SOS....Έκρηξη στο Μάνστεστερ Αρίνα: ‘Έχω ακόμα ανθρώπινο δέρμα στα μαλλιά μου’ – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Ο συναυλιακός χώρος του Manchester Arena ήταν κατάμεστος για τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε. Σχεδόν 20.000 άνθρωποι ήταν εκεί για να δουν από κοντά την Αμερικανίδα τραγουδίστρια. Όλοι τους έγιναν μάρτυρες της πλέον πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στην ιστορία της Βρετανίας μετά από τις επιθέσεις της Αλ Κάιντα στο Λονδίνο στις 7 Ιουλίου 2005. Οι μαρτυρίες τους, συγκλονίζουν.

Ανάμεσα σε όσους βρέθηκαν στο Manchester Arena για τη συναυλία της Ariana Grande ήταν πολλά παιδιά, άλλωστε το κοινό της 23χρονης τραγουδίστριας είναι κυρίως έφηβοι, και οι γονείς τους που είτε τα συνόδευαν είτε είχαν πάει για να τα πάρουν.
—–> Η στιγμή της έκρηξης και ο πανικός που ακολούθησαν έχουν καταγραφεί σε video που κάνουν ήδη το γύρο του κόσμου μέσω των social media
Η έκρηξη προκάλεσε πανικό. Ουρλιαχτά και ποδοβολητά. Η Abby Mullen είδε την έκρηξη να σημειώνεται λίγα μέτρα μακριά της. «Ανθρώπινο δέρμα και κόπρανα πετάχτηκαν παντού, ακόμα και στα μαλλιά μου και την τσάντα μου. Ακόμα βρίσκω ένας Θεός ξέρει τί στα μαλλιά μου. Αυτός ο ήχος, το αίμα και όσοι έτρεχαν να σωθούν με μέλη τους και κομμάτια από δέρμα να λείπουν, δεν θα φύγουν ποτέ από το μυαλό μου ούτε από το μυαλό εκείνων που το έζησαν επίσης».
[embedded content]
Μάρτυρες ανέφεραν ότι η ισχύς της έκρηξης ήταν τέτοια, που σου έκαιγε το στήθος. «Προχωρούσαμε προς την έξοδο και όταν είμασταν ακριβώς στην πόρτα υπήρξε μια τεράστια έκρηξη και όλοι αρχίσαν να φωνάζουν», είπε η Κάθριν Μακ Φαρλέιν, στο πρακτορείο Reuters. «Η έκρηξη ήταν τεράστια, την ένιωθες στο στήθος σου. Υπήρξε χάος. Όλοι έτρεχαν και ούρλιαζαν και προσπαθούσαν να ξεφύγουν», πρόσθεσε.
[embedded content]
«Η Ariana Grande είχε μόλις τελειώσει το τελευταίο της τραγούδι και έφευγε από τη σκηνή όταν ακούστηκε μια τεράστια έκρηξη. Ξαφνικά όλοι άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο και να ουρλιάζουν. Ακούγαμε τις σειρήνες της αστυνομίας και των ασθενοφόρων. Ήταν τρομοκρατικό» είπε η Evie Brewster στη Mail Online.
[embedded content]
Οι στιγμές που περιγράφει μόνο τρομακτικές μπορούν να είναι. «Όλοι ήθελαν να βγουν έξω με τη μια. Εκατοντάδες άνθρωποι ούρλιαζαν και έκλαιγαν, όλος ο χώρος μύριζε καπνό και καμμένο. Η έκρηξη ακούστηκε σαν να ήταν μέσα στο κτίριο».

[embedded content]
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Daily Mail
Φωτογραφίες: Reuters, EPA
Πηγή: Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: