Και όμως έρχονται αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές στην Ανατολική Αττική! (Διαβάστε ανά περιοχές)




anattiki antikeimen
Άλλο ένα χαστούκι στους ταλαίπωρους ιδιοκτήτες κάθε λογής ακινήτων της ανατολικής Αττικής αναμένεται να δώσει το κράτος με την αύξηση των αντικειμενικών τιμών που αναμένεται από τους εμπειρογνώμονες.
Οι νέες αντικειμενικές τιμές αναμένεται να παραδοθούν την Πέμπτη στο υπουργείο Οικονομικών όμως υπάρχει και το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση μιας εβδομάδας στους εκτιμητές αφού σε πολλές περιοχές δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Όπως πάντως διαρρέεται από το υπουργείο αναμένονται πράγματα και θαύματα στις νέες τιμές και παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση συνεχίζεται και μάλιστα με... γοργούς ρυθμούς, διόλου απίθανο να δούμε αυξήσεις από 5% έως και 30% σε πολλές περιοχές της ανατολικής Αττικής οι οποίες χαρακτηρίζονται λαϊκές.
Στο στόχαστρο του κράτους λοιπόν μπαίνουν περιοχές όπως η Αρτέμιδα, το Κορωπί (ιδιαίτερα στο Κίτσι και την Αγ. Μαρίνα), το Δασκαλειό Κερατέας, περιοχές της Λαυρεωτικής όπως το Σούνιο και η Νέα Μάκρη όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αυξήσεις των αντικειμενικών τιμών μπορεί να φτάσουν και στο +1/3 των σημερινών.
Σε άλλες πάλι περιοχές όπως το Λαγονήσι, η Σαρωνίδα, η Ανάβυσσος, το Πόρτο Ράφτη, τα Δικαστικά της Ν. Μάκρης αλλά και η Παλλήνη και ο Γέρακας γίνεται λόγος για αύξηση των ισχυουσών τιμών ακόμη και κατά το 1/5, ανάλογα με τις ζώνες. Μικρότερες αυξήσεις – αλλά πάντως αυξήσεις – αναμένονται σε περιοχές όπως τα Σπάτα, το Μαρκόπουλο, τα Καλύβια, η μεσογειακή Κερατέα αλλά και η Ραφήνα και ο Νέος Βουτζάς και η Καλλιτεχνούπολη.
Όμως δεν έχουν λάβει υπόψη τους ότι άλλα χρήματα ζητούν οι ιδιοκτήτες και άλλα καταλήγουν να συμφωνούν με τους ενδιαφερόμενους για αγορά ή για ενοικίαση αφού τα παζάρια δίνουν και παίρνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: