Ψήφισαν υποδούλωση 213

Ψηφίστηκε χθες η υποδούλωση του λαού και των εργαζόμενων από τους βουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Μπακογιάννη και μερικούς "διαφωνούντες" που ψάχνονται επαγγελματικά...
Πόσο υπέρ μπορεί να ήταν οι 213 που ψήφισαν και πόσο έκαναν ο,τι εκαναν για διάφορους λόγους με κύριο τη συνέχιση της καρριέρας τους, της "δουλίτσας" τους, αυτής της τόσο καταστροφικής "υπηρεσίας και προσφοράς στο λαό", ό,τι κι αν στοιχίζει αυτό στα εκατομμύρια των απλών ανθρώπων που υποφέρουν μπορούμε να το καταλάβουμε.
Για αλλη μια φορά πάντως επιβεβαιώθηκε η πρωτοφανής δυσαρμονία αναμεσα στη Βουλή και το λαό. Να δούμε πόσο θα αλλάξει ο ίδιος ο λαός τα πράγματα με την παρέμβασή του.
Με δεδομένο πάντως οτι πάνω από 80% ή και παραπάνω του λαού είναι απέναντι στο μνημόνιο αυτό το 213-79 μόνο αηδία προκαλεί.
Εντύπωση πάντως μου έκανε ότι εκτός του ΚΚΕ που έκανε συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα καμμιά άλλη αντίδραση έστω συμβολική δεν υπήρξε χθές. Ηταν μια φυσιολογική μερα σαν όλες τις άλλες. Δεν το λέω μόνο γιατί περίμενα από πολλούς άλλους κάτι παραπάνω αλλά κυρίως γιατί σε μια τόσο κρίσιμη στιγμη φαίνεται και πάλι το ότι η προπαγάνδα του συστήματος και τα γνωστά ΜΜΕ κάνουν καλή δουλειά στο αποκοίμισμα του κόσμου.
Παρότι η συντριπτική πλειοψηφία γκρινιάζει για το μνημόνιο και την κρίση νομίζω πως μόνο ένα μικρό κομμάτι έχει καταλάβει που πηγαίνουμε.
Τέλος να πω ότι η συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Συνταγμα ήταν μεν μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση- ίσως λίγο μεγαλύτερη από τις προηγούμενες που είχε κάνει στον ίδιο χώρο- δεν ήταν όμως αυτό που περίμενα σε σχέση με το πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα.
Τα σημάδια δείχνουν ότι οι αντιδράσεις βρίσκονται ακόμη σε ύφεση μετά το ξέσπασμα της 12ης Φεβρουαρίου.
Δυστυχώς τα πράγματα ωριμάζουν πολύ πιο αργά από όσο θα θέλαμε. Δεν ξέρω τι απλώνεται πιο γρήγορα. Το σκοτάδι ή το φως;

Δεν υπάρχουν σχόλια: