Ξεπουλήσαμε τις αξίες μας, αλλά κρατήσαμε την... κεφάλα.!

Μπορεί η ...εξέγερση (!) του "Πολυτεχνείου" να καταγράφηκε τελικώς στην ελληνική ιστορία ως ο πιο χοντροκομένος και made in ΚΚΕ μύθος της Μεταπολιτεύσεως για λόγους που έχουμε εκατοντάδες φορές επαρκώς αναλύσει, αυτό ωστόσο ουδόλως υποβιβάζει την αξία των διαχρονικών αιτημάτων "ψωμί - παιδεία - ελευθερία" της ελληνικής νεολαίας, συνθημάτων άρρηκτα συνδεδεμένων με τα τότε συμβάντα.  Το τι απέμεινε - με ευθύνη των σταλινικών αναμορφωτών της πολιτικής μας ζωής, των... παλαιοπολιτικών και των γόνων τους - 38 χρόνια μετά, απ' το περιεχόμενο των συγκεκριμένων αιτημάτων είναι γνωστό: 
  • Το "ψωμί" μετεβλήθη σε ...παντεσπάνι για όσους ...γεροντονιόγαμπρους Άκηδες και σύγχρονους λοιπούς "προοδευτικούς" νταβέληδες εκμεταλλεύθηκαν την όποια - ακόμη και σκοτεινή ή και κατά φαντασίαν - συμμετοχή τους στα τότε "γεγονότα" και κατέστη δυσεύρετο για τα πολυπληθή "θύματα" του κατασκευασμένου μύθου... 
  • Η "παιδεία" αφού έχασε το "εθνικό" της όνομα ελέω ασπόνδυλων και ανθελληνικών αποβλήτων, βολοδέρνει στα έσχατα σκαλοπάτια της ανυποληψίας με την ανεργία να αποτελεί το ...σίγουρο "πτυχίο" των αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ. 
  • Όσο για την "ελευθερία"; Απ' αυτήν έχουμε ...μπόλικη - θεωρητικά πάντα - αρκεί να παραμένουμε υπάκουοι στα προστάγματα των εξωτερικών επικυρίαρχων και των εσωτερικών (τύποις) "ηγεμόνων" - ανδρεικέλων της πατρίδος μας. Μεγάλη επιτυχία ο μύθος ε; Ευτυχώς που απέμεινε η ...κεφάλα του Σβορώνου για να μας θυμίζει ότι έμπροσθεν αυτής στήνονται κάθε Νοέμβρη τα έγχρωμα παρασκήνια του θεάτρου σκιών για ερυθρόχρωμες κυρίως και σταλινικές παραστάσεις με ...ελεύθερη είσοδο.!
Πόσο ντρέπομαι.!

gianniotis

Δεν υπάρχουν σχόλια: