ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΕΚΦΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ...


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου*
Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 διεξήχθη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών που προκάλεσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 
Σ΄ αυτή τη συζήτηση υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Σαμαρά με τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Και όπως πάντα ο ρίψασπις Αντώνης Σαμαράς, μη μπορώντας να αντέξει τα δύσκολα – έχασε και το όποιο δίκιο μπορούσε να του αναλογεί
– αποχώρησε με όλη την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ από την αίθουσα του κοινοβουλίου. Δυστυχώς, αυτή τη Δημοκρατία πρεσβεύει ο αρχηγός της κεντροδεξιάς, ιστορικής Παράταξης. Εφαρμόζοντας ως Πρωθυπουργός την τακτική της συνεχούς απουσίας του από το λίκνο της Δημοκρατίας και ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως την τακτική του “στρίβειν διά του αρραβώνος”. Ωστόσο, πριν την αποχώρησή του πρόλαβε να πλέξει το εγκώμιο του στενού του συνεργάτη, εκλεκτού της Μέρκελ και συζύγου της Διευθύντριας Επικοινωνιών και Δημοσίων Σχέσεων της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείαςSiemens, Σταύρου Παπασταύρου, όταν ο Αλέξης Τσίπρας άφησε αιχμηρά υπονοούμενα για το συνεργάτη του Σαμαρά και συμμετοχή του στη λίστα Λαγκάρντ!! Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, είπε ο κ. Σαμαράς: «Μιλήσατε για δικό μου συνεργάτη. Εγώ, επειδή είμαι της ευθείας αντρικής σχολής θα σας πω ευθέως. Μακάρι η Ελλάδα να είχε 10 Παπασταύρου. Είναι ένας άνθρωπος στον οποίο χρωστάμε πάρα πολλά…».
Εμείς να θυμίσουμε πως την ίδια ώρα η μεγάλης κυκλοφορίας ιταλική εφημερίδα “La Stampa” αναφέρει πως: «Ο Σταύρος Παπασταύρου, σύμφωνα με χαρτιά που έχουμε εξασφαλίσει, διέθετε δυο λογαριασμούς στην Ελβετία, στην τράπεζα HSBC. Το όνομά του ήταν στη λίστα Φαλτσιάνι (Λαγκαρντ) και οι εισαγγελείς δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους δεχόμενοι άνωθεν εντολές». Την ίδια ώρα, ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γαληνός Μπρης έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για τον κ. Παπασταύρου προκειμένου να εξετασθεί εάν έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας, όταν κατέθετε πως τα χρήματα που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ στο όνομά του, δεν είναι δικά του αλλά πελατών του. Την ίδια ώρα, η δεξιά εφημερίδα “Δημοκρατία” - η οποία κατά το παρελθόν έχει ξιφουλκήσει επανειλημμένως κατά του Παπασταύρου – αναφέρει στο φύλλο της 23ης Μαρτίου, απόρροια της προκαταρκτικής εξέτασης του κ. Μπρη: «Στα σχοινιά (τώρα) ο γκρίζος σύμβουλος. Μέγα θέμα με τον Σταύρο Παπασταύρου (του περιβάλλοντος Σαμαρά) και την παρουσία του στη λίστα Λαγκάρντ».
Βεβαίως, ο κ. Παπασταύρου ακόμη δεν είναι, καν κατηγορούμενος και ο κ. Σαμαράς ίσως θα πείτε, κάνει καλά που υπερασπίζεται τον άμεσο συνεργάτη του. Όμως από πλευράς μας, επιβάλλεται να σας θυμίσουμε μια πανομοιότυπη ιστορία. Το Σεπτέμβριο του 2011 ο Αντώνης Σαμαράς είναι Αξιωματική αντιπολίτευση και ανεβαίνει στην 76η ΔΕΘ για τα εγκαίνιά της. Την ίδια εποχή, ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος – πρώην υπουργός της ΝΔ – κατηγορείται για υπεξαίρεση 30 εκ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου. Στη συνέντευξη Τύπου που παράθεσε ο αρχηγός της ΝΔ στην Έκθεση, ρωτήθηκε από δημοσιογράφο: «Ο Παπαγεωργόπουλος ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη. Μπορείτε να μας πείτε ποια είναι η θέση του στο κόμμα της ΝΔ»; Και η απάντηση του κ. Σαμαρά: «Για το Β.Παπαγεωργόπουλο εγώ χάρηκα πολύ την τελευταία εξέλιξη και θέλω να το πω ξεκάθαρα ότι θεωρώ πως ο Β.Παπαγεωργόπουλος είναι ένας έντιμος άνθρωπος ο οποίος έχει προσφέρει απίστευτα πολλά πράγματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης».
Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος τελικά καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (Φεβρ. 2013). Η οποία, τον Ιούλιο 2014 μετετράπη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ποινή 12ετούς καθείρξεως. Αξιοσημείωτο, πως μετά την καταδίκη Παπαγεωργόπουλου ο Αντώνης Σαμαρά τον “άδειασε” κανονικότατα. Όπως, έχει “αδειάσει” κάποιους και από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον και οι οποίοι ενδεχομένως κάποια στιγμή να θελήσουν να μιλήσουν. Και αν μιλήσουν, ίσως να έχουν να πουν πολλάΈτσι, λέτε να επαναληφθεί η ίδια ιστορία και με τον Σταύρο Παπασταύρου;
Οσονούπω, ο Αντώνης Σαμαράς περνάει πολύ δύσκολες ώρες!! Από τη μια η μετακόμιση από το Μαξίμου, από την άλλη όλα όσα μη ευχάριστα βγαίνουν στον αέρα για στενούς του συνεργάτες (Χαρδούβελης – Παπασταύρου), έχει και τη συνεχώς αυξανόμενη εσωκομματική αμφισβήτηση που προετοιμάζει την ανατροπή του. Το ένα “Μυστικό Δείπνο” ακολουθεί το άλλο. Προηγήθηκε το δείπνο της οικοδέσποινας Μαριέττας Γιαννάκου. Ακολούθησε το δείπνο στην Αθηναϊκή Λέσχη με την επιμέλεια του Μάριου Σαλμά. Στο οποί παρακάθισαν αρκετοί από τους αμφισβητίες Σαμαρά: Μπακογιάννη, Δένδιας, Χατζηδάκης, Καράογλου, Στυλιανίδης, Χαρακόπουλος, Τζαβάρας, Βλάχος, Α.Καραμανλή κ.α. Επιπλέον, τελευταίες πληροφορίες λένε για κίνηση άνω των 25 βουλευτών που θα ζητήσουν εγγράφως να προχωρήσει η διαδικασία Έκτακτου Συνεδρίου για αλλαγή Προέδρου!!
Συμπερασματικά, μετά από όλα τα παραπάνω, ο Αντώνης Σαμαράς έχει πράγματι πολλά προβλήματα. Τα ίδια και μεγαλύτερα όμως, έχει το κόμμα της κεντροδεξιάς που πατάει στα ίδια βήματα αφανισμού του ΠΑΣΟΚ. Γι΄ αυτό, όσο πιο γρήγορα ο Αντώνης Σαμαράς εγκαταλείψει την προεδρεία της ΝΔ, η ΝΔ έχει δυνατότητες ανασύνταξης με σκοπό να κερδίσει τη χαμένη της αξιοπιστία στην Κοινωνία. Και επειδή ο “βαρύμαγκας” της Κηφισιάς είναι ερωτευμένος με τη θέση του Προέδρου της ΝΔ, διώξτε τον όσο είναι ακόμη καιρός. Διώξτε τον εκφραστή της “ανδρικής σχολής” μαζί με την πολιτική του καμαρίλα!!

* Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”

Δεν υπάρχουν σχόλια: