Η ΕΛΛΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΛΥΠΗ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ








Ο διοικητής του στρατοπέδου, Αντρέας Ιωαννίδη, ο οποίος σκοτώθηκε από την έκρηξη, είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό για τους κινδύνους που εγκυμονούσε η εγκατάσταση του φορτίου στη Ναυτική Βάση.
Είχε μάλιστα αποστείλει επιστολές προς το ΓΕΕΦ και το Υπουργείο Άμυνας, με τις οποίες ζητούσε την απομάκρυνση των εκρηκτικών από το στρατόπεδο ή την βελτίωση των συνθηκών φύλαξής τους.       
Ξεχειλίζει η οργή του κυπριακού λαού για το τραγικό δυστύχημα, στη ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης", που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες.

Το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας, που σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια.
Η εκδήλωση ξεκίνησε από την Πλατεία Ελευθερίας όπου περίπου 3.000 κόσμου συγκεντρώθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα των φονικών εκρήξεων.
Μετά την ολοκλήρωση της αναγγελίας των ονομάτων των θυμάτων ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων ξεκίνησε για το Προεδρικό, με πολλούς από τους πολίτες να κρατούν κεριά.
Σύμφωνα με το Sigmalive.com, όταν οι συγκεντρωθέντες έφτασαν έξω από το Προεδρικό, κάποιοι από αυτούς πέταξαν αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις και πέτρες, και εκείνες απάντησαν με δακρυγόνα.
Στη συνέχεια τα πράγματα ξέφυγαν, με τους διαδηλωτές να σπάνε τον αστυνομικό κλοιό και να μπαίνουν στο προεδρικό. Ακολούθησε πανδαιμόνιο με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών.
Αρκετή ώρα μετά ακολούθησε νέος γύρος με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων ώστε να απομακρύνει τους πολίτες από τον χώρο.
Οι πολίτες φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και ζήτησαν την τιμωρία των υπευθύνων για την τραγωδία στη ναυτική βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: