Θα πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας με το μήνα


Το τέλος των τεκμηρίων από το 2015 προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, μιλώντας...
σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο στη Θεσσαλονίκη.Παράλληλα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι θα επεκταθεί και στα επόμενα έτη η δυνατότητα καταβολής των τελών κυκλοφορίας «με το μήνα» μετά την άρση της ακινησίας.  Επίσης επανέλαβε ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις καθώς επίσης και την μείωση του ΕΝΦΙΑ.Πιο αναλυτικά, στην ομιλία του στο «6ο Thessaloniki Tax Forum» που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ο υφυπουργός Οικονομικών προανήγγειλε:
– Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης από το έτος 2015 (φορολογικές δηλώσεις έτους 2016). Ο υφυπουργός επεσήμανε συγκεκριμένα ότι «στοχεύουμε να μεταβούμε σε μια εποχή χωρίς τεκμήρια, χάρη στην προετοιμασία που έχει γίνει με την αξιοποίηση πληροφοριών και την υιοθέτηση σύγχρονων ελεγκτικών εργαλείων, ελπίζω από τα εισοδήματα του 2015».
– Την επέκταση και στα επόμενα χρόνια της δυνατότητας καταβολής των τελών κυκλοφορίας στη βάση των πραγματικών μηνών κυκλοφορίας μετά την άρση της ακινησίας. Το μέτρο αυτό, το οποίο ισχύει φέτος δίνει τη δυνατότητα σε όσους είχαν καταθέσει τις πινακίδες τους να τις παραλάβουν, καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας μόνον για τους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους.
– Μείωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), ώστε να αποφέρει έσοδα κάτω από το 1% του ΑΕΠ, από 1,43% που προβλέπεται να αποφέρει φέτος.
– Μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, έτσι ώστε ο ανώτατος συντελεστής του 42% να μειωθεί στο 32%.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: