Η τραβεστί συμπεριφορά των Ελλήνων υπουργών Οικονομικών απέναντι στην λίστα Λαγκάρντ

H περίφημη λίστα Λαγκάρντ έλαβε την ονομασία της από την εμπλοκή της τότε υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας και σημερινής επικεφαλής του ΔΝΤ στην διερεύνησή της. Το γαλλικό κράτος  αξιοποίησε με την καθοδήγηση της υπουργού Οικονομικών-στο ανώτατο επίπεδο της οικονομικής εξουσίας-την λίστα του τεχνικού της τράπεζας HSBC Hervé Falciani η οποία περιελάμβανε 130.000 ονόματα καταθετών της τράπεζας, ανάμεσα στους οποίους πολλοί φοροφυγάδες. Να σημειώσουμε πως οι αναφερόμενοι στην λίστα δεν είναι όλοι φοροφυγάδες απαραίτητα.Η Λαγκάρντ λοιπόν ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας έπραξε αυτό που όφειλε εκ της θέσεώς της αλλά και εκ του εθνικού καθήκοντος.Το πόσο ξιπασμένη χώρα είναι η Ελλάδα αποδεικνύεται από την αντιμετώπιση που είχε η συγκεκριμένη λίστα από τους εδώ συναδέλφους της Λαγκάρντ.
Ο Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι πήρε αλόγιστα 10 ονόματα από τα 2.000 της (ελληνικής) λίστας και τα έδωσε στον φερέγγυο ΣΔΟΕ να τα ερευνήσει. Στη συνέχεια δήλωσε ότι παρέδωσε την λίστα στο έπιπλο- γραφείο του και το μαλακισμένο την έχασε.Ο Βενιζέλος δήλωσε ότι δεν είδε(!) ποτέ τη λίστα Λαγκάρντ αλλά το μάτι του πήρε κλεφτά κάτι ονόματα Εβραίων καθώς την άνοιγε κατά λάθος η αλανιάρα γραμματέας του.Ο Στουρνάρας δεν ενδιαφέρθηκε καν να την δει παρότι ο ίδιος την ζήτησε φοβούμενος μην πεταχθεί ο ιός Έμπολα και τον στείλει αδιάβαστο. Δηλαδή ενώ η τότε Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών έλαβε προσωπικά γνώση της λίστας  Falciani ο δικός μας Στουρνάρας την παρέπεμψε στους Εισαγγελείς. Προφανώς δεν τον ενδιαφέρει η φοροδιαφυγή παρά μόνο τα χυδαία χαράτσια και οι αμοραλιστικές περικοπές μισθών και συντάξεων.Οι Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος και Στουρνάρας δεν είναι παρά οι ιδανικοί διάδοχοι των Αλογοσκούφη-Παπαθανασίου, με τον τελευταίο να δίνει γραμμένα σε μια χαρτοπετσέτα στην Κριστίν Λαγκάρντ τα μέτρα που επρόκειτο να λάβει η κυβέρνηση Καραμανλή ώστε να μην πέσει η οικονομία στα βράχια.
(Ως γνωστόν το ασκέρι Καραμανλή έφυγε νύχτα από την εξουσία).Λοιπόν αυτό είναι το επίπεδο των πολιτικών ανδρών της χώρας μας και από δαύτους εσύ περιμένεις να μεταρρυθμίσουν το καθ΄εικόνα και ομοίωσή τους κρατικοδίαιτο και διεφθαρμένο παρα-κράτος.
http://www.kourdistoportocali.com/articles/17016.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: