Διακοπές ή επανάσταση;

Είναι ερώτημα τώρα αυτό θα πουν μερικοί; Φυσικά επανάσταση.
Άλλοι θα πουν «εντάξει και τι έγινε, θα πάμε λίγες μέρες διακοπές στο χωριό δεν αντέχουμε άλλο»
   Όλοι έχουν δίκιο, αρκεί να μη πάει καθόλου χαμένος ο χρόνος.Ξεκούραση δεν σημαίνει απάθεια! Διακοπές δεν σημαίνει αν δω κάποιον να πετάει σκουπίδια στη θάλασσα να αδιαφορήσω, ούτε αν περνάει το κόκκινο φανάρι να μη πω τίποτα.
    Ναι, η επανάσταση είναι μέσα σε όλα αυτά τα μικρά πράγματα, και μετά θα θα πάει στα μεγάλα.
 Για εμένα –κατά βάση ιδιοψυχαναγκαστικά πρακτικό άνθρωπο- η επανάσταση έχει μια λογική σειρά-συνέχεια:
  • Προσωπική επανάσταση
        Δραστηριοποιούμαι, επαναστατώ κατά του εαυτού μου, διορθώνω, σκέφτομαι, ακούω, συζητάω, μετατρέπω το «εγώ» σε «εμείς».Είναι πέρα για πέρα εφαρμόσιμο! Δύσκολο ναι, επίπονο επίσης, αλλά άκρως πραγματοποιήσιμο. Τι νόημα έχει να γεμίζεις στάδια –στους καλλιτέχνες αναφέρομαι- και να μη λές ΚΟΥΒΕΝΤΑ για όσα γίνονται; Τόσο μεγάλη είναι πια αυτή η ριμάδα η μαρμίτα;
  • Κοινωνική  επανάσταση
      «Ααααα τώρα κατάλαβα ότι ξύπνησα»  Μπράβο μας σε όλους! Τώρα ήρθε η ώρα γίνουμε όλοι ενεργοί πολίτες.Δεν έχει σημασία γιατί ξυπνήσαμε, αλλά το ότι ανοίξαμε τα μάτια μας. Κανένας πια στους καναπέδες, τέλος η τηλεόραση! Δραστηριοποιούμαστε όλοι για σώσουμε τη πατρίδα μας, τις οικογένειες μας, τους ίδιους τους εαυτούς μας. Δεν φταίει ο «Έλληνας» και η «Ελλάδα» φταίω εγώ όχι όλοι οι άλλοι. Φταίω εγώ αυτούς για αυτούς που ψήφιζα, που δεν αντέδρασα στο διεφθαρμένο δικαστικό σύστημα, στις λαμογιές και στις απατεωνιές.
Ξέρω ξέρω, δεν μπορούσες, δεν αντιδρούσε κανένας άλλος.Τώρα όμως πια αυτό δεν ισχύει, όλοι λίγο ή πολλοί αρχίζουν και αντιδρούν
  • Πολιτική  επανάσταση
Ο συνειδητοποιημένος πολίτης ξέρει τι θέλει, πράττει, δημιουργεί, διαμαρτύρεται, συμπορεύεται.Αλλάζει και κατεδαφίζει ότι βλάπτει το δημόσιο συμφέρον. Συμμετέχει μαζί  άλλους σε ενέργειες, διαμαρτυρίες, πράξεις. Δεν αποκοιμιέται καθημερινά μπροστά στη τηλεόραση.Την κλείνει και εκμεταλλεύεται τον ελεύθερο χρόνο του.
Δεν θέλω να σας κουράσω, δεν θα συνεχίσω, λέω να κλείσω λέγοντας:
Να γίνει το «εγώ» «εμείς»
Αγανακτήστε επαναστατείστε, ξεσηκωθείτε!               ΘΩΜΑΣ ΣΟΠΙΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: