ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ....

   Το πρώτο μεγάλο βήμα για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών ουσιών έκανε η κυβέρνηση. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, παρουσιάζοντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά, ανέφερε ότι «αποποινικοποιείται πλήρως για πρώτη φορά η χρήση ναρκωτικών ουσιών ως συμπεριφορά ενέχουσα αποκλειστικά και μόνο αυτοπροσβολή του ίδιου του χρήστη». Διατηρείται εντούτοις, αλλά μειωμένο, σε βαθμό πταίσματος, το αξιόποινο της προμήθειας και της κατοχής ναρκωτικών και της καλλιέργειας φυτών κάνναβης, σε αριθμό ή έκταση που δικαιολογούνται για την αποκλειστική χρήση του δράστη….καλή καρδιά,καλό κρασί και όμορφη παρέα έλεγαν οι πατέρες μας! Ο ΓΑΠ θα πάρει 70% με αυτό το νομοσχέδιο παιδιά,είμαστε λαός τών ανδορφίνων και ανεβασμένης ντοπαμίνης…..αντε γειά μας! .   

Η απεξάρτηση από τις ναρκωτικές ουσίες είναι συνήθως μια μακροχρόνια και επίπονη προσπάθεια και για τον ίδιο τον ασθενή αλλά και για το οικογενειακό του περιβάλλον. Αν και το στάδιο της σωματικής στέρησης μπορεί να καταπολεμηθεί σχετικά εύκολα και γρήγορα με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, το στάδιο της «εγκεφαλικής» απεξάρτησης απαιτεί χρόνο και μεγάλη προσπάθεια κυρίως από τον ίδιο τον ασθενή.
Ανάμεσα στους κινδύνους της απρόσεκτης ή υπερβολικής χρήσης ναρκωτικών είναι ο αυξανόμενος κίνδυνος μολύνσεων, ασθενειών και θανάτου από υπερβολική δόση. Οι πιο συχνές ιατρικές επιπλοκές ανάμεσα στους ψυχαγωγικούς χρήστες ναρκωτικών οφείλονται κυρίως στις μη στείρες διαδικασίες χορήγησης. Πυώδεις μολύνσεις σε δέρμα, πνεύμονες και εγκέφαλο, ενδοκαρδίτιδα, ηπατίτιδα και AIDS, είναι από τις επιπλοκές που συναντώνται συχνά σε άτομα τα οποία μοιράζονται σύριγγες ή αναπνέουν το ναρκωτικό. Γίνεται εκτεταμένη συζήτηση σχετικά με τους κινδύνους από τις ουσίες που χρησιμοποιούνται στην αραίωση των ναρκωτικών που πωλούνται στους δρόμους, π.χ. τριμμένο γυαλί, ταλκ, ποντικοφάρμακο, απορρυπαντικές σκόνες και άλλες διαλυτικές ουσίες. Καθώς δεν υπάρχει απλός τρόπος για να καθοριστεί η καθαρότητα ενός ναρκωτικού που πωλείται στο δρόμο, τα αποτελέσματα της χρήσης του είναι απρόβλεπτα.
Ως συνοσηρότητα νοείται η ταυτόχρονη συνύπαρξη της ασθένειας του εθισμού και κάποιας άλλης πάθησης ψυχικής φύσεως (π.χ. κατάθλιψης, αγχώδους διαταραχής κ.λ.π.). Με τα κατάλληλα εργαλεία (ψυχομετρίες, εμπειρία ψυχιάτρων και ψυχολόγων) μπορεί να διαγνωσθεί εάν υπάρχει ψυχική νόσος και να διευκολυνθούν πολύ τα στάδια της αποτοξίνωσης και απεξάρτησης.         
Περισσότερες πληροφορίες για Διπλή Διάγωση.
      ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οτι να ναι δυστυχια σου ελλας με τα τεκνα π γεννας ω ελλας ηρωων χωρα τι γαιδαρους βγαζεις τωρα