«Φεουδαρχική Ελλάδα»

«Φεουδαρχική Ελλάδα»

Οι οικογένειες Καραμανλή, Παπανδρέου, Μητσοτάκη. Μοναδικό φαινόμενο στην Ευρώπη «Αν δεν έχεις διασυνδέσεις, κανείς δεν σε προσλαμβάνει. Και τα πράγματα θα χειροτερέψουν». Αυτά που ακούγονται από το στόμα «θύματος» του προγράμματος λιτότητας και συμπληρώνονται από σχόλια αθηναϊκών εφημερίδων, όπως «τώρα πληρώνουμε τα λάθη του παρελθόντος», καλύπτουν μεγάλο μέρος άρθρου του τελευταίου «Σπίγκελ» με τίτλο «Φεουδαρχικοί δημοκράτες».
Οι οικογένειες Καραμανλή, Παπανδρέου, Μητσοτάκη. Μοναδικό φαινόμενο στην Ευρώπη Αναφερόμενος στην έγκριση του πακέτου στήριξης για την Ελλάδα ο συντάκτης συμπληρώνει: «Ομως την Ελλάδα πιθανότατα δεν πρόκειται να τη σώσει. Διότι τις περασμένες δεκαετίες μια αριστοκρατία, της οποίας τον πυρήνα αποτελούσαν οι οικογένειες Παπανδρέου, Καραμανλή και Μητσοτάκη, ίδρυσε μια πελατειακή οικονομία ξοδεύοντας χρήματα που το κράτος δεν διέθετε.
Οι κεφαλές των οικογενειών προσέφεραν σε συγγενείς και φίλους πολυτέλειες και διόγκωσαν το δημόσιο τομέα δημιουργώντας ένα γραφειοκρατικό τέρας».
«Η στάση των παρατάξεων είχε περισσότερο να κάνει με ρουσφέτια παρά με πολιτική», συνεχίζει το δημοσίευμα. «Οποιος ήταν σε θέση να χαρίζει δημόσιο χρήμα αγόραζε φίλους και ψηφοφόρους, που κατόπιν ήταν υπόχρεοι στο κόμμα - και συγχρόνως και στην οικογένεια, που ήταν στα πράγματα. Ετσι δημιουργήθηκε η φεουδαρχική δημοκρατία της Ελλάδας».
«Οι γενεές έρχονται και παρέρχονται, αλλά τα ονόματα στην κορυφή παραμένουν τα ίδια - Καραμανλής, Παπανδρέου και ενδιάμεσα και Μητσοτάκης. Σε καμία άλλη ευρωπαϊκή δημοκρατία δεν υπήρξε ποτέ κάτι παρόμοιο».
«Και οι κομματικοί ηγέτες συνήθισαν το λαό τους να ζει πέραν των δυνατοτήτων του - και κυρίως να αρμέγει το κράτος. Συνέπεια, οι πλούσιοι φοροδιέφευγαν, οι φτωχοί ενίσχυαν τα εισοδήματά τους με παράνομη εργασία και οι δημόσιοι υπάλληλοι χρηματίζονταν. Τώρα ο Γ. Παπανδρέου καλείται να "μπαλώσει" όσα προκάλεσε μαζί με άλλους και ο πατέρας του».             ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

ΑΔΗΣ είπε...

Καλά μας τα λέει αλλα στους καλούς
και χουβαρντάδες πελάτες ξέχασε να
συμπεριελάβει και την χώρα του.
Καθώς επίσης σε ποσους απο τους
πολιτικούς μας προσέφεραν άσυλο
και με ποιά μελλοντικά ανταλλάγματα.

Εμείς τραγουδάμε το Μπακτσέ τσιφλίκι.