως όλοι ήδη ξέρουν τι γίνεται. Ο Έλληνας είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος της Ευρώπης. Απλά τώρα οι άλλοι λαοί συνειδητοποίησαν ότι τα «κόλπα» των Βρυξελλών δεν απευθύνονταν μόνο για τον γείτονα-θύμα τους που είναι η Ελλάδα αλλά και στους ίδιους. Στην ίδια «χύτρα» είμαστε
- See more at: http://www.pronews.gr/portal/20160530/dimosia-taxi/oi-galloi-einai-stoys-dromoys-gia-kai-fonazoyn-emeis-den-eimaste-ellines-na#sthash.WaoTTVXi.dpuf

.......ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.......

Κρατηθείτε και δείτε οι τράπεζες πόσα χρήματα έχουν εντός Ελλάδας! [photos]

   arpaxtiko.gr_336-650x400

Όλοι στη Βουλή γνωρίζουν. Όλοι οι ισολογισμοί της Παγκόσμιας Τράπεζας περνούν από εκεί. Σε δυο σελίδες από τις 120 του ισολογισμού φαίνονται οι ορισμένες από τις Τράπεζες ,τα ποσά των τρις που είναι μέσα και αριθμοί λογαριασμών.
Όπως ότι τους ισολογισμούς υπογράφουν για τη Χώρα μας ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ και ο εκάστοτε ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ…..Οι προδότες αντί να σώσουν την Ελλάδα μας έβαλαν στα μνημόνια….Όλοι γνωρίζουν και οι 300..Δείτε την επόμενη Φωτό με λογαριασμούς εντός Ελλάδας…


Λογαριασμοί καταπιστευμάτων σε τράπεζες εντός της Ελλάδας
Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος , αριθμός λογαριασμού 9832554711 , 500.000.000.000$ (πεντακόσια δισεκατομμύρια δολάρια) και 20.000 (είκοσι χιλιάδες) τόνοι χρυσού.
Αγροτική τράπεζα (ΑΤΕ), αριθμός λογαριασμού 3597772412, 11.000.000.000.000$ (11 εκατομμύρια δολάρια)...
Alpha τράπεζα, αριθμός λογαριασμού 54477738142, 3.800.000.000.000$ (3 τρισεκατομμύρια 800 δισεκατομμύρια δολάρια)
Τράπεζα Αθηνών,αριθμός λογαριασμού 67347745960, 7.000.000.000.000$ (επτά τρισεκατομμύρια δολάρια)
Εμπορική τράπεζα , αριθμός λογαριασμού 28277754132, 11.000.000.000.000$ (έντεκα τρισεκατομμύρια δολάρια)
Ταχυδρομικό ταμιευτήριο , αριθμός λογαριασμού 777333218, 7.000.000.000.000$ (7 τρισεκατομμύρια δολάρια)
Γενική τράπεζα, αριθμός λογαριασμού 864777212, 5.200.000.000.000$ (5 τρισεκατομμύρια 200 δισεκατομμύρια δολάρια)
Εθνική τράπεζα της Ελλάδος, αριθμός λογαριασμού 97772541114, 52.000.000.000.000$ (πενήντα δύο τρισεκατομμύρια δολάρια)
Τράπεζα Πειραιώς, αριθμός λογαριασμού 98877722335, 11.000.000.000.000$ (11 τρισεκατομμύρια δολάρια)
Τι δούλεμα έχει πέσει τόσο καιρό από τους κυβερνώντες!!!! Ψάχνουν λεφτά και δεν μπορούν, δεν ήξεραν για αυτούς τους λογαριασμούς, οι υπουργοί οικονομικών δεν γνωρίζουν τι υπογράφουν;;;;; Και γι’αυτό ενοποίησαν τiς τράπεζες, έτσι ώστε να υπάρξει συσσώρευση πλούτου και να πάει στους ολίγους και εσύ Έλληνα δυστυχισμένε, πάνε να σου πάρουν μέχρι και τα σπίτια για να μην μπορείς να αντιδράς να πεθαίνεις κάθε μέρα λίγο λίγο. Αυτοί είναι οι κυβερνώντες μας αριστεροί –δεξιοί και Πασοκοι όλοι λυκορνια της πλουτοκρατίας
Πηγή: aetos-apokalypsis.com