Ριχάρδος: Συνελήφθη ο γνωστός ενεχυροδανειστής – Το κύκλωμα με τον χρυσό

 


Ριχάρδος

Σημειώνεται, ότι εκτός από τις μέχρι στιγμής 59 συλλήψεις, έχουν κατασχεθεί ποσότητες χρυσού και ασημιού, καθώς και όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά και πλήθος χρυσαφικών.

Αρχηγικό στέλεχος του ενός από τα δύο μεγάλα κυκλώματα λαθρεμπορίας χρυσού που εξαρθρώθηκαν φέρεται να είναι σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 51χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, Ριχάρδος που συνελήφθη, μαζί με άλλα 58 άτομα, για αυτή την πολύκροτη υπόθεση.Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο γνωστός από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίων, Ριχάρδος κατηγορείται ότι συγκέντρωνε, μαζί με συνεργάτες του, μεγάλες ποσότητες χρυσού τόσο από τα καταστήματά του, όσο και από άλλα ενεχυροδανειστήρια και στη συνέχεια τις διοχέτευε στην Τουρκία και σε άλλες χώρες.

Η αστυνομία έχει κάνει «φύλλο και φτερό» τόσο τα γραφεία της επιχείρησής του, όσο και την πολυτελή οικία του στα νότια προάστια.

Παράλληλα, στο ένα κύκλωμα φέρεται να έχει καίριο ρόλο και ένας γνωστός χρυσοχόος.Στην υπόθεση, σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, εμπλέκονται και άλλοι ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων, αλλοδαποί και άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.Σημειώνεται, ότι εκτός από τις μέχρι στιγμής 59 συλλήψεις, έχουν κατασχεθεί ποσότητες χρυσού και ασημιού, καθώς και όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά και πλήθος χρυσαφικών.Η επιχείρηση για την εξάρθρωση των δύο κυκλωμάτων πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και της ΕΚΑΜ.Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ η παρουσίαση της υπόθεσης αναμένεται να γίνει το απόγευμα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
https://kataggelo.gr/17148/richardos-synelifthi-o-gnostos-enechyrodaneistis-to-kykloma-me-ton-chryso/?fbclid=IwAR0Gwz6HbSEKRHNOKo4nVNKNqKq0ZpVi6LMb9KjPJKAkpkyROZYEHzkv3tw

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Δείτε το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ:
Ο καιρός επιδεινώνεται από την Πέμπτη (29/11/2018) με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις βοριάδες, κυρίως στα ανατολικά, την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Πιο αναλυτικά ο καιρός:
1. Από το απόγευμα της Τετάρτης (28-11-2018)
Α. Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και πιο αργά το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ στο Θρακικό και το βόρειο Αιγαίο.
Β. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και τη νύχτα στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς που βαθμιαία θα ενταθούν και τη νύχτα θα χιονίσει σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης (πάνω από τα 500 μέτρα).
2. Την Πέμπτη (29-11-2018)
Α. Θυελλώδειςβόρειο άνεμοι σε όλη τη χώρα. Στο Αιγαίο, θα φτάσουν τα 9 και πιθανώς τοπικά τα 10 μποφόρ.
Β. Χιόνια θα πέσουν κατά τόπους πολύ πυκνά στα ορεινά και σε ημιορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της κεντρικής και ανατολικής Πελοποννήσου. Νωρίς το πρωί θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και στα ορεινά της Δυτικής Ελλάδας. Ενδεικτικό υψόμετρο χιονόπτωσης στα βόρεια θα είναι πάνω από 300 μέτρα, στα κεντρικά πάνω από τα 500 μέτρα και στα νότια πάνω από 700 μέτρα. Από αργά το απόγευμα τα χιόνια στην Μακεδονία θα εξασθενήσουν.>Γ. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλάζι θα εκδηλωθούν στα νότια, κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια που βαθμιαία μέχρι τη νύχτα θα περιοριστούν στα δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.
Δ. Παγετός τη νύχτα στα βόρεια ηπειρωτικά. 

https://www.notia.gr/2018/11/ektakto-deltio-epideinosis-toy-kairoy/

Τι πρέπει να κάνετε για να… μην πληρώσετε τέλη κυκλοφορίας

Πάνω από ένα μήνα έχουν μπροστά τους οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους για να μην χρειαστεί να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2019.
Τουλάχιστον έναν μήνα έχουν μέχρι να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους όσοι ιδιοκτήτες θέλουν να… ξεφορτωθούν τα οχήματά τους για να μην πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας.
Όπως γίνεται γνωστό, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για όλους όσοι αποφασίσουν να θέσουν το όχημά τους σε καθεστώς ακινησίας.
Η κατάθεση των πινακίδων γίνεται στην εφορία, προκειμένου οι οδηγοί να αποφύγουν να πληρώσουν τα τέλη για το 2019, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης που πληρώνουν οι κάτοχοι ΙΧ κυβισμού 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, αλλά και τα τεκμήρια διαβίωσης.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου, η κατάθεση των πινακίδων σημαίνει ότι το αυτοκίνητο αδρανοποιείται και οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας παραμένουν στη ΔΟΥ για έναν χρόνο.

Τα δικαιολογητικά για την κατάθεση πινακίδων

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά:
Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου.
Πινακίδες.
Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ.
Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.
Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.
Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.
Υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι το όχημα δεν θα σταθμεύσει σε δημόσιο δρόμο.

Αυτοί είναι οι αριθμοί κλήσης χωρίς χρέωση για βλάβες στα τηλέφωνα

Βροχή τα παράπονα στο Συνήγορο του Καταναλωτή


ΕΛΛΑΔΑ
12:36
26/11/2018
Αυτοί είναι οι αριθμοί κλήσης χωρίς χρέωση για βλάβες στα τηλέφωνα
AddThis Sharing Buttons
Share to Facebo1Share to Twitterhare to Google+Share to LinkedIn

Τους αριθμούς τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, στους οποίους μπορούν οι καταναλωτές να απευθύνονται χωρίς χρέωση, για θέματα βλαβών, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να αποφεύγονται ενδεχόμενες υψηλές χρεώσεις που συνδέονται με τη χρήση άλλων γραμμών εξυπηρέτησης γνωστοποίησε σήμερα ο Συνήγορος του Καταναλωτή.
Όπως επισημαίνει ο Συνήγορος έχει γίνει αποδέκτης αναφορών και τηλεφωνικών παραπόνων καταναλωτών σχετικά με το θέμα της χρέωσης για αναγγελία βλάβης προς τηλεφωνικούς αριθμούς εξυπηρέτησης συνδρομητών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.
Σημειώνει, επίσης, ότι ο Κανονισμός Αδειών προβλέπει πως οι γραμμές εξυπηρέτησης των καταναλωτών πρέπει να λειτουργούν τουλάχιστον 16 ώρες το 24ωρο χωρίς χρέωση (τόσο για κλήσεις εντός δικτύου όσο και για κλήσεις εκτός δικτύου) από Δευτέρα έως και Σάββατο καθώς και ότι ο χρόνος αναμονής δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πέντε λεπτά.
Οι τηλεφωνικοί αριθμοί που κοινοποίησαν στον Συνήγορο του Καταναλωτή οι πάροχοι σταθερής και κινητής τηλεφωνίας είναι οι εξής:
  • Cyta Ελλάς Τηλεπικοινωνιακή Α.Ε. : 13811
  • FORTHNET Α.Ε. : 13731
  • WIND Ελλάς Τηλεπικοινωνίες A.E.B.E. : 13700
  • OTE A.E. : 13788 (για σταθερή τηλεφωνία) και 13738 (για κινητή τηλεφωνία - Cosmote)
  • VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ A.E.E.T. : 13840
Επιπλέον, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, ζήτησε από όλους τους Παρόχους να γνωστοποιηθούν οι ανωτέρω τηλεφωνικές γραμμές στους συνδρομητές τους με κάθε πρόσφορο μέσο (αναγραφή στους λογαριασμούς σε εμφανές σημείο, αναφορά σε προβεβλημένο σημείο της ιστοσελίδας του παρόχου κ.λ.π), παράλληλα με την αναφορά τους στη δεύτερη σελίδα της σύμβασης, ώστε να αποφεύγονται ανεπιθύμητες χρεώσεις.


Από μισθούς και συντάξεις το 61% των φόρων...



Σε μισθούς και συντάξεις το 61% των φόρων 
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του Προϋπολογισμού, αν τα σκαλίσει κανείς λίγο παραπάνω, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ οι δαπάνες για μισθούς και συντάξεις «ρουφάνε» το 61% των φόρων και το 53% του συνόλου των εσόδων! 
Οι «καθαρές» εισπράξεις από φόρους για φέτος εκτιμάται στα 45,418 δις ευρώ, ενώ αν προσθέσει κανείς τα υπόλοιπα, μη φορολογικά έσοδα, ανεβαίνουμε στα 53,824 δις ευρώ. Δεν χρειάζεται, βέβαια, καμία ιδιαίτερη ανάλυση για να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα ότι αυτά τα έσοδα δεν ήρθαν από τον… ουρανό, ούτε λόγω των… εκτυφλωτικών ρυθμών ανάπτυξης, αλλά λόγω των πολλών και υπέρογκων φορολογικών επιβαρύνσεων, που φυσικά συνεχίζονται και το 2019, πλήττοντας κυρίως τα μεσαία εισοδήματα. Πού πάνε, όμως, όλα αυτά τα δις;
Τα νούμερα μιλάνε μόνα τους. Οι παροχές σε εργαζόμενους, κοινώς οι δαπάνες μισθοδοσίας στο Δημόσιο, ανέρχονται σε 13,527 δις ευρώ, όντας μάλιστα αυξημένες κατά 1,002 δισ. ευρώ σε σχέση με το στόχο του Μεσοπρόθεσμου, κυρίως λόγω της καταβολής  χρηματικού ποσού που αφορά σε προσωπικό διαφόρων κατηγοριών ειδικών μισθολογίων.  Οι πρόσθετες αποδοχές εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 1.493 εκατ. ευρώ.
Αφήνοντας κανείς τις πληρωμές για τους τόκους του δυσθεώρητου Χρέους, οι οποίες φέτος υπολογίζονται στα 4,7 δις ευρώ, το άλλο πεδίο δαπανών, που «απορροφά» μέρος των φόρων που «στραγγίζουν» νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, είναι οι «μεταβιβάσεις». Τι κρύβεται πίσω από αυτόν τον όρο; Κατ’ αρχάς οι δαπάνες για συντάξεις, που φτάνουν στα 14,4 δις ευρώ, σχηματίζοντας έτσι ένα «πακέτο» περίπου 28 δις ευρώ, μαζί με τις δαπάνες μισθοδοσίας. Είναι, όμως και οι επιχορηγήσεις προς τους ΟΤΑ και τα νοσοκομεία, με σύνολο δαπανών 3,3 δις ευρώ, ενώ άλλα 2,5 δις ευρώ «χάνονται» σε πληρωμές εκτός Γενικής Κυβέρνησης.
Και τι μένει π.χ. για την Παιδεία ή τη γενικότερη βελτίωση των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών; Πόσο ανταποδοτικοί είναι τελικά οι φόροι που πληρώνουμε;
Πού πάνε οι φόροι μας       
   2017  2018 2019
 ΠραγματοποιήσειςΔιάρθρωση %ΕκτιμήσειςΔιάρθρωση %ΠροβλέψειςΔιάρθρωση %
Παροχές σε εργαζομένους 12,01821.1%13,52724.1%13,01622.9%
Κοινωνικές παροχές2,3054.1%1,1902.1%2460.4%
Μεταβιβάσεις *28,71350.5%26,47047.1%26,10446.0%
Αγορές αγαθών και υπηρεσιών1,2672.2%1,5392.7%1,3242.3%
Επιδοτήσεις1340.2%1510.3%1500.3%
Τόκοι 5,69610.0%4,6708.3%5,6009.9%
Λοιπές δαπάνες1370.2%780.1%510.1%
Πιστώσεις υπό κατανομή 6,13310.8%8,01214.3%9,68717.1%
εκ των οποίων ΠΔΕ5,95010.5%6,75012.0%6,75011.9%
Αγορές παγίων περιουσιακών στοιχείων5040.9%5441.0%6171.1%
 56,907 56,182 56,796 
* Οι μεταβιβάσεις αφορούν πληρωμές συντάξεων, νοσοκομείων, παροχών σε ανέργους και πρόνοιας κ.α.
Πρόσφατη μελέτη του ΣΕΒ ρίχνει φως σε αυτές τις παραμέτρους και επιβεβαιώνεται από τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού, που μόλις κατατέθηκε στη Βουλή. Στην Ελλάδα έχουμε υψηλότερη φορολογική επιβάρυνση, ως ποσοστό του ΑΕΠ, και σε φόρους και σε εισφορές, από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τα συνολικά μας έσοδα να είναι κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες περίπου υψηλότερα. Αν και μαζεύουμε περισσότερα έσοδα, γιατί έχουμε να πληρώσουμε 1,2 μονάδες παραπάνω σε τόκους, 3,5 μονάδες παραπάνω σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές σε χρήμα, και 2 ποσοστιαίες μονάδες παραπάνω σε μισθούς, ξοδεύουμε πολύ λιγότερα (5 π.μ.) απ’ ό,τι η μέση ευρωπαϊκή χώρα, σε μη μισθολογικές δαπάνες για την παροχή των δημοσίων αγαθών παιδείας, υγείας, άμυνας, τάξης και ασφάλειας, δικαστήρια, εφορίες, τελωνεία, συντήρηση γεφυρών, δρόμων, λεωφορείων, κ.ο.κ.
Ειδικά όσον αφορά στις μισθολογικές δαπάνες λειτουργίας του κράτους, ενώ πάνω- κάτω είμαστε περίπου στον μέσο όρο της ΕΕ-28, υπάρχουν πολύ πιο αναπτυγμένες χώρες από την Ελλάδα (Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία) που έχουν μικρότερες δαπάνες μισθοδοσίας ως ποσοστό του ΑΕΠ, διαθέτουν καλύτερους μισθούς και πιο παραγωγικό Δημόσιο.

Πηγή: